Wednesday, 24 September 2014

Φιλετάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού


Κοτοπουλάκι και πάλι! Αγαπημένο, βολικό, εύκολο και αρέσει από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο στην οικογένεια!
Για σήμερα σας έχω φιλετάκια με μια πολύ ωραία σάλτσα γιαουρτιού που γίνεται στην στιγμή!
Στην ουσία είναι η σάλτσα που δίνει την γεύση στα φιλετάκια! Μέτρια πικάντικη, μπορεί να γίνει λιγότερο ή περισσότερο καυτερή, αν μειώσουμε ή αυξήσουμε ανάλογα το σκόρδο και το ταμπάσκο.
Η προσθήκη της παρμεζάνας σε σάλτσα γιαουρτιού είναι μάλλον ασυνήθιστη, αλλά αποδείχθηκε ταιριαστή!
Σε εμάς αρέσει να συνοδεύουμε τα φιλετάκια και την σος γιαουρτιού, με μικρές πιτούλες για σουβλάκι. Ωραιότατα ταιριάζουν όμως και οι τηγανητές πατάτες, ο πουρές ή ότι άλλο μας αρέσει.
Και κάτι σημαντικό για την συγκεκριμένη σάλτσα! Είναι τόσο ευέλικτη, που μπορεί να συνοδεύσει διάφορα είδη ψητού κρέατος, μπιφτέκια, αλλά μπορεί να προσφερθεί αντί για το γνωστό μας τζατζίκι σε ένα τραπέζι.
Ακόμη μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σαν μαρινάδα για να μαρινάρουμε κρεατικά. Θα τα αφήσουμε να μαριναριστούν για λίγες ώρες ή και όλη τη νύχτα.
Πάμε όμως να δούμε την συνταγή!

Τα υλικά μας:
Για το κοτόπουλο
800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Για την σος γιαουρτιού
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι ταμπάσκο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1/4 κουταλάκι τριμμένο κύμινο (προαιρετικά)
αλάτι
Επιπλέον
μικρές πίτες για σουβλάκια
ροδέλες ντομάτας
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλου σε κομμάτια των 4εκ Χ 2 εκ. περίπου.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο ένα τηγάνι-γκριλιέρα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του φιλέτου κοτόπουλου. Προσθέτουμε και την ρίγανη.
Ψήνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Το κοτοπουλάκι μας θα πρέπει να ψηθεί καλά, αλλά να μην παραψηθεί γιατί θα σκληρύνει και τα φιλετάκια μας θα γίνουν άνοστα.
Σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την πάπρικα, το ταμπάσκο και το κύμινο.
Προσθέτουμε και όσο αλάτι θεωρούμε ότι χρειάζεται. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αυτό είναι όλο!
Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε την σάλτσα γιαουρτιού στο ψυγείο ως να την χρειαστούμε.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου επάνω σε μικρές ψημένες πιτούλες για σουβλάκι, μαζί με ροδέλες ή φετούλεςντομάτας και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Στο πλάι των φιλέτων βάζουμε λίγη σος.
Όση σάλτσα γιαουρτιού μας περισσέψει την βάζουμε σε ένα ωραίο μπολάκι και την σερβίρουμε μαζί στο τραπέζι μας.
Αν δεν θέλουμε έντονη την παρουσία του σκόρδου, θα μειώσουμε τα δύο κουταλάκια σε ένα.
Αν η σος μας αρέσει καυτερή θα βάλουμε αντί για 1/4 κουταλάκι ταμπάσκο, μισό κουταλάκι. Προσέχουμε όσον αφορά την προσθήκη του ταμπάσκο για να μην γίνει πολύ καυτερή η σος. Εκτός φυσικά αν είμαστε λάτρεις των πικάντικων και καυτερών γεύσεων!!
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

16 comments:

DIMI said...

Καλημέρα Ειρήνη μου!!Πολύ νόστιμο τό κοτοπουλάκι σου!!Αλλά καί η σάλτσα γιουατριού,υπέροχη ιδέα!!Εύκολη συνταγή!!Θά τήν δοκιμάσω!!Φιλάκια!!

Νίκη said...

Ελενάκι, αυτη η σως γιαουρτιού μοιάζει πολύ ιδιαίτερη και σίγουρα θα μπορεί να ταιριάξει με πολλά πιατα. Θα τη δοκιμάσουμε σίγουρα!
Φιλιά πολλά, καλημέρα!

Mari Beika said...

Το κοτόπουλο μπορώ να το τρώω κάθε μέρα, πόσο μάλλον με τόσο νόστιμα συνοδευτικά!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι μου εμείς που αγαπάμε τα πικάντικα, ευχαρίστως θα τιμήσουμε την νόστιμη σαλτσούλα σου με τα καλοψημένα φιλετάκια!
Και με τις πιτούλες από δίπλα .... σκέτη λιχουδιά!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!!

ΜΕΤΗ said...

Ειρήνη μου πολύ ωραία συνταγη για το κοτοπουλάκι μας αλλά και η σως γιαουρτιου υπέροχη!!!
Φιλάκια!!!

Elenis Cooking said...

Ειρήνη μου τέλεια η σάλτσα γιαουρτιού και μου αρέσει να είναι και λίγο πικάντικη ταιριάζει υπέροχα με το κοτοπουλάκι!!!Μμμ ετοιμάζομαι για βουτίστες!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Anonymous said...

Με εντυπωσίασε πολύ η σαλτσα γιαουρτιού , σίγουρα ταιριάζει και με άλλα κρεατικά. Θα το δοκιμάσω αύριο με τις μπριζόλες μας
Άννα (Καλαμάτα)

Stella Christomoglou said...

Πολύ νόστιμο το κοτόπουλο και θα γίνει ακόμα καλύτερο με την σάλτσα!!!!!
Καλό βράδυ!!!

Ερμιόνη said...

Τα πιάτα με κοτόπουλο είναι τα καλύτερά μου!
Ετοιμάζονται γρήγορα είναι ελαφριά στην πλειοψηφία τους και αρέσουν σε όλους!
Θεωρώ ότι το γιαούρτι ταιριάζει άψογα με το κοτόπουλο κι έτσι έχουμε ένα υπέροχο φαγάκι που όλοι θα τιμήσουν με χαρά!
Φιλιά

Δημιουργία said...

Εύκολο και γρήγορο το φαγάκι σου Ειρήνη, σίγουρα θα δοκιμαστή.

Tante Kiki said...

Πολύ ιδιαίτερη η σάλτσα και νοστιμότατο το κοτοπουλάκι σου Ειρήνη μου!! Γεια στα χέρια σου!

Ariadni St. said...

Φανταστικο πιάτο, πολύ ωραία πρόταση και για πάρτυ όπως έγραψα και στο φεισμπουκ χιχιχιχι!
Καλό μας ξημέρωμα :)
Φιλιά

Notoula said...

Πρέπει να είναι φανταστικό!
Τελικά το γιαούρτι είναι ένα υλικό που πάει παντού!

Mary said...

Ειρηνάκι μου πολύ ωραίο πιάτο!
Σάλτσα γιαουρτιού πικάντικη πάνω από το κοτοπουλάκι...γιαμμμμ!!!

Σε φιλώ γλυκιά μου!

Maria B. said...

Καλέ πως μου ξέφυγε αυτή η νοστιμιά ??? σχολίασα στο φ/μ και δεν πέρασα να πάρω και απο εδώ μεριδούλα, τώρα τι να ζητήσω ? σνιφ σνιφ τελειωσε το φαγάκι !!!!! χιιχιχ

γεια στα χερακια σου Ρηνιώ !!!!!!

φιλια πολλά πολλά

- spoonstories- said...

Όνειρο το πιάτο σου κούκλα μου!Γεύση και εμφάνιση για άλλη μια φορά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...