Wednesday, 3 September 2014
Σουβλάκια ξιφία
Μια συνταγή που μου λύνει τα χέρια όταν δεν έχω πολύ χρόνο για μαγείρεμα!
Ένα ελαφρύ και πολύ χορταστικό γεύμα, ένα φαγάκι που ψήνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους μας!!
Υλικά για 8 τεμάχια:
550 γρ. φιλέτο ξιφία κομμένο σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1/4 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
8 ντοματίνια
αλάτι - πιπέρι
1/4 κουταλάκι εστραγκόν αποξηραμένο
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Παίρνουμε 8 καλαμάκια για σουβλάκια και τα βρέχουμε.
Περνάμε στα καλαμάκια εναλλάξ τα υλικά μας, ψάρι - κόκκινη πιπεριά – ψάρι – πράσινη πιπεριά κ.ο.κ
Τελειώνουμε με ένα ντοματίνι.
Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ, στα κάρβουνα ή στον φούρνο της κουζίνας μας.
Εγώ τα έψησα σε γάστρα με σχάρα.
Έριξα λίγο νεράκι στη βάση της γάστρας, τοποθέτησα τη σχάρα και επάνω στη σχάρα έβαλα τα σουβλάκια.
Σκέπασα τη γάστρα με το καπάκι της και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
Κατόπιν αφαίρεσα το καπάκι και άφησα τα σουβλάκια να πάρουν χρώμα για 3-4 λεπτά.
Τα σερβίρισα ζεστά!
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την συνταγή, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέιλ του blog μας syntageskardias@yahoo.com ή στο γκρουπάκι ή την σελίδα μας στο facebook.