Monday, 15 September 2014
Μπάρες με χουρμάδες
Ίσως οι πιο νόστιμες μπάρες που έχω δοκιμάσει!
Οι χουρμάδες τους δίνουν την απαραίτητη γλυκύτητα, ώστε να ξεγελάσουμε την επιθυμία μας για κάτι γλυκό και ταυτόχρονα να απολαύσουμε μιαν υπέροχη λιχουδιά!
Οι μπάρες αυτές δεν θέλουν ψήσιμο, και ετοιμάζονται γρήγορα και πανεύκολα!
Πάμε να σας πω πως θα τις φτιάξουμε!
Υλικά για 5-6μπάρες:
1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 κουταλάκι λάδι ελαφρύ (π.χ. σπορέλαιο)
1 κουταλιά κακάο σκόνη (άγλυκο)
¾ φλιτζανιού τσαγιού τριμμένο ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
Τι κάνουμε:
Ψήνουμε ελαφρά το αμύγδαλο και το χοντροκόβουμε στο μούλτι. Το αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε τους χουρμάδες με το σπορέλαιο στο multi και δουλεύουμε μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια.
Βάζουμε τους χουρμάδες μαζί με τα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Λαδώνουμε ελαφρά μια λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αδειάζουμε το μείγμα επάνω και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο και υπολογίζουμε πως όταν κόψουμε σε κομμάτια, να έχουμε 5-6 μικρότερα ορθογώνια (μπάρες ).
Χαράζουμε μέχρι κάτω σε 5-6 κομμάτια και αφήνουμε 30-40 λεπτά το μείγμα να σφίξει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Όσες μπάρες δεν καταναλώσουμε άμεσα, τις τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη για να μην στεγνώσουν.
Αν δεν μας αρέσουν οι χουρμάδες, μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε με δαμάσκηνα ξερά και λίγο μέλι.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την συνταγή, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέιλ του blog μας syntageskardias@yahoo.com ή στο γκρουπάκι ή την σελίδα μας στο facebook.