Friday, 17 October 2014

Μπριζόλες με σάλτσα δεντρολίβανου


Σαββατοκύριακο έρχεται, ας περιποιηθούμε ξεχωριστά τους αγαπημένους μας.
Δοκιμάστε απίστευτα «ζουμερές» και νόστιμες μπριζολίτσες, λουσμένες με μιαν υπέροχη σάλτσα με κρασί και μέλι, που μοσχοβολάει δεντρολίβανο.
Μην παραλείψετε να μαρινάρετε τις μπριζόλες όσο περισσότερη ώρα γίνεται, και σας εγγυώμαι ότι δεν θα έχετε δοκιμάσει πιο τρυφερό κρέας.
Πάμε να μαγειρέψουμε!!

Χρειαζόμαστε:
8 μπριζόλες χοιρινές λαιμού, χωρίς κόκκαλο
3-4 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι - πιπέρι
Για την μαρινάδα
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι μέλι
χυμό από ένα λεμόνι
χυμό από ένα πορτοκάλι
μισό κουταλάκι κόλιαντρο
μισό κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 φλιτζανάκι λάδι
Επιπλέον
1 κουταλιά κονιάκ
2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
Τι κάνουμε:
Στρώνουμε στο ταψί μας τα κλαράκια του φρέσκου δεντρολίβανου.
Πάνω από αυτά αραδιάζουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 μεριές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Περιχύνουμε με την μαρινάδα τις μπριζόλες, προσθέτουμε και μισό φλιτζανάκι νεράκι και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή και για όλο το βράδυ.
2-3 φορές φροντίζουμε να γυρίσουμε τις μπριζόλες μέσα στο ταψί.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 2 ώρες (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ώστε να πάρουν λίγο χρώμα οι μπριζολίτσες μας.
Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί και σουρώνουμε όσα υγρά έχουν μείνει στο ταψί.
Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά μαζί με 2 κλαράκια δεντρολίβανο.
Αφαιρούμε το δεντρολίβανο και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να διαλυθεί το κορνφλάουρ και σιγοβράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προς το τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και έτοιμη η σάλτσα μας να περιλούσει νόστιμα τις μπριζολίτσες μας.
Καλή επιτυχία!!!

16 comments:

Maria B. said...

καλημέρα!!!!! καλέ πως αλλαξε ο καιρός σήμερα ???? πω πω κρύο έπιασε, μ'αρεσε που ήθελα αύριο να πάω και θαλασσα γιατί έλεγαν ότι θα έχει 28 βαθμούς! σνιφ ! σνιφ!

Επειδή είναι λυπημένη θα πάρω μια καλή μεριδούλα Λενάκι μου απο το μοσχομυριστό φαγάκι που μας έφτιαξες για να πνίξω τον πόνο μου !!!

γεια στα χεράκια σου Λενάκι μου.

καλό σαββατοκύριακο σε όλους, καλά να περνάτε !!!

Unknown said...

Καλημέρα!Πολύ νόστιμη φαίνεται η ιδέα που μας δίνεις και ναι θα την δοκιμάσω μέσα στο ΣαββατοΚύριακο. Φιλιά Πολλά.

DIMI said...

Καταπληκτική συνταγή Ελενά μου!!Καί μέ τήν υπέροχη σαλτσούλα της,κόλαση οι μπριζόλες σου!!Θά πάρω τά υλικά νά τήν δοκιμάσω αύριο στά παιδιά!!Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!!

Elenis Cooking said...

Ελενάκι μιαμ μιαμ!!!Τι νόστιμο πιάτο είναι αυτό?Παίρνω τα υλικά και το φτιάχνω τη Κυριακή!!!Μοσχομύρισε!
Φιλάκια πολλά!!!

theano said...

Τέλεια ιδέα για σαββατοκύριακο!!!

Ariadni St. said...

Λατρευω τις χοιρινες μπριζόλες λαιμού γιατι ειναι ζουμερες σε σχεση με τις απλές που εχουν κοκκαλο που ξεραίνονται. Η σαλτσούλα πολύ ωραία!
Καλο μεσημερι φιλάκια!

- spoonstories- said...

Ότι πρέπει για το φαγητό του Σ/Κ^^
Υπέροχη αρωματική σάλτσα^^

Μαριάνθη said...

Τις έβαλα ήδη στην μαρινάδα και θα τις ετοιμάσω αύριο.
Θα σας πω αποτελέσματα, αν και είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν φοβερές.
Ευχαριστώ για την συνταγή.

Rena said...

ωχωχ να οι θερμίδες τις βλέπω να 'ρχονται καθώς προβλέπω πως δεν θα φάω μόνο μία όταν θα τις φτιάξω!!!!!!!
Φιλάκια!!!

Ειρήνη Ε. said...

Τρυφερές και πεντανόστιμες μπριζολίτσες! Τι ωραίο Κυριακάτικο φαγητό Ελενάκι!! Πρόλαβα καμμία ή τις έφαγε όλες η Μαρία;;!!!
Καλό βράδυ.

Unknown said...

Μμμμ πολύ νόστιμες φαίνονται οι μπριζολίτσες και με την σαλτσούλα τους θα είναι τέλειο φαγάκι για το σ/κ!!!
Καλό βράδυ
Φιλάκια

Elliniko Xreos sti Gastronomia said...

Πολύ μυρωδάτη και νόστιμη φαίνεται η μπριζολίτσα σου! Καλό ΣΚ!

Tante Kiki said...

Φοβερά αρωματικό και νόστιμο πιάτο! Έλενα ζωγράφισες!!!
Φιλιά!

mookies said...

Καταπληκτική σάλτσα Ελένη, υπέροχα υλικά που συνθέτουν ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Το μαρινάρισμα σίγουρα τις δίνει τη τρυφεράδα και νοστιμιά που μας υπόσχεσαι.
Φιλιά

Ερμιόνη said...

Το άρωμα του δεντρολίβανου είναι από τα πλέον αγαπημένα μου και είναι νομίζω αυτό που αναδεικνύει καλύτερα το χοιρινό κρέας!
Πάρα πολύ ωραία πρόταση Ελενάκι, με τις μπριζόλες να είναι υπέροχα τρυφερές χάρη στο μαρινάρισμα και την ωραία δεμένη σάλτσα να δίνει απίστευτη γεύση!
Φιλιά

Mary said...

Το δεντρολίβανο κάνει καλό στη μνήμη, έτσι εκτός από το πεντανόστιμο και ζουμερό φαγάκι που προτείνεις, θα γίνουμε και πιο έξυπνες Ελενάκι μου!

Φιλάκια λιχούδικα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...