Tuesday, 27 January 2015

Κουνουπίδι με κάρυ


Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά αυτό το πιάτο, διαπίστωσα πόσο πολύ ταιριάζει το κάρυ με τα λαχανικά!
Ένα πιάτο απλό, μα τόσο νόστιμο.
Εύκολο και γρήγορο να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε είτε ως συνοδευτικό, είτε ως σαλατικό, αλλά και ως κυρίως πιάτο ακόμη!
Μαζί με το κουνουπίδι πρόσθεσα και άλλα λαχανικά που ταίριαξαν πολύ "νόστιμα" μέσα στην γευστική σάλτσα κάρυ.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Τα υλικά μας:
μπουκετάκια από ένα μέτριο κουνουπίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού καρότα
Για την σάλτσα κάρυ:
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι κάρυ
μισό κουταλάκι σκόρδο σκόνη
αλάτι
Επιπλέον:
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα καρότα σε μέτρια καρέ.
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό όλα τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
Δεν θέλουμε όμως να παραβράσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα με το κάρυ.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε περισσότερο ή λιγότερο κάρυ, ανάλογα με το πόσο "έντονη" επιθυμούμε την γεύση της σάλτσας μας.
Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά και πολύ προσεκτικά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

20 comments:

The Dark Chef said...

Τα συγκεκριμένα λαχανικά μου αρέσουν ακόμα και σκέτα βραστά με λεμόνι, φαντάζομαι λοιπόν πόσο διαφορετικά και νόστιμα θα γίνονται με αυτή την καυτερή, κρεμώδη λευκή σάλτσα!
Ωραία ιδέα και τη βάζω σίγουρα στα προσεχώς!

Maria B. said...

Οπως λέει και η Dark chef θα είναι νοστιμότατα τα λαχανικά με την συγκεκριμένη σάλτσα !!!!!!!

Ευχαριστούμε για την πρόταση !!!


πολλές πολλές φιλούπες !!!

Ξανθή said...

Μόλις αγόρασα κουνουπίδι για συνοδευτικό σήμερα.
Καλημέρα

GARCONDAILY.COM said...

Great post and photos!

GARCONDAILY.COM / Menswear Blog

SpIrToKoYto said...

Ελενάκι,πεντανόστιμη φαίνεται...Και τόσο απλή...

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥ ♥ ♥

Μυρωδία said...

Λες να πείσω την αδελφή μου να δοκιμάσει κουνουπίδι αν το βουτήξω στη γευστικότατη σάλτσα σου;
Θα το δοκιμάσω!!

syros2js said...

Υπέροχη πρόταση!
Θα την τιμήσω!!!
;-)
ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
Καλό μεσημεράκι!

- spoonstories- said...

Το κουνουπίδι είναι υπέροχο! Ακόμα και σκέτο το τρώω με μεγάλη ευχαρίστηση! Τα μυρωδικά αυτά θα το κάνουν ακόμα καλύτερο και ανυπομονώ να το δοκιμάσω!

Ειρήνη Ε. said...

Κουνουπιδάκι μέσα σε μια πεντανόστιμη σαλτσούλα! Τι ωραία ιδέα!! Θα μου άρεσε πολύ και με μπροκολάκι!! Σε αυτό το κουνουπίδι με την έξτρα νόστιμη γεύση, θα υποκύψουν και οι πιο δύσκολοι της οικογένειας, Ελένη!
Καλό μας μεσημέρι!

Μάχη Μάρρα said...

Πραγματικά είναι ένα γκουρμέ πιάτο,
που θα έκανε και τους πιό δύσκολους να το δοκιμάσουν!!
Καλό μεσημέρι!

rena said...

Δεν το τρώω το κουνουπίδι,λες να με πείσει αυτή η συνταγή;
Φιλάκια!!!

DIMI said...

Μού άρέσει τό κουνουπίδι καί η υπέροχη σαλτσούλα σου ταιριάζει πολύ!
Θά τό δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

Stella Christomoglou said...

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα!!
Θα την δοκιμάσω σύντομα!!
Φιλάκια!!!

Tante Kiki said...

Ένας συνδυασμός που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ... κουνουπίδι με κάρυ! Στα προσεχώς γιατί το λιμπίστικα από τη συνταγή σου Ελένη μου!!!
Πολλά φιλιά!

Silena said...

Κάπου, κάποτε είχα δοκιμάσει ένα παρόμοιο πιάτο και μου άρεσε πολύ!!!! Καιρός τώρα να το δοκιμάσω και στο σπίτι!!! Τέλειο Ελένη μου!!!!
Καλό βράδυ!

Ερμιόνη said...

Φαγάκι ωραίο που μπορεί να καταναλωθεί τόσο μόνο του, όσο και ως συνοδευτικό κρέατος!
Η σάλτσα με το κάρυ υπέροχη πραγματικά, σίγουρα δίνει άλλη διάσταση στα λαχανικά!
Φιλιά

evi@thehealthycook said...

εγώ που είμαι των μπαχαρικών ψηφίζω κάρυ δαγκωτό!!
έχεις δίκιο, πάει τέλεια με τα λαχανικά όπως το ετοίμασες!!
καλό απόγευμα Ελένη!!

Mary said...

Ελενάκι μου φαντάζομαι τη νοστιμιά!
Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου σίγουρα!

Φιλάκια πολλά κορίτσι μου!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Μαριαννα said...

Έχω μια παραλλαγή γι'αυτο το φαγητό που το κάνει και νηστίσιμο και κατά τη γνώμη μου πιο ελαφρύ. Αντί για κρέμα γάλακτος χρησιμοποιείστε γάλα καρύδας μια κονσέρβα. Σερβιρετε με ρυζι μπασματι. Θα με θυμηθείτε! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...