Thursday 30 April 2015

Cheeseburgers


Πριν λίγες μέρες σας είχα δώσει την συνταγή μου για ατομικά ψωμάκια για burgers.
Σήμερα θα ετοιμάσουμε σπιτικά cheeseburgers, τόσο νόστιμα που θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Όλη η νοστιμιά στα hamburgers είναι το ζουμερό μπιφτέκι τους, το οποίο δεν πρέπει να έχει πολλά υλικά, να επικρατεί δηλαδή ο κιμάς ο οποίος θα συνδυάζεται με λίγα υλικά και θα μας δίνει ένα νόστιμο μπιφτέκι.
Για τα cheeseburgers απλά προσθέτουμε μια φέτα τυρί στα hamburgers, προτιμώντας κάποιο τυράκι που να λιώνει όμορφα. Εγώ συνήθως βάζω φέτες τσένταρ της la vache qui rit.
Εκτός από το τυρί και το μπιφτέκι, γεμίζουμε τα burgers μας με όποια άλλα υλικά προτιμάμε, ντομάτα, μαρουλάκι, κρεμμύδι κλπ.
Απαραίτητη θεωρώ και μια νόστιμη σάλτσα που θα δώσει ξεχωριστή νοστιμιά στο burger μας. Συνήθως ετοιμάζω μια σάλτσα με πίκλες, που ταιριάζει πολύ όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε νόστιμα, σπιτικά cheeseburgers!

Θα χρειαστούμε:
Για τα μπιφτέκια
550γ ρ. κιμά μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση λάπα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο (ξερό)
αλάτι - πιπέρι
Για την σος με πίκλες
3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
1 ½-2 γεμάτα κουταλάκια μουστάρδα απαλή
μισό κουταλάκι σκόρδο σκόνη
¾ κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
1 ½ κουταλιά μηλόξυδο ή ξίδι λευκό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί (πίκλες)
Επιπλέον:
4 ψωμάκια για σάντουιτς
8 φέτες ντομάτας σε ροδέλες
8 φέτες κρεμμυδιού σε ροδέλες
4 φέτες τυρί τσένταρ
κέτσαπ
Τι κάνουμε:
Πριν ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια και την σος, φροντίζουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια, φροντίζοντας να μην τα πλάσουμε πολύ χοντρά, για να μας ψηθούν σωστά.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας καλά και από τις δυο πλευρές, στον φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχαροτήγανο. Τα δικά μου τα έψησα σε σχαροτήγανο.
Ετοιμάζουμε την σος με πίκλες:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε την σάλτσα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμαστούν τα μπιφτέκια μας.
Συναρμολόγηση:
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στην μέση και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα υλικά το ένα πάνω στο άλλο με τη σειρά. 
Ψωμάκι, κέτσαπ, μπιφτέκι, τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, σος με πίκλες και τέλος ψωμάκι.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα burgers.
Απολαμβάνουμε τα υπέροχα σπιτικά cheeseburgers που ετοιμάσαμε!
Εδώ να σημειώσω, ότι το τυράκι πρέπει να ακουμπήσει πάνω στο ζεστό μπιφτέκι, ώστε να λιώσει όπως φαίνεται στις φωτός, γι αυτό και ανέφερα παραπάνω την συγκεκριμένη μάρκα τυριού που λιώνει γρήγορα και εύκολα.
Καλή επιτυχία!
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας μεθαύριο, σας ευχόμαστε να περάσετε μια πολύ όμορφη Πρωτομαγιά!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

19 comments:

syros2js said...

Ax, βρε Ελενάκι!!!
Φαίνεται τόόόσο yummy!!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
Ευχές για μια υπέροχη μέρα!
Καλή Πρωτομαγιά!

Ειρήνη Ε. said...

Πόσο αγαπημένο το cheeseburger, Ελένη μου!! Τόσο νόστιμο και μάλιστα όταν είναι σπιτικό όπως το δικό σου, διπλονόστιμο! Παίρνω το πιάτο όπως είναι για το μεσημέρι!
Καλή μας ημέρα.

Sofia said...

Είδα cheeseburger και ήρθα!!! Τέλεια συνταγή, σίγουρα θα την δοκιμάσω μιας και είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά!! Καλή συνέχεια και καλή Πρωτομαγιά εύχομαι! Πολλά φιλούθκια ¨)

Mary said...

Γιαααααμμμμμ!!! Υπέροχα και λαχταριστά!!!
Ελενάκι μου είναι από τις συνταγές που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!

Φιλάκια μπραβίσιμα!!!

Unknown said...

Φαίνονται λαχταριστά λαχταριστά :-)
πολύ πετυχημένο food styling !!!
Καλημέρα !!!!

ΜΕΤΗ said...

Ελπίζω να μην τα δει η κόρη μου αυτα τα υπέροχα , φανταστικά ,λαχταριστά σου cheeseburgers γιατί με βλέπω να τρέχω .....
Φιλάκια πολλά!!!

sun kiriaki said...

αφου το ξερω...η ωρα ειναι 3 παρα το μεσημερι...τι το θελα και ανοιξα και ειδα αυτο το σουπερ γιαμι μπεργκερ και μου τρεχουν τα σαλια!!!ακρως λαχταριστο ελενα!!!!!
πολλα φιλια!!!!

zina said...

aman!!τι νοστιμο που φαινεται! υπεροχο! μπραβο!
τελευταια δοκιμασα μπεργκερ με κοκκινη πιπερια και γραβιερα και ξετρελάθηκα. γενικα ειναι ενα πιατο με πολλες παραλλαγες και παντα νοστιμο!

Maria B. said...

Μπραβο Λενάκι μου που μας εφτιαξες ωραία σαντουϊτσακια για να πάρουμε αύριο μαζί μας που θα πάμε στας εξοχάς για να πιάσουμε τον Μάη τον μυρωδάτο !!!!!

γεια στα χεράκια σου

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους !!!

φιλια πολλά πολλά

Decor Asylum said...

Γιαμ, γιαμ και ξανά γιαμ!!!! Και η μπυρίτσα που έβαλες να το συνοδεύει, ό,τι πρέπει!! Καλή Πρωτομαγιά. Φιλιά :*

Unknown said...

Μετά τα ψωμάκια, το περιμέναμε πώς και πώς το μπεργκεράκι! Και μας αποζημίωσες απόλυτα Ελένη μου, με αυτή την υπερπαραγωγή!

Parents Land Gr said...

Δεν νομίζω οτι μένει κανεις ασυγκίνητος με ενα burger και μαλιστα σπιτικο! Ευχαριστουμε για την συνταγή.

Ερμιόνη said...

Οι σπιτικές εκδοχές τέτοιων φαγητών είναι υπέροχες!
Προσεγμένα υλικά και πεντανόστιμες γεύσεις!
Φιλιά πολλά!

- spoonstories- said...

Μέσα στο μυαλό μου είσαι!! Burger τετραώροφο με παγωμένη μπύρα!!Μου τρέχουν τα σάλια πρωινιάτικα!!!Καλή Πρωτομαγία σε όλους!!

Beauty Follower said...

Ετσι οπως ειναι το παίρνω ριχνω μερικες φρεσκοκομμενες τηγαν. πατατ. απο δίπλα
μια παγωμενη κοκα κολα και καλή μας ορεξη χα χα!

Καλή Πρωτομαγια :)

DIMI said...

Wow!!!Burger μαζί μέ κρύα καί δροσερή μπύρα!!!Καταπληκτική συνταγή Ελένη μου!!!Φαίνεται τόσο λαχταριστό!!Καλή Πρωτομαγιά καί καλό μήνα κορίτσια!!!Φιλιά!!

Unknown said...

Το cheeseburger είναι τέλειοοοοο!!!!! Μου αρέσει πάρα πολύ!!!
Καλή Πρωτομαγιά, καλό μήνα!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφο συνταγή
Φιλάκια ...

Tante Kiki said...

Τέλειο το cheeseburger!!!! Θα το φτιάξω μέσα στην εβδομάδα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...