Friday, 12 February 2016
Κουνουπίδι με τσένταρ στον φούρνο
Τόσο απλό μα και τόσο νόστιμο το πιάτο που σας προτείνουμε σήμερα.
Μπορούμε να το απολαύσουμε ως σαλατικό, ως συνοδευτικό με κάποιο φαγάκι μας ή ακόμα και σκέτο!
Τραγανά μπουκετάκια από κουνουπίδι και ανάμεσά τους να λιώνει κρέμα με τυράκι τσένταρ!
Πάμε να δείτε πόσο εύκολα θα το ετοιμάσουμε!
Θα χρειαστούμε:
μπουκετάκια από ένα μικρό κουνουπίδι
Για την σάλτσα:
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένο τυρί τυρί cheddar
αλάτι (αν χρειάζεται)
λίγο πιπεράκι
ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
Χωρίζουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι.
Βάζουμε τα μπουκετάκια να βράσουν σε μπόλικο νερό. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, θέλουμε να «κρατάνε» λίγο και να είναι τραγανά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Αν προτιμάμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος light.
Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε στην κρέμα το τριμμένο τσένταρ, πιπεράκι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα μικρό ταψάκι αραδιάζουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.