Saturday, 6 February 2016

Τρουφάκια τιραμισού


Σας αρέσει το τιραμισού??
Εμάς είναι από τα γλυκά που αγαπάμε πολύ, γι αυτό και το φτιάχνω πολύ συχνά.
Έτσι λοιπόν όταν ανακάλυψα στο πεντανόστιμο blog της Μαρίνας τρουφάκια με γεύση τιραμισού, είπα «αυτά δεν πρέπει να μου ξεφύγουν!!!
Πήρα λοιπόν την ιδέα από την Μαρίνα, έκανα και τα δικά μου ως συνήθως κάνοντας κάποιες αλλαγές κυρίως στην εκτέλεση της συνταγής, και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε όλους!
Τρουφάκια με την αγαπημένη γεύση τιραμισού, σκέτη απόλαυση!!!!!
Πάμε να σας κεράσω!

Θα χρειαστούμε:
259 γρ. μασκαρπόνε
250 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 ml λικέρ Khalua (έβαλα σπιτικό)
2 κουταλάκια νες καφέ
2 κουταλιές καυτό νερό
Για την επικάλυψη
2-3 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τα σαβαγιάρ στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε να γίνουν σκόνη.
Διαλύουμε το νες καφέ στις 2 κουταλιές καυτό νερό.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
Το μείγμα είναι λίγο πιο σκληρό από αυτό που συνήθως χρησιμοποιούμε για άλλα τρουφάκια, γι αυτό αν χρειαστεί φοράμε γαντάκια και βοηθάμε και με τα χεράκια μας να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Βρέχοντας κατά διαστήματα ελαφρά τα χέρια μας, πλάθουμε στρογγυλά τρουφάκια.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το κακάο για την επικάλυψη, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει με ένα σουρωτήρι. 
Καλό είναι να μην παραλείπουμε το στάδιο του κοσκινίσματος σε όποια συνταγή χρησιμοποιούμε κακάο, για να αποφύγουμε ενοχλητικά «γρομπαλάκια» που συνήθως σχηματίζονται.
Ρολάρουμε τα τρουφάκια στο κακάο, να καλυφθούν καλά ολόγυρα.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...