Monday 8 February 2016

Trifle πορτοκάλι-γκρέιπ φρουιτ


Γλυκάκι ελαφρύ, δροσερό, εύκολο και πολύ πολύ γευστικό!
Ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι είναι γνωστό πόσο πετυχημένος είναι.
Το γκρέιπ φρουιτ τον απογειώνει και κάνει το γλυκό πολύ ξεχωριστό, πραγματικά υπέροχο!
Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!

Θα χρειαστούμε για 6-8 μερίδες:
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης με μαύρη σοκολάτα (έβαλα Παπαδοπούλου)
Για την κρέμα γκρέιπ φρουιτ - πορτοκάλι:
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι
1 κουταλάκι βούτυρο
ζάχαρη (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
χυμό ενός γκρέιπ φρουιτ
χυμό πορτοκαλιού (όσο χρειαστεί)
Για την κρέμα πορτοκάλι:
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι
το ανάλογο γάλα (αναγράφεται επάνω στη συσκευασία)
λίγο ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι βούτυρο
ζάχαρη (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
Για την διακόσμηση:
1 φακελάκι garni ΓΙΩΤΗΣ σοκολάτα και το ανάλογο γάλα
μερικά μπισκότα ολικής με σοκολάτα (σαν αυτά που χρησιμοποιήσαμε για τη βάση)
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε την κρέμα γκρέιπ φρουιτ-πορτοκάλι αντικαθιστώντας το υγρό που αναφέρεται στην συσκευασία της κρέμας άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι με τον χυμό ενός γκρέιπ φρουιτ και συμπληρώνοντας την υπόλοιπη ποσότητα με χυμό πορτοκαλιού.
Τους 2 χυμούς έχουμε φροντίσει να περάσουμε πρώτα από ένα σουρωτηράκι.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την σκόνη άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι και τους 2 χυμούς και ανακατεύουμε να διαλυθεί η σκόνη.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τόση ζάχαρη όση μας ικανοποιεί στην γεύση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο, αλλά όχι τελείως, την θέλουμε ζεστή.
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και την κρέμα πορτοκάλι.
Ετοιμάζουμε το garni σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Συναρμολόγηση.
Σε κάθε ποτηράκι ή μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα, τοποθετούμε στην βάση του 2-3 μπισκοτάκια σπασμένα σε κομμάτια.
Πάνω από αυτά μοιράζουμε την κρέμα γκρέιπ φρουιτ-πορτοκάλι, η οποία όπως είπαμε πρέπει να είναι ζεστή. Έτσι τα μπισκότα θα μαλακώσουν και δεν θα χρειαστεί να τα βρέξουμε καθόλου.
Αφήνουμε να περάσουν 1-2 λεπτά και κατόπιν πολύ προσεκτικά, κουταλιά κουταλιά, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα πορτοκάλι.
Βάζουμε το garni σοκολάτας σε κορνέ με αστερωτή μύτη και κάνουμε ροζέτες σοκολατένιες στην επιφάνεια του κάθε γλυκού.
Βάζουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πριν τα σερβίρουμε τοποθετούμε ένα μπισκοτάκι πάνω στην σοκολατένια σαντιγί.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...