Monday, 15 February 2016
Ραβιόλια με μοτσαρέλα στον φούρνο
Αυτό το πιάτο είναι τόσο νόστιμο …… μα τόσο απίστευτα νόστιμο, και τόσο απλό στην ετοιμασία του ….. μα τόσο απλό, που ούτε εσείς που θα το μαγειρέψετε δεν θα το πιστεύετε πως με τόσο λίγο κόπο ετοιμάσατε τέτοια νοστιμιά!
Για σας λοιπόν που αγαπάτε τα ζυμαρικά και θέλετε να κακομαθαίνετε τους αγαπημένους σας, αφιερωμένο ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα ζυμαρικών!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. ραβιόλια (2 συσκευασίες των 250 γρ. εκάστη)
2 βαζάκια έτοιμη σάλτσα ντομάτας (400 γρ. το κάθε βαζάκι)
400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 κούπα τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
1 γεμάτο κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο
1 γεμάτο κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ραβιόλια αλ ντέντε, δεν θέλουμε να μας λιώσουν, να κρατάνε λίγο.
Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε σε μικρότερη κατσαρόλα τις 2 σάλτσες, τον βασιλικό, την ρίγανη, την σκόνη σκόρδου και τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τα ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, ίσα να ζεσταθεί η σάλτσα.
Αδειάζουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ραβιόλια και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν όλα τα ραβιόλια από την σάλτσα.
Σε ένα πυρέξ (ή και σε 2 μεσαίου μεγέθους πήλινα όπως έκανα εγώ), ρίχνουμε τα μισά ραβιόλια.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρά ατομικά πήλινα γιουβετσάκια και να σερβίρουμε το φαγάκι μας σε ατομικές μερίδες αν προτιμάμε.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την μισή ποσότητα της μοτσαρέλας.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα ραβιόλια και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
Στο στάδιο αυτό μπορούμε να φυλάξουμε το πυρέξ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στο ψυγείο, ακόμα και όλο το βράδυ.
Γιατί το φαγάκι αυτό είναι πιο νόστιμο όταν είναι ζεστό και τα τυριά έχουν λιώσει και μαστιχώσει όμορφα.
Γι αυτό είναι προτιμότερο να το ψήσουμε μισή ωρίτσα πριν το σερβίρουμε, για να το απολαύσουμε ζεστό ζεστό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170-175 βαθμούς, για 15-20 λεπτά, ως να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό και το απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλή εβδομάδα σας ευχόμαστε!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
ζυμαρικά