Wednesday, 17 February 2016

Muffins με μέλι και κακάο


Σήμερα θα σας τρατάρουμε φουσκωτά, αφράτα και πολύ νόστιμα κεκάκια με μέλι και κακάο.
Μια λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους!
Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να αντικαθιστώ την ζάχαρη με μέλι στα γλυκά μου, και συνεχώς πειραματίζομαι.
Τα συγκεκριμένα κεκάκια δεν είναι ιδιαίτερα γλυκά, αν όμως τα προτιμάτε γλυκύτερα μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά 2 επιπλέον κουταλιές ζάχαρη.
Πάμε να τα ετοιμάσουμε!

Τα υλικά μας για 12 muffins:
215 γρ. αλεύρι γοχ
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
4 κουταλιές κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
2 κουταλιές μαύρη ή καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
6 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά ψιλοτριμμένα αμύγδαλα
2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για την διακόσμηση:
μέλι
αμυγδαλάκι φιλέ
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και την αμυγδαλόψιχα.
Βουτυρώνουμε καλά 12 υποδοχές σε ένα ταψάκι για μάφινς και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.
Εναλλακτικά στρώνουμε γκοφρέ χαρτάκια στις υποδοχές και μοιράζουμε πάνω σε αυτά το μείγμα.
Ψήνουμε για 20-22 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς.
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν και κατόπιν τα αλείφουμε με λίγο μέλι και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...