Friday, 11 November 2016
Κοτόσουπα βελουτέ με κουνουπίδι
Πάμε να μαγειρέψουμε σήμερα μια ιδιαίτερη κοτόσουπα με κουνουπίδι, κάρυ και διάφορα λαχανικά, βελούδινη, αρωματική και πολύ πολύ γευστική!!
Υλικά για 4 άτομα:
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα τσαγιού βρασμένο κοτόπουλο σε κομματάκια
μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό μέτριο σε μέγεθος κουνουπίδι
2 πατάτες
3 κουταλιές κορν φλάουερ
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκος αυγού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
λίγο κάρυ (όχι καυτερό)
Τι κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε το λάδι και τα λαχανικά (κουνουπίδι, μαϊντανό, κρεμμύδι, πατάτες).
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα βάζουμε όλα να βράσουν ως να μαλακώσουν.
Κατόπιν αφαιρούμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα, στην οποία αφήνουμε τον ζωμό.
Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μούλτι, προσθέτοντας και λίγο από τον ζωμό αν χρειάζεται.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το λεμόνι και ετοιμάζουμε ένα αυγολέμονο.
Προσθέτουμε στο μπολ με το αυγολέμονο λίγο από τον ζεστό ζωμό της κατσαρόλας.
Βάζουμε την κατσαρόλα με τον ζωμό στην φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε το αυγολέμονο, ανακατεύοντας συγχρόνως για μην μας «κόψει».
Αφού πάρουν όλα 2-3 βράσεις προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ το οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει καλά σε μισό φλιτζάνι νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα πολτοποιημένα λαχανικά και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε την σούπα βάζοντας στο κέντρο λίγο από το βρασμένο κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε με κάρυ.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.