Saturday, 12 November 2016

Κυπελάκια με φυστικοβούτυρο


Είναι η τελευταία …. τρέλα στο pinterest!!!
Σοκολατένια κυπελάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο!!
Αφού είδα διάφορες συνταγές, κατέληξα να εφαρμόσω μια δική μου χρησιμοποιώντας τα υλικά και την διαδικασία που είχα εφαρμόσει και στα cookies μου με φυστικοβούτυρο.
Έφτιαξα δηλαδή μια ίδια πάστα φυστικοβούτυρου, και μ’ αυτήν γέμισα τα σοκολατένια κυπελάκια μου.
Για την σοκολάτα προτίμησα και πάλι να χρησιμοποιήσω κουβερτούρα γάλακτος, νομίζω ταιριάζει περισσότερο από οποιανδήποτε άλλη με το φυστικοβούτυρο. Όμως μια χαρά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οποιανδήποτε άλλη κουβερτούρα, σκούρα ή λευκή, αν το προτιμάμε.
Και φυσικά ελπίζω πλέον να έχετε βρει και προμηθευτεί coconut oil, αυτό είναι που θα δώσει γυαλάδα και υπέροχη υφή στην σοκολατένια επικάλυψη.
Πάμε να φτιάξουμε τα κυπελάκια, τα οποία πιστέψτε με, τρώγονται μετά μανίας!!

Θα χρειαστούμε:
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
3 κουταλιές coconut oil
200 γρ. φυστικοβούτυρο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1,5 κουταλάκι γάλα
1 κοφτό κουταλάκι εσάνς βανίλιας
12 γκοφρέ θηκάκια για cupcakes
Τι κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον μικροκυμάτων 120 γρ. κουβερτούρα.
Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά coconut oil και ανακατεύουμε καλά να γυαλίσει το μείγμα.
Παίρνουμε ένα μαφινοταψάκι 12 θέσεων και τοποθετούμε στις υποδοχές του 12 γκοφρέ χαρτάκια.
Μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα της κουβερτούρας.
Φροντίζουμε με ένα κουταλάκι να αλείψουμε λίγο και τα τοιχώματα από τα χαρτάκια (δεν χρειάζεται ως πάνω πάνω).
Βάζουμε το μαφινοταψάκι στο ψυγείο ως να παγώσει καλά και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα στα θηκάκια.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την πάστα φυστικοβούτυρου.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το φυστικοβούτυρο, την άχνη, το γάλα και την εσάνς και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Όσο τα ανακατεύουμε, το μείγμα σφίγγει, γι αυτό επιμένουμε λίγο στο ανακάτεμα, ως η πάστα να μπορεί να πλάθεται.
Κατόπιν την μοιράζουμε σε 12 κομμάτια, πλάθουμε 12 μπαλίτσες και τις βάζουμε στο ψυγείο για ένα τεταρτάκι.
Όταν η σοκολάτα στα κυπελάκια έχει παγώσει καλά, βγάζουμε το μαφινοταψάκι από το ψυγείο.
Σε κάθε υποδοχή τοποθετούμε μια μπαλίτσα φυστικοβούτυρου. Την πατάμε λίγο βοηθώντας και με τα δάχτυλά μας, ώστε να απλωθεί στην βάση πάνω στην σοκολάτα, χωρίς όμως να φτάσει ως τα τοιχώματα, να υπάρχει κάποια μικρούλα απόσταση.
Ξαναβάζουμε το μαφινοταψάκι στο ψυγείο, ως να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.
Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την αναμειγνύουμε με 2 κουταλιές coconut oil.
Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα αυτό πάνω από την πάστα φυστικοβούτυρου, στα θηκάκια.
Αφήνουμε τα κυπελάκια στο ψυγείο, ως να παγώσει και στερεοποιηθεί καλά η σοκολάτα.
Κατόπιν είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Και τα απολαμβάνουμε σίγουρα, πιστέψτε με!!
Γίνονται φο-βε-ρά!!!!!!!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...