Friday 25 November 2016

Sweet chilli chicken


Έχετε καταλάβει πια, ότι πολύ συχνά μαγειρεύω φαγητά από την κινέζικη και γενικά την ασιατική κουζίνα.
Μια κουζίνα που της έχουμε οικογενειακώς αδυναμία και γι αυτό όποτε βρίσκω ευκαιρία, όλο και κάποια νέα συνταγή θα ανακαλύψω!
Αυτή τη φορά μαγείρεψα κοτόπουλο μέσα στην αγαπημένη μου sweet chilli sauce, την οποία σχεδόν πάντα την προσθέτω στα κινέζικα πιάτα μου.
Είναι μια σάλτσα γλυκιά μα και λίγο καυτερούτσικη, που δεν θα δυσκολευτείτε να την βρείτε σε αρκετά Σ/Μ.
Όσο για το κοτόπουλο, αυτό πανάρεται μέσα σε έναν ιδιαίτερο χυλό με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε «λουκουμαδάκια» με κοτόπουλο τυλιγμένα στην γλυκοκαυτερούτσικη σαλτσούλα.
Η συνταγή είναι πανεύκολη ….. και το εννοώ!!!!
Πάμε να σας το αποδείξω!
(προσαρμογή συνταγής (με αρκετές παρεμβάσεις) από εδώ.

Θα χρειαστούμε:
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο (1.000-1.200 γρ.)
Για τον χυλό
2 ασπράδια αυγών
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορνφλάουρ
1 κουταλάκι μπέικιν
2 κουταλιές σησαμέλαιο (ή ηλιέλαιο)
1 κουταλάκι αλάτι
200 ml κρύο νερό
Για την σάλτσα
400 γρ. sweet chilli sauce
2 κουταλιές κέτσαπ
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
χυμό από ένα μικρό lime
λίγο αλάτι
Επιπλέον
αρκετό ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Είναι σημαντικό το κοτόπουλο να είναι κομμένο σε μικρές μπουκίτσες, για να μαγειρευτεί σωστά.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα ασπράδια και τα χτυπάμε ελαφρά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τον χυλό και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στον χυλό τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά από τον χυλό.
Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο στο wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι.
Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κυβάκια του κοτόπουλου, ως να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές και να έχουν τηγανιστεί καλά. Δεν θέλουν πολλή ώρα, σε μερικά λεπτά είναι έτοιμα, γι αυτό δεν πρέπει να τα έχουμε κόψει σε πολύ μεγάλα κομμάτια.
Το λάδι θα πρέπει να τα καλύπτει καλά (όπως όταν τηγανίζουμε λουκουμάδες).
Φροντίζουμε επίσης να χαμηλώσουμε την φωτιά, για να μην μας αρπάξουν γρήγορα.
Αφού τηγανιστούν, τα ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε καθαρή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε την sweet chilli sauce, την κέτσαπ, την σκόνη σκόρδου, τον χυμό lime και λίγο αλάτι (δοκιμάστε πόσο αλμυρό το προτιμάτε).
Τα ζεσταίνουμε για λίγο και κατόπιν προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθεί το κοτόπουλο από την σάλτσα και τα σιγομαγειρεύουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά, ως να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας το φαγάκι μας με ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...