Monday 21 November 2016

Pizza bread


Πόσο καιρό αλήθεια ήθελα να το φτιάξω αυτό το ψωμάκι και όλο κάτι άλλο έβγαινε στην μέση!
Στο ιντερνέτ κυκλοφορεί εδώ και καιρό με διάφορα ονόματα.
«Pull apart bread», «pizza bread», «pull apart pizza» αλλά και με τα ελληνικά «ψωμάκι τράβα τσίμπα», «πιτσόψωμο» κλπ.
Νομίζω όλα τα ονόματα εκφράζουν αυτό ακριβώς που είναι.
Ένα ψωμάκι με ζύμη πίτσας και γεύση πίτσας, που όταν είναι ζεστό ζεστό και το τραβάς για να κόψεις ένα κομματάκι, αισθάνεσαι να ξεχειλίζει από μέσα του το λιωμένο τυράκι!
Απίστευτο!!! Απίθανο!!!
Αυτό που διαφέρει είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καθένας, δηλαδή τα αγαπημένα του υλικά για πίτσα.
Δεν έχω ιδέα ποιος το πρωτοσκέφτηκε, εξάλλου το έχουν φτιάξει τόσο πολλοί, αλλά πραγματικά μπράβο του!!
Και μπράβο και σε μένα που το έφτιαξα και το κατά-ευχαριστηθήκαμε, μπράβο και σε σας που θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε!
Γιατί είναι σίγουρο ότι θα το ξαναφτιάξουμε πολλές φορές!

Θα χρειαστούμε:
2 συσκευασίες ζύμη πίτσας (έβαλα της Pillsbury)
200 γρ. τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά (έβαλα γκούντα)
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (στο σακουλάκι)
300 γρ. αλλαντικά (όποια προτιμάτε)
1 πράσινη πιπεριά
1-2 κουταλιές ρίγανη
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου (μην την παραλείψετε)
μισή κούπα ελαιόλαδο
Στην πράξη:
Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά καρεδάκια.
Κόβουμε επίσης την φρέσκια μοτσαρέλα σε μικρά καρεδάκια.
Ψιλοκόβουμε τα διάφορα αλλαντικά που θα χρησιμοποιήσουμε.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, τα αλλαντικά και την πιπεριά.
Πασπαλίζουμε με την ρίγανη και την σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Βγάζουμε την ζύμη της πίτσας από την συσκευασίας της.
ΔΕΝ την ξεδιπλώνουμε. Όπως είναι ρολό, την κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Κάθε φετάκι το πλάθουμε σε μπαλάκι.
Αδειάζουμε σε ένα απλωτό ταψάκι ή πυρέξ τα υλικά που έχουμε στο μπολ. Αυτό το κάνουμε γιατί πρέπει να προσθέσουμε και τα μπαλάκια της ζύμης και πιθανόν μέσα στο μπολ να δυσκολευτούμε να τα ανακατέψουμε όλα καλά.
Βάζουμε λοιπόν και τα μπαλάκια της ζύμης μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, να ανακατευθούν όλα τα υλικά.
Κουταλιά κουταλιά αρχίζουμε να ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω απ’ όλα, ανακατεύοντας απαλά.
Θέλουμε όλα τα υλικά να καλυφθούν από το λάδι.
Κατόπιν λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί όλα τα υλικά μας.

Φροντίζουμε τα μπαλάκια της ζύμης να απλωθούν όσο γίνεται ομοιόμορφα περιμετρικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για μισή ώρα, ίσως και 5 λεπτά παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Όταν βγάλουμε την φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το ψωμάκι προτού το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Το ψωμάκι αυτό τρώγεται μόνο ζεστό.
Εάν περισσέψει, ζεστάνετέ το για λίγο στον φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων, για να το απολαύσετε όπως πρέπει.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...