Saturday, 5 November 2016
Μοσχαράκι με δεντρολίβανο
Το φαγάκι αυτό είναι το αγαπημένο της μανούλας μου, γι αυτό της το φτιάχνω συχνά, όταν έχω την χαρά να έρχεται στο σπίτι μου για φαγητό.
Μπορεί να θυμίζει στιφάδο, γευστικά όμως τα δύο φαγητά δεν έχουν καμία σχέση.
Φαγάκι κυριακάτικο, που την νοστιμιά του απολαμβάνει όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι, φαγάκι που σε γεμίζει θαλπωρή και που το απολαμβάνεις ως την τελευταία μπουκιά.
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι, σε μερίδες
1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρι
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
4 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλαράκια δεντρολίβανο
1 κουταλιά βασιλικό ξερό
1 κύβο λαχανικών
1 φλιτζανάκι κρασί
1 κουταλιά ξύδι
1-2 κουταλάκια κορν φλάουρ
αλάτι-πιπέρι
Στην πράξη:
Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Αφαιρούμε την φλούδα από τις ντομάτες και τις χτυπάμε στο μούλτι.
Εναλλακτικά χτυπάμε τις ντομάτες κονκασέ στο μούλτι, αν και αυτό το φαγάκι αξίζει μαγειρεμένο με φρέσκια ντοματούλα.
Ελπίζω να φροντίσατε να καταψύξετε μερικές ντομάτες, όπως σας είχαμε δείξει εδώ.
Επίσης αν φροντίσατε να καταψύξετε και κρεμμυδάκια κοκκάρι όπως είχαμε πει εδώ, είστε τυχεροί, τα έχετε ήδη έτοιμα.
Αν όχι θα χρειαστεί να τα καθαρίσετε. Χωρίς δάκρυα όμως, όπως έχουμε δείξει εδώ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φετάκια σκόρδου, τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για μισή ωρίτσα.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μια ώρα ακόμη, ως να μαλακώσει καλά το κρέας και να είναι έτοιμα τα κρεμμυδάκια, ελέγχοντας κατά διαστήματα τα υγρά του φαγητού.
Αν η σαλτσούλα μας χρειάζεται «δέσιμο», την δένουμε στο τέλος με λίγο κορν φλάουρ, που θα διαλύσουμε καλά σε μερικές κουταλιές από τα υγρά του φαγητού.
Αφαιρούμε τα κλαράκια του δεντρολίβανου και σερβίρουμε το νόστιμο φαγάκι μας με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Εμείς συνήθως το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατατούλες.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
κρεατικά-κιμάδες