Friday, 18 November 2016
Τρουφάκια με σοκολάτα και κουάκερ
Πολύ νόστιμα τρουφάκια με σοκολάτα, κουάκερ και χυμό από φρέσκο πορτοκάλι.
Είναι και νηστίσιμα, για όσους φίλους τηρούν την νηστεία των Χριστουγέννων.
Αλλά και για μας τους υπόλοιπους, είναι ένα λαχταριστό γλυκάκι μα και ένα όμορφο κερασματάκι.
Πάμε να τα φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι μαργαρίνη
100 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
95 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
Τι κάνουμε:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα και την μαργαρίνη ως να λιώσουν, χωρίς να κάψει το μείγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το κουάκερ.
Τα προσθέτουμε στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να σφίξει.
Κατόπιν πλάθουμε σε τρουφάκια και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια.
Καλύπτουμε το πιάτο ή την πιατέλα όπου θα τοποθετήσουμε τα τρουφάκια με διάφανη μεμβράνη, ώστε να μην μας «στεγνώσουν».
Γίνονται 12-14 τρουφάκια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.