Wednesday, 16 November 2016
Σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο
Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που έχω ποτέ φτιάξει!
Επίσης η μακαρονάδα με την πιο κρεμώδη σάλτσα που έχω ποτέ φτιάξει!
Το αβοκάντο είναι από μόνο του «βουτυράτο»
Φανταστείτε λοιπόν αν συνδυαστεί με τυρί κρέμα, τι πλούσια, κρεμώδη σαλτσούλα θα δώσει!!!
Τα σπαγγέτι είναι έτοιμα σε 10 λεπτά, η πράσινη σάλτσα σε 2-3 λεπτά, δηλαδή σε ένα τεταρτάκι κάθεστε στο τραπέζι και σερβίρετε κιόλας.
Ευκολία και νοστιμιά!
Πάμε να μαγειρέψουμε?? Δεν θα μας πάρει και πολλή ώρα εξάλλου!
Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
4 μικρά ή 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
150 γρ. τυρί κρέμα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι ρόκα (μια καλή χεριά)
μισό ματσάκι δυόσμο (τα φυλλαράκια μόνο)
¾ κούπας λάδι
χυμό από 1 λεμόνι ή lime
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού ή lime
αλάτι
Επιπλέον
παρμεζάνα ή κάποια πικάντικη γραβιέρα για πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε, για 10-12 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε το κεντρικό κουκούτσι.
Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάμε πολύ καλά, να γίνουν αλοιφή.
Αδειάζουμε την σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και αλάτι τόσο, όσο μας αρέσει στην γεύση. Ανακατεύουμε.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Τα περιχύνουμε με την σάλτσα αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν όλα από την σάλτσα.
Σερβίρουμε την μακαρονάδα ζεστή, πασπαλισμένη με ένα οπωσδήποτε πικάντικο τυράκι.
Εμείς την συνοδεύσαμε με παρμεζάνα, αλλά και μια πικάντικη γραβιέρα θα ταιριάζει μια χαρά.
Σημείωση:
Η μακαρονάδα αυτή τρώγεται ζεστή, αμέσως μόλις ετοιμαστεί, γιατί όσο μένει μπορεί να αλλοιωθεί λίγο το χρώμα και η γεύση της, λόγω του αβοκάντο.
Γι αυτό φτιάξτε όση ποσότητα πρόκειται να καταναλώσετε, προσαρμόζοντας ανάλογα τα υλικά.
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
ζυμαρικά