Wednesday, 23 November 2016

Τονάκια ψητά


Στα ψάρια έχω μεγάλη αδυναμία και φροντίζω να τα απολαμβάνουμε οικογενειακώς μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους.
Η σημερινή συνταγή έχει το πλεονέκτημα της ευκολίας αλλά και της νοστιμιάς και του γρήγορου τρόπου μαγειρέματος.
Τονάκια στον φούρνο με πολύχρωμα πιπέρια και δάφνη.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
4 φρέσκα τονάκια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι διάφορα πιπέρια σε κόκκους (λευκό, ροζ, πράσινο, μαύρο)
2 φύλλα δάφνης σπασμένα σε κομμάτια
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
αλάτι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από εντόσθια και λέπια.
Τα πλένουμε και τα χαράζουμε σε 3-4 σημεία, επάνω και κάτω.
Τα αλείφουμε με το λάδι και τα αλατίζουμε.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και τα πιπέρια.
Τέλος ρίχνουμε το νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
Αν τα προτιμάμε πιο «ζουμερά», καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το αφαιρούμε 2-3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...