Friday, 4 November 2016

Μακαρονοσαλάτα με ροκφόρ


Δροσερή, πλούσια, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση!!!
Ιδανική για τους λάτρεις του ροκφόρ.
Όσοι το μισείτε απλά προσπεράστε αυτήν την συνταγή και αφήστε εμάς τους υπόλοιπους να την απολαύσουμε ;-)
Εννοείται όμως ότι δεν θα σας αφήσουμε παραπονεμένους και εσάς, στο blog μας θα βρείτε κι άλλες, ωραιότατες συνταγές για μακαρονοσαλάτες, η μια πιο νόστιμη από την άλλη!
Οι υπόλοιποι, πάμε να ετοιμάσουμε την σαλάτα μας!

Θα χρειαστούμε:
Για την σαλάτα
200 γρ. ζυμαρικό (διαλέγουμε κάποιο κοντό και χοντρό ζυμαρικό)
1 μέτριο μπρόκολο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 αγγουράκια πίκλες
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
6 φέτες σαλάμι αέρος ή πεπερόνι
100 γρ. ροκφόρ
100 γρ. τυρί Milner
100 γρ. φέτα
Για το ντρέσινγκ
1 μπουκάλι (250 γρ) blue cheese dressing (θα το βρείτε στα Σ/Μ)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι ζάχαρη
Στην πράξη:
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε τόσο όσο να κρατάει λίγο, να είναι τραγανό δηλαδή και να μην λιώνει.
Το σουρώνουμε και αυτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε την καπνιστή γαλοπούλα σε καρεδάκια και το σαλάμι αέρος σε λεπτές λωρίδες.
Κόβουμε το Milner σε καρεδάκια και χοντροτρίβουμε την φέτα και το ροκφόρ.
Κόβουμε τις πίκλες σε μικρότερα κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε όλα τα υλικά για την σαλάτα σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε την σαλάτα.
Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά της σαλάτας από το ντρέσινγκ.
Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρουμε, γιατί όσο πιο κρύα τόσο πιο νόστιμη είναι.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...