Sunday, 10 January 2010

Tips για πιο εύκολα μαγειρέματα Νο 3

Ας συνεχίσουμε φίλοι μου τα tip-άκια που διευκολύνουν την ζωή μας στην κουζίνα!

Αν η ζύμη μας κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο , την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
Επίσης μπορούμε στο άνοιγμα να μην βάλουμε στον πάγκο αλεύρι αλλά νισεστέ (πολύ ψιλό αλεύρι από καλαμπόκι) και η ζύμη μας θα ανοίξει πολύ εύκολα.

Τολμήστε να βάλετε μια κουταλιά μπέικιν πάουντερ στα μπιφτέκια. θα γίνουν πιο αφράτα!

Τοποθετήστε τα λαχανικά σας για 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό που έχετε βάλει λίγο ξύδι , για να φύγουν έντομα, κάμπιες και σαλιγκάρια

Για να βράζουν γρήγορα τα όσπρια και να ξεφλουδίζονται εύκολα ρίχνουμε στο νερό που τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ, λίγη σόδα.

Για πεντακάθαρα, εντυπωσιακά, διάφανα παγάκια, χρησιμοποιείστε βραστό νερό.

Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο σας, αρκεί να τα τυλίξετε σε χαρτί εφημερίδας και φυσικά να τα έχετε εκτός ψυγείου.

Για να ξεφλουδίζουν εύκολα τα αυγά, βράστε τα σε νερό που έχετε προσθέσει αλάτι.

Για να διατηρηθούν πράσινα τα χορταρικά όταν τα βράζετε ρίχνετε ένα κουταλάκι σόδα στο νερό που βράζουν.

Όταν καθαρίζετε φρέσκιες μπάμιες διαπιστώνετε ότι κατεβάζουν μια κολλώδη ουσία. Για να αποφύγετε αυτή την ουσία, μπορείτε να τις βουτήξετε μέσα σε ξύδι.

Αν ανοίξατε κουτάκι ντομάτας και δεν την χρησιμοποιήσατε όλη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε ,όπως είναι στο χάρτινο κουτί, στην κατάψυξη. Όταν την βγάλετε βυθίστε το κουτάκι σε ζεστό νερό και η ντομάτα θα βγει αμέσως , ρίξτε την ντομάτα παγωμένη στο φαγητό.

Για να παραμείνουν τα χρώματα των καρότων και του αρακά ζωηρά μετά το βράσιμο προσθέτουμε στο νερό που βράζουν λίγη ζάχαρη.

Για έναν τέλειο πουρέ και μπεσαμελ φροντίστε το γάλα που θα βάλετε να είναι ζεστό ( όχι καυτό) και θα έχετε μια τέλεια κρέμα.

Αν θέλουμε νόστιμα ζυμαρικά τα βράζουμε σε ίσες ποσότητες νερού και γάλακτος με μια κουταλιά αλάτι.
Μέτη

20 comments:

Rena said...

Μικρά αλλά σωτήρια τα τιπάκια σου Μέτη μου. Αυτό με τη ντομάτα δε το ήξερα. Καλημέρα :)

Μαριλένα said...

πάντα χρήσιμα!

καλη Κυριακή :)

ΙΟΥΛΙΑ said...

Μέτη πολλά από αυτά δεν τα ήξερα.
Ηξερα για το μπέικιν στα μπιφτέκια, το είχε γράψει η Ελενα σε μια συνταγή για μπιφτέκια που έχει δώσει και από τότε το εφαρμόζω πάντα.
Πραγματικά πολύ καλό τιπ.
Μπράβο για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Vasia b. said...

Πολύ έξυπνα και χρήσιμα όπως πάντα τα τιπ σου Μέτη μου!!!
Ομολογώ πως λίγα απ' αυτά ήξερα!!!
Σ΄ευχαριστούμε που μας κάνεις τη ζωή πιό εύκολη!!
Πολλά φιλιά!!!

cook said...

το τελευταιο κολπο με εντυπωσιασε!

dhmhtra said...

Πάντα μας χρειάζονται κάποιες συμβουλές σαν αυτές.
Φιλιά

Δημιουργία said...

Τα διαφορα τιπς παντα βοηθουν τα πραγματα να γινονται ευκολοτερα.

Betty's Cuisine said...

Πάντα είναι χρήσιμες τέτοιες συμβουλές...
Μια ένσταση μόνο όσον αφορά στη σόδα στα όσπρια, νομίζω ότι καταστρέφεται κάποια βιταμίνη τους έτσι...

Phivos Nicolaides said...

Θα τα διαβιβάσω στη οικονόμο σύζυγό μου! Καλό βράδυ!

eleni said...

Αυτά τα μικρά μυστικά μάς είναι πολύ πολύ χρήσιμα!Αρκετά δε γνώριζα,που από τώρα θα εφαρμόζω πια.
Για τη σόδα στα όσπρια,κάπου νομίζω έχω διαβάσει αυτό που λέει η Betty.
Kαλή εβδομάδα!

ΜΕΤΗ said...

Ρενα μου τα τιπς στην κουζινα μας παντα μας βοηθουν ευκολα και απλα.
Φιλακια.

ΜΕΤΗ said...

Μαριλενα καλη κυριακη και σε σενα.

ΜΕΤΗ said...

Ιουλια εκτος απο το μπεικιν στα μπιφτεκια ενας αλλος τροπος για να γινουν πιο αφρατα ειναι το καλο ζυμωμα, οσο πιο πολυ ωρα τα ζυμωνεις τοσο πιο αφρατα γινονται.
Καλο βραδυ.

ΜΕΤΗ said...

Vasia μου στεναχωρηθηκα πολυ που δεν μπορεσατε να ερθετε . Την επομενη φορα θα το οργανωσουμε καλυτερα , ερχονται και οι αποκριες αρχισε να ψηνεις τον Γιαννη απο τωρα.
Φιλακια πολλα.

ΜΕΤΗ said...

cook τα μακαρονια βρασμενα και με γαλα εχουν υπεροχη γευση δοκιμασε το.
Καλο βραδυ.

ΜΕΤΗ said...

dhmhtra & Δημιουργια εχουμε πολλα τιπς ακομα , αρεσουν και σε μας οτι κανει ευκολη την ζωη μας.
Φιλια καλο βραδυ.

ΜΕΤΗ said...

Betty's Cuisine & Ελενη αυτο για την σοδα δεν το ξερω , παντως κανει δουλεια. Εγω πολλες φορες βαζω σοδα οχι μαγειρικη αλλα απο μπουκαλι.
Καλο βραδυ.

ΜΕΤΗ said...

Phivo εγω τα εχω τυπωμενα και τα εχω βαλει πανω στο ψηγειο για να τα εχω προχειρα, ειναι μεγαλη ευκολια.
Καλο βραδυ.

ΕΛΕΝΑ said...

Μετάκι πάλι μας εντυπωσίασες!!
Τυπώνονται για να κολληθούν και αυτά στο ψυγείο.
Αυτό πάντως με το μπέικιν στα μπιφτέκια, το συνιστώ κι εγώ, πραγματικά τα κάνει πολύ αφράτα!
Φιλάκια, καλό βράδυ!

Maria B. said...

Mετάκι μου, πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου !!! με εντυπωσίασε αυτό με τα παγάκια!! δεν το είχα ακούσει ποτέ ξανά !!!

ευχαριστούμε πολύ - πολύ !!!!

καλή μέρα και καλή εβδομάδα !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...