Monday, 17 May 2010

Σνίτσελ πικάντικο

Μου τηλεφώνησε ο γιος μου ότι έρχεται στο σπίτι με 3 συμφοιτητές του για φαγητό.
Κοίτα να μας ετοιμάσεις κάτι καλό, μου είπε, γιατί είμαστε πεινασμένοι.
Τι ταΐζεις 4 άντρες και ένας ο μικρός μου γιος σύνολο 5?? Αποφάσισα να τους φτιάξω σνίτσελ, που συνήθως αρέσουν σε όλους.
Είχα σνίτσελ γαλοπούλας, τα οποία ήταν τεράστια. Ζωή να χουν, έφαγαν 2 ο καθένας με ένα "βουνό" τηγανιτές πατάτες.
Σας δίνω την συνταγή, αλλά ποσότητες υλικών δεν μπορώ να σας δώσω εύκολα. Εξαρτάται από τα πόσα σνίτσελ θα φτιάξετε.

Χρειαζόμαστε:
Σνίτσελ (χοιρινά ή κοτόπουλο ή γαλοπούλας)
Για το πανάρισμα
γαλέτα
αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Επίσης χρειαζόμαστε:
κέτσαπ
μουστάρδα
ντομάτες φρέσκες σε λεπτές φέτες
κίτρινο τυρί σε φέτες ή τριμμένο
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ρίγανη
μαϊντανό
Πως τα φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε καλά την γαλέτα με αλάτι, πιπέρι και λίιιγο μοσχοκάρυδο.
Υπολογίστε για το πανάρισμα, ότι για κάθε τρία (μεγάλα σνίτσελ) χρειαζόμαστε 1 κούπα γαλέτα, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι, πιπεράκι και μοσχοκάρυδο όσο μας αρέσει και 2 αυγά καλά χτυπημένα.
Βουτάμε τα σνίτσελ πρώτα στα χτυπημένα αυγά και μετά στο μείγμα της γαλέτας, να καλυφθούν απ' όλες τις μεριές.
Τα τηγανίζουμε σε κάποιο ελαφρύ λάδι.
Τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Ετοιμάζουμε ένα μείγμα μουστάρδας-κέτσαπ. Υπολογίστε ότι για μια κούπα κέτσαπ, προσθέτουμε ένα κοφτό κουταλάκι μουστάρδας..
Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με μια γενναία ποσότητα από το μείγμα αυτό.
Από πάνω απλώνουμε φέτες τυριού ή τριμμένα κίτρινα τυριά. Συνεχίζουμε με λεπτές φέτες ντομάτας και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τηγανιτές πατατούλες.
Καλή επιτυχία!
Καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι σε όλους!!

23 comments:

Λίλα said...

Ένα σνιτσελάκι για το μεσημεριανό μου πολύ θα το ήθελα!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!

Μarion, said...

Σνίτσελ ενισχυμένο, για πεινασμένους και μη..
Πάρα πολύ ωραία συνταγή και με τα υλικά αυτά από πάνω κάνει το σνίτσελ πιο νόστιμο.

Καλή εβδομάδα :)

elena said...

Μου άνοιξες την όρεξη πρωί-πρωί…
:)
Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!

Asteri said...

Έχει περισσέψει κανένα και για μένα που βαριέμαι σήμερα να μαγειρέψω; χεχεχε
Φιλιά
Καλή εβδομάδα

matriga said...

Καλημέρα Έλενα!
Μια χαρά μου φαίνεται και πιστεύω πως θα τους αρέσει πολύ.

Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

Peter M said...

Elena...Schnitzel ala Greque..mou aresoun ta pikantika. Kali Evdomada!

eleni said...

Πολύ ωραία και νόστιμα,πικάντικα,θα έγιναν τα σνίτσελ σου!Μια εύκολη λύση σε ώρα ανάγκης.
Είδες πόσο τρώνε αυτά τα αγόρια!
Φιλιά!

anthivolon said...

Μια πολύ καλή ιδέα για τα σνίτσελ!!
Θα τη δοκιμάσω ........
Σ΄ευχαριστώ!

ΜΕΤΗ said...

Μπραβο Ελενακι πολυ καλη ιδεα μου εδωσες γιατι εχω καιρο να φτιαξω σνιτσελ και μας αρεσουν πολυ!!!!
Φιλακια καλη εβδομαδα!!!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

σνίτσελ βομβίτσες, δυναμίτες, τέλεια

kiki said...

Νόστιμο!

αχτίδα said...

Μου αρέσει πολύ το σνίτσελ όπως κι αν μου το φτιξεις και με γαλοπούλα και κοτόπουλο και χοιρινό .

Χρύσα said...

κορίτσια, σχετικά με την συνταγή για το σύκο (γλυκό του κουταλιου) γίνεται ακριβώς όπως το μελιτζανάκι ;;; και με γαρύφαλλα ;;; (πρώτη φορά κάνω γλυκό κουταλιού)Ερώτηση 2η: τα αμύγδαλα να αίναι απλώς καθαρισμένα ή και καβουρδισμένα ;;;
Ευχαριστώ.

ΕΛΕΝΑ said...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και σας εύχομαι καλή βδομάδα.
Με συγχωρείτε που αυτές τις μέρες δεν πολυεμφανίζομαι, τρέχω και δεν φτάνω, όταν με το καλό τελειώσει ο γιόκας μου θα επανορθώσω, το υπόσχομαι!

Χρύσα η Μαρία λέει ότι το έφτιαξε ακριβώς όπως το μελιτζανάκι.
Και με γαρύφαλλα.
Τα αμύγδαλα καθαρισμένα και ασπρισμένα, όχι καβουρντισμένα.
Kαλή επιτυχία!

SpIrToKoYto said...

ΕΛΕΝΑκι μου,ωραία ιδέα..κι εγώ έχω καιρό να τα φτιάξω ..
ασε η εικόνα..να τη φας στο πιάτο..
φιλιά και καλό κουράγιο..
και βέβαια καλή επιτυχία..-:))

rena said...

Τι φαγητό είναι αυτό!!!!!!!
Κι έχω μια πείνα!!!!!!
Καλή εβδομάδα!!!!

Athina said...

Αχ βρε Έλενα, αυτό όπως το είπες είναι για τα αγόρια!!Εμείς με τις σαλατούλες!!
Καλή δύναμη!!

big mama said...

Τι σνίτσελ είναι και του γιού μου το αγαπημένο! Πολύ νόστιμη συνταγή! Καλή εβδομάδα!

Anonymous said...

Tέλειο το φαγάκι σήμερα.

Κ Α Λ Η Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α στα παιδιά!

Φιλιά από την Ηλέκτρα

Vasia b. said...

Ηλέκτρα σ' ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου!!!!!

Τα σνίτσελ είναι τα αγαπημένα όλων των παιδιών νομίζω!
Η ιδέα του πιό πικάντικου είναι τέλεια και θα φτιαχτεί άμεσα!!
Πολλά πολλά φιλιά και καλή δύναμη Έλενα μου!!!

Maria B. said...

Ελενιώ, αντε και κοντεύετε !!!!

Μόλις τελειώσετε θα μας φτιάξεις αυτά τα υπεροχα σνιτσελάκια σου και θα έρθουμε να τα απολαύσουμε !!!

Maria B. said...

Χρύσα, τα αμυγδαλάκια είναι απλά ασπρισμένα και βάζω απο ενα στην κάτω μερια του σύκου και το σπρωχνω προς τα μέσα δηλαδή μπαίνει μέσα στον κόλπο του σύκου.
Καλό είναι να ανοιξεις μερικά να δείς εαν εχουν πιάσει μεσα σποράκια και μετά να προχωρήσεις, γιατί τώρα εχει περάσει λίγο ο καιρός τους για γλυκό. τα γαρυφαλάκια τα ρίχνουμε απλά στο σιρόπι ή αν θέλεις την ώρα που βάζεις το αμυγδαλάκι, καρφώνεις απο την πάνω μεριά απο ένα γαρυφαλάκι.

ευχομαι καλή επιτυχία και ότι αλλο θέλεις εδώ είμαστε. Στην περίπτωση κάτι δεν σου πάει καλά μην πετάξεις το γλυκό, θα σου βρω τρόπο να το αξιοποιήσεις όπως έκανα και εγω με εκείνο το ακαθαριστο που είχα φτιάξει !!!

καλή επιτυχία !!

Anonymous said...

ΠΟΛΥ ΥΠΈΡΟΧΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΩΤΑΤΟ, ΟΜΩς ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΌΥΛΙΑΣΜΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑς ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΆΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΆΕΙ ΚΑΛΛΎΤΕΡΑ ΤΟ ΑΥΓΌ ΚΑΙ Η ΦΡΥΓΑΝΙΆ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΛΥΓΟΥΝ....ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ...ΦΙΛΑΚΙΑ pastaflora ΑΠΟ to greekmasa .gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...