Μέχρι τώρα ξέραμε τις ντομάτες γεμιστές με ρύζι!!
Ε! τώρα θα δούμε το ρύζι γεμιστό με ντομάτες και όχι μόνο!!!
Σας μπέρδεψα?? Είναι μια συνταγή που έφτιαξε η φίλη μου η Κατερίνα από κάποιο τεύχος Γαστρονόμου και είναι πραγματικά πολύ πολύ νόστιμη!
Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε....
Υλικά που θα χρειαστούμε για την γέμιση του ρυζιού:
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για γεμιστά (καρολίνα)
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομένο ή περασμένο στο μούλτι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια του τσαγιού, χυμό ντομάτας, ανακατεμένο σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 μικρό ματσάκι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού, παρμεζάνα τριμμένη ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας
αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
Διάφορα υλικά για την υπόλοιπη γέμιση
6 ντομάτες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
3 πράσινες πιπεριές
3 κόκκινες πιπεριές
1 φλιτζάνι του τσαγιού κουκουνάρια
1/2φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
1 κουτ.της σούπας ρίγανη ξερή
1 κουτ.του γλυκού ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
4 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμ.τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
Ας το φτιάξουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες από την φλούδα τους.
Για να το καταφέρουμε αυτό εύκολα παίρνουμε μια-μια τις ντομάτες και χαράζουμε μ’ ένα μαχαιράκι, το σχήμα του σταυρού στο κάτω μέρος τους.
Στη συνέχεια τις βυθίζουμε για 1/2 λεπτό σε βραστό νερό και τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Με αυτό τον τρόπο οι ντομάτες αποφλοιώνονται πολύ εύκολα.
Αφού λοιπόν τις αποφλοιώσουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε επάνω από τις ντομάτες. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να στεγνώσουν από τα ζουμιά τους περίπου 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να σοταριστεί κι αυτό λίγο ( για 1 λεπτό περίπου).
Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυμό ντομάτας και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλο το υγρό του ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.(περίπου 15 λεπτά)
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε λοιπόν στο ταψί ετοιμάσει την γέμιση και στην κατσαρόλα το ρύζι!
Παίρνουμε ένα πυρέξ μεγάλο ή ένα άλλο ταψί και το λαδώνουμε.
Ρίχνουμε τα 2/3 του ρυζιού στον πυθμένα και το απλώνουμε να καλύψει και λίγο τα πλαϊνά τοιχώματα.
Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κουκουνάρια την φέτα και τις σταφίδες (προαιρετικά).
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ρύζι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Από πάνω καλύπτουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!!
Vasia B.
Thursday, 20 May 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
22 comments:
Ενδιαφέρον συνταγή! Και το φαγητό φαίνεται πολύ νόστιμο!…
Ανυπομονώ…
:)
Αυτό είναι τέλειο και για τα παιδιά που τρώνε μόνο τη γέμιση και αφήνουν το εξωτερικό!!!!
Πολύ ωραία ιδέα!
Βάσια,τέλειο θα είναι!
Πέρα από τα συνηθισμένα και με τα λαχανικά φαντάζομαι γεύση.Για το καλοκαιράκι μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση-θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε.
Φιλιά!
μμμμμμμμ τι ωραίο που είναι, κάτι παρόμοιο είχα φτιάξει Τα Χριστούγεννα φέτος σε περίοδο νηστείας, σε πιο απλουστευμένη μορφή και ήταν τέλειο, φαντάζομαι το εμπλουτισμένο πως θα είναι...
Εννοείται τραβήχτηκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες και όταν τελειώσουν οι εξετάσεις και ο χρόνος θα είναι περισσότερος θα δωθεί και στη δημοσιότητα η συνταγή!!!
Πολλά φιλιά
**Βάσια και Έλενα κοντεύετε στην ουρά εεε;;; φιλιά και τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς
καλημέρα Βασάκι μου, όπως λέει και η Λίλα είναι ιδανική λύση γιαυτούς που δεν τρωνε το εξωτερικό απο τα γεμιστά (μεταξύ μας και εγω σπανίως τα τρώω-μου αρέσει μόνο το έξω της μελιτζάνας ).
γεια στα χέρια της ζουζουνας που το έφτιαξε !!!
φιλια πολλά
δεν του λείπει τίποτε
πολυ ωραια ιδεα για φαγητο...εγω προσωπικα λατερυω και το ρυζι...
Εγώ μπήκα το πρωί, έκλεψα την συνταγή και μη σας πω πόσο ωραίο και γρήγορο είναι!
Παρέλειψα τις σταφίδες γιατί δε είχα
και πρόσθεσα από πάνω ροδέλες μελιτζάνας που μου αρέσουν.
Συγνώμη για την αλλαγή αλλά ήταν υπέροχο!
Φιλιά
Ενδιαφέρον !ωραία ιδέα!
Vasia μου εντυπωσιάστηκα!!!
Καταπληκτική ιδέα!!
Ευχαριστούμε την φιλεναδίτσα σου που την μοιράστηκε μαζί μας!
Αμαλία σε ευχαριστούμε πολύ.
Φτάσαμε στην μέση, ε που θα πάει??
Θα τελειώσει!
Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά μέχρι τέλους!
Φιλιά σε όλους!!
Έλενα "ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ". Να ζήσεις χίλια χρόνια πάντα με υγεία κ χαρές. Σε φιλώ
Ελενα χρόνια πολλά!!
Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο φαγητό και σχετικά εύκολο!!
Καλημέρα και καλό σ/κ!
Λίλα μου ίσως γι' αυτό δημιουργήθηκε αυτή η συνταγή!Για τους δύσκολους μικρούς μας φίλους και για τους παράξενους μεγάλους, να μην λέμε ονόματα !χαχα!!
Φιλιά και καλό σ/κ!
Ελένη μου χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα με υγεία!!!!
Είναι πολύ καλό καλοκαιρινό φαγάκι!!Αφου το καλοκαίρι μας δίνει και τα περισσότερα λαχανικά μπορείς να το εμπλουτίσεις με ότι σου αρέσει!!!
Πολλά φιλιά και καλό σ/κ!
Αμαλίτσα μου αφού το έχεις φτιάξει έστω και σε πιο απλουστευμένη μορφή τότε ξέρεις !!!
Περιμένουμε και την δική σου εκδοχή !!
Κοντέυουμε κοντεύουμε Αμαλία μου,νάσαι καλά!!
Πολλά φιλιά και καλό σ/κ!!
Μαράκι μου γλυκό μαζί με τα παιδάκια τα δύσκολα και σύ!!!!χαχα!
Θα μεταφέρω στη Ζουζούνα την ευχή!
Πολλά πολλά φιλιά και θα τα πούμε κάτω!!!!
Γαστεροπλήξ έχει τα πάντα εκτός απο το περιτύλιγμα των ζαρζαβατικών!!
Καλό σ/κ!!
Pansofix θα σου αρέσει πολύ αφού είσαι φαν του ρυζιού!!
Καλό σ/κ!
Γιαγιά Αντιγόνη πολύ χαίρομαι που το έφτιαξες τόσο γρήγορα και σου άρεσε!!!
Τις σταφίδες τις έβαλα προεραιτικά γιατί εγω δεν τις χρησιμοποιώ!
Όσο για την προσθήκη μελιτζάνας τέλεια ιδέα!!
Κάθε εμπνευσμένη αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη,δεν υπάρχει λόγος για συγνώμη!!!
Φιλιά και καλό σ/κ!!
Χρυσά στάχυα αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσεις.
Καλό σ/κ!
Έλενα μου είναι πολύ καλή ιδέα τώρα που από δω και πέρα τα λαχανικά είναι στο φόρτε τους!!
Θετική σκέψη χρειάζεται τώρα πιά -μια και η προετοιμασία έχει γίνει -και όλα θα πάνε καλά μέχρι τέλους!!
Πολλά πολλά φιλιά και καλό σ/κ!!!
Post a Comment