Wednesday, 26 May 2010

Μοσχαράκι με κάρυ και κάσιους

Μια εξωτική συνταγή πολύ νόστιμη, που θα αρέσει πολύ στους φίλους αυτών των γεύσεων.
Η Αμαλία κλασσικά…ΔΕΝ…..οπότε περισσεύει η μερίδα της;-)
Πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε.

Τα υλικά μας:
1,5 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μήλα κομμένα σε μεγαλούτσικα κυβάκια
500 ml γάλα καρύδας
1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλάκια εστραγκόν
1 ώριμη ντομάτα
30 γρ. κάρυ
100-150 γρ φιστίκια κάσιους
Το φτιάχνουμε:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια.
Προσθέτουμε το κρέας και το φέρνουμε μερικές βόλτες να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την τρίβουμε στον τρίφτη και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα φιστίκια
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για 20 λεπτά.
Μετά από 20 λεπτά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα κάσιους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.
Φτιάχνουμε και ένα αρωματικό ρύζι, για να συνοδεύσει το μοσχαράκι μας.
Tip: Εκτός από μήλα μπορείτε να προσθέσετε διάφορα άλλα φρούτα κομμένα σε κομμάτια στο φαγητό, όπως μπανάνα, ανανά, ακόμα και μάνγκο έχω βάλει κάποια φορά.
Απαραίτητη προϋπόθεση να σας αρέσει αυτός ο συνδυασμός γεύσεων
Καλή επιτυχία!!

27 comments:

Λίλα said...

Τον τελευταίο καιρό έχω ερωτευθεί το κάρυ και το βάζω παντού!! Το μοσχαράκι θα δοκιμαστεί οσονούπω!!!!

Ξανθή said...

Εγώ να βάλω όλα τα άλλα εκτός από το γάλα καρύδας;;
Καλημέρα!!

Asteri said...

Φαίνεται πολύ ωραίο.
Αν δεν βάλω τα κάσιους :) πειράζει;
Πολλά φιλάκια

Πλεκτο Εγκωμιο said...

Καλημέρα!! Περίεργος συνδιασμός υλικών ... αλλά μοιάζει νοστιμότατο!!!

big mama said...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Μας αρέσουν όλα τα υλικά, οπότε γιατί όχι; Πρέπει να πάρω γάλα καρύδας! Θα το κάνω έτσι κι αλλιώς γιατί μου έχει πει και μια φίλη μου μια συνταγή με γάλα καρύδας. Καλημέρα Ελενάκι!

Peter M said...

Elena, poli "ethnic" ta pas me to curry. Latreuvo ta curries kai epeiseis to green curry. Ekanes kai Basmati rice?

kiki said...

Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο. Μου θυμίζει πολύ τη συνταγή της Αγγελικής, κοτοπουλο με κάρυ, η οποία ήταν εξαιρετική επίσης.

eleni said...

Έλενα,πολύ ωραίο!
Περιμένω επισκέψεις την Παρασκευή και λέω να το φτιάξω-θα εντυπωσιάσω χιχι..
Πρόβλημα μόνο υπάρχει με το γάλα καρύδας,τι άλλο μπορώ να βάλω;
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Λιλάκι και σε μας αρέσει και τον τελευταίο καιρό το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά σε διάφορα φαγάκια.
Είμαστε ....εξωτικοί τύποι, τι να κάνουμε??
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή μου το γάλα καρύδας ταιριάζει πολύ, αν το βρεις μην το παραλείψεις!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αστεράκι δεν σου αρέσουν τα κάσιους?
Παράλειψέ τα, εγώ όποτε φτιάχνω αυτό το φαγάκι, τα θεωρώ απαραίτητο ... αξεσουάρ!
Φιλιά πολλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πλεκτό Εγκώμιο, είναι ίσως συνδυασμοί που δεν έχουμε συνηθίσει, αλλά εξαιρετικά νόστιμο!
Καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Big mama, όλα καλά??
Μας έλειψες!!!
Σχεδόν όλα τα μεγάλα ΣΜ έχουν γάλα καρύδας, ταιριάζει σε αρκετές συνταγές!
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Peter εννοείται και ένα μπασμάτι απαραίτητο να συνοδεύσει το φαγάκι!!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κική μου η συνταγή αυτή είναι της φίλης μου της Χαράς, όπου και πρωτοδοκίμασα αυτό το φαγάκι.
Το κοτόπουλο της Αγγελικής το έχω φτιάξει κι εγώ, πραγματικά πολύ καλή συνταγή, την ίδια ακριβώς φτιάχνει και η Χαρά που χρησιμοποιεί συχνά κάρυ στα φαγητά της..
Αν φτιάξεις το συγκεκριμένο μοσχαράκι, θα δεις όμως ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα φαγητό με το άλλο, τελείως διαφορετικές γεύσεις.
Καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου, φτιάξτο και εντυπωσίασέ τους όλους!!!
Πουθενά δεν μπορείς να βρεις γάλα καρύδας?? Σε κανένα Σούπερ??
Δεν νομίζω να μπορείς να το αντικαταστήσεις με γάλα, δεν ξερω με τι θα μπορούσε να αντικατασταθεί να σου πω την αλήθεια, καλύτερα θα έλεγα με κρέμα γάλακτος τελείως άγλυκη όμως.
Φιλάκια!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

ξεχωριστό φαγάκι σήμερα

Amali said...

Μμμμμμμμμμμ πολύ ωραίο το σημερινό φαγητό... δεν θα πάρω όμως κατά τα γνωστά!!!
Αλλά βέβαια μπορείς βρε έλενα να μου φτιάξεις μία κατσαρολίτσα χωρίς γάλα καρύδας, χωρίς εστραγκόν και φυσικά χωρίς κάρρυ... τα κάσιους μπορείς να τα αφήσεις έτσι για να δοκιμάσω πως είναι στο φαγητό!!!!Αααα και προσοχή στα φρούτα μην βάλεις κανα περίεργο, με τα μήλα βολεύομαι!!!

πολλά φιλιά

** Λενιώ άντε και κοντεύεται, ούτε 'βδομάδα δεν έμεινε!!!

Μarion, said...

Φαίνεται πολύ νόστιμη Ελενα..
και ο συνδυασμος των μηλων, κασιους μου αρέσει..
Θα το δοκιμάσω σίγουρα

Καλό απόγευμα :)

Maria Tzirita said...

Α, ωραίο θα είναι αυτό! Τα κάσιους τα βάζω και στις σαλάτες, είναι εξαιρετικός καρπός! Μπράβο Ελενάκι μου, γειά στα χέρια σου!
Φιλάκια πολλά!

Vasia b. said...

Μου αρέσουν πολύ οι καινούργιες γεύσεις και οι ιδιαίτεροι συνδιασμοί!!!!Όσο για το κάρυ το λατρεύω!!!Μόνο το μήλο δεν θα βάλω όταν το φτιάξω γιατί δεν μου αρέσει πολύ στο φαγητό!!
Πολλά φιλιά!!Καλό βράδυ!!!

/////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\
Άντε και τελειώνουμεεεεεεε!!!!

apinkdreamer said...

ολα τα υλικα που βαζεις νομιζω δινουν ενα πρωτοτυπο συνδυασμο!!!

Z. said...

Εξαιρετική αυτή η συνταγή σου Έλενα.
Μου αρέσουν πολύ όλα τα επί μέρους υλικά οπότε και ο συνδυασμός τους θα
θα είναι τέλειος!

*Κοντεύετε;

Maria B. said...

Ελενιώ μου, μου ακούγεται τόσο ωραίο που ακόμη και εγώ (!!) θα το δοκίμαζα !!!! πρόσφατα δοκίμασα γάλα καρύδας και εξεπλάγην πολύ ευχάριστα. Εβαλα μετά απο προτροπή ενός συναδέλφου΄, στο καφέ μου (γαλλικό) και ήταν υπέροχο!

γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου με τις εξωτικές σου συνταγές.

φιλια πολλά πολλά

Magda^_^ said...

Μμμμ εξωτικό!!!
Και εγώ πιστευω ότι το κάρυ θα είναι πολύ νόστιμο στα φαγητά αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!:))
Φιλιά!

Xara said...

Και να που βρήκα τι θα φτιάξω αύριο!!!
Thanks για την ιδέα!

Εlena said...

Φαίνεται νοστιμότατο…
Και ο συνδυασμός διάφορων υλικών; Χμ…
Σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...