Friday, 27 May 2011

Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Πασίγνωστο γλυκάκι, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν το δοκίμασε από τα χεράκια της μανούλας του!
Η δική μου πάντως το έφτιαχνε πολύ συχνά!
Το ίδιο συχνά το φτιάχνω κι εγώ για τους γιους μου, μιας και είναι πανεύκολο, δροσιστικό και το εξαφανίζουν σε χρόνο dt (δεύτερη μέρα δηλαδή δεν φτουράει!)
Η μητέρα μου το έφτιαχνε με άνθος αραβοσίτου, εγώ πάλι έχω βολευτεί την κρέμα ζαχαροπλαστικής κι έτσι το φτιάχνω πλέον.

Τα υλικά μας
(η δόση είναι για ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ αρκετά μεγάλο)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 φακέλους κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
800 ml γάλα (400 ml για τον κάθε φάκελο αναγράφεται στην συσκευασία)
2 φάκελους φρουί ζελέ με γεύση κεράσι (100 γρ ο κάθε φάκελος)
1 μεγάλη κονσέρβα με κομπόστα βερίκοκο ή ροδάκινο
λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα πτι μπερ
Πάμε να φτιάξουμε το γλυκάκι:
Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και καλύπτουμε την βάση ενός αρκετά μεγάλου παραλληλόγραμμου πυρέξ.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε σε σειρές τα βερίκοκα ή ροδάκινα κομπόστα.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.
Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το νερό που απαιτείται για την παρασκευή του, με το σιρόπι της κομπόστας.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο.
Με μία κουτάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζελέ στο πυρέξ πάνω από όλα τα υλικά.
Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Το ζελέ πρέπει να προστεθεί αργά και όχι απότομα, αλλιώς θα μας διαλύσει την κρέμα και το γλυκό μας δεν θα έχει όμορφη όψη.
Προσεκτικά τοποθετούμε το πυρέξ και πάλι στο ψυγείο (προτιμείστε ένα από τα χαμηλά ράφια) και το αφήνουμε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και να σταθεροποιηθεί.
Η συνέχεια γνωστή.
Σερβίρουμε μεγάλα κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!

71 comments:

Ξανθή said...

Αν κι ο καιρός μας παίζει παιχνίδια ένα δροσιστικό γλυκάκι μας χρειάζεται να ξεχνάμε τα υπόλοιπα.
Αυτό οι δικοί μου το λέγαν πιο παλιά το γλυκό που μοιάζει με τηγανητά αυγά!! Καλημέρα σε όλες και καλό Σ/Κ

gwgw said...

Απο τα διασημοτερα γλυκα μπορω να πω Ελενακι μου,ειναι τελειο,δροσιστικο οτι πρεπει για τους καλοκαιρινους μηνες...οπως λες κι εσυ φευγει σε χρονο μηδεν..μακαρι το ψυγειο να χωρουσε την μεγαλη λαμαρινα του φουρνου..(Εγω παλι το φτιαχνω με ανθος αραβοσιτου.)Ευχομαι σε ολες σας να εχετε μια ομορφη μερα και ενα πανεμορφο Σ/Κ.Φιλακια πολλα!!!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Πασίγνωστο όμως πάντα αγαπημένο, το τρώω με πολύ ευχαρίστηση όταν το κάνω γιατί με δροσίζει.Καλημέρα φίλη μου .Θα έρθεις στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουνίου ;

Unknown said...

αγαπημένο!!!
τώρα που το είδα να φτιάξω ένα το σ/κ!
Καλημέρα!!

Lila Xagorari said...

Ποιός να προλάβει Ελενάκι μου...με αυτό το γλυκό γίνεται πάντα χαμός!!

showgirl said...

Μας γλύκανες πρωί πρωί!!!
Καλήμερα!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Ελενα μες στο μυαλο μου εισαι?Σημερα ελεγα να σου ζητησω ακριβως αυτη τη συνταγη καλη σου ημερα και σε ευχαριστω εστω και αν με προλαβες πριν στο ζητησω.Ποπη

Unknown said...

Υπέροχο το γλυκάκι σου Ελενάκι...και έτσι μ' αρέσει και με την ανάποδη εκδοχή..δηλαδή πρώτα το ζελέ μετά η κρέμα και από πάνω μια σάλτσα από φράουλα ή οτιδήποτε άλλο που μπορείς να το στολίσεις...Φιλάκια...Καλό Σ/Κ

Asteri (Maria) said...

Aπό τα αγαπημένα μου γλυκά!!
Φιλιά

eleni said...

Έλενα,από τα πιο τέλεια γλυκά ψυγείου!Μόνο ο καιρός μας τα χαλάει και μας προδιαθέτει άσχημα!
Φιλιά!

ZouZouna said...

Kαλώς με, σε βρήκα απο την Αχτίδα μας.

Χα χα καλέ τι μου θύμησες. Που το ξέθαψες?
Το έφτιαχνε μια φίλη της μαμάς μου, προϊστορικώς τέλος της δεκαετίας του 60 τουλάχιστον, με φρυγανιές φούρνου απο κάτω και άνθος αραβοσίτου κρέμα (μήπως υπήρχε κι άλλη τότε..), επίσης με ζελατίνη, δεν μπορώ να θυμηθώ όμως λεπτομέρειες. Δεν είχα ποτέ την συνταγή, γιατί είμαι μίζερη στο γλυκό!

χα χα, καλοφάγωτο όμως...!...

Magia da Inês said...

Amiga,

Hummmmmm!...
Fiquei com água na boca.

Bom fim de semana!
Beijinhos.

°º♫
°º✿Brasil
º° ✿♥ ♫° ·.

mia maria said...

Πράγματι με άνθος αραβοσίτου το έφτιαχνε και η μαμά μου αλλά η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν το φτιάχνω, εδώ όλοι της σοκολάτας είναι, κάτι τέτοια δεν τα θεωρούν γλυκά, χαχα!! Η Χαρά όμως πολύ θα το εκτιμήσει:))

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

κερνάς ωραίο δροσερό γλυκάκι; από τα πιο αγαπημένα της εποχής, οπότε φύλαξε μου μεγάλο κομμάτι!!

Anonymous said...

Elena your recipe is perfect for this hot weather, fresh and delicious! Have a good weekend!

paraxeno pirouni said...

Ε θα συμφωνήσω, γνωστό γλυκό που αγαπάμε όλοι, κι εγώ μαζί φυσικά!
Κάποια φίλη μου το έφτιαχνε και με γιαούρτι αντί για κρέμα, είναι δροσερό και κατάλληλο για το καλοκαίρι, με όποια παραλλαγή!
Καλό Π/Σ/Κ! :)

Εφη said...

Μεγάλο παρακαλώ το δικό μου το κομμάτι, μου χρωστάς και κέρασμα με τη νίλα που έπαθα τόσες μέρες, για τη γιορτούλα σου!!
Ετσι και το δουν την έβαψα!!!χαχαχαχα!!!
Σμουάτς!!!

Maria B. said...

Λενάκι μου, πολυαγαπημένο το γλυκάκι που μας κερνάς, με πολλές πολλές αναμνήσεις!!! κάποτε το έφτιαχνα και με φρυγανιά σιροπιαστή στην βάση του.
Να 'σαι καλά που μου το θύμισες !!!! παίρνω μεεεεγάλο κομμάτι!!!

φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Σήμερα είχα λόγο να το θυμηθώ...
Πόσες φορές άνοιγε το ψυγείο και πάντα το ίδιο επιφώνημα!
ΤΈΛΕΙΟ!

Φιλιά νοσταλγίας...

Afroditi Dionysopoulou said...

Απο τα πολύ αγαπημένα καλοκαιρινά γλυκά! Δροσερό , ελαφρυ και πολυ γευστικό!
Έλενα μου το δικό σου δείχνει υπέροχο , καλό απόγευμα :)

Tante Kiki said...

Λένα μου, υπέροχο το γλυκό σου, με ιστορία...νομίζω ότι οι περισσότερες μαμάδες το έφτιαχναν και το "τσακίζαμε"!!! Τέλειο, να είσαι καλά που μας το θύμισες. Πολλά φιλιάααα!!

Κατερίνα said...

Δοκιμάστε το με φρυγανιές στις οποίες θα ρίξετε σιρόπι (1 ποτήρι νερό & 1 και μισό ποτήρι ζάχαρη),και φυσικά θα τις πασπαλίσετε με κανλλογαρύφαλλο. Γίνεται τέλειο....
Φιλιά

Helen Gr said...

Καλησπέρα, Έλενα. Τι κρίμα που άργησα και τέλειωσε το γλυκάκι! Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να με έχεις υπόψη σου! Φιλάκια.

Δημιουργία said...

Ωραιο γλυκακι, δροσερο.Το κακο ειναι οτι, πανω ση βιασυνη, καμια φορα το ζελε παει απο κατω αλλα και τοτε ωραιο ειναι.

Anonymous said...

Ωραίο το γλυκάκι. Αν μπορει κάποιος να μου πει πως γίνεται με το ανθος αραβοσίτου?
Ευχαριστώ

georgiaxara said...

Mmmm...!!! ΤΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!!

...irida... said...

MMMMMMM!!KALHMERAAAAAAAAAAAA!!!

Rena said...

Το τέλειο γλυκό και τα δικά μου το εξαφανίζουν!!!

Taste Advisor said...

drosero kai eykolo

Unknown said...

μεγάλωσα με αυτό το γλυκό η μάνα μου το έκανε τέλεια...έφυγε και το γλυκό αυτό μου έλειψε.....νασαι καλά για την θύμηση αλλά και το γλυκό σε ευχαριστώ πολύ......μμμμμμμ..τρελάθηκα

adriana nikolatos said...

Αυτό ειναι!!! Ενα απολαυστικό καλοκαιρνό γλυκό!
Καλό ΣΚ!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή που θα πάει ο καιρός??
Θα φτιάξει!!
Ενδιαφέρουσα ονομασία είχαν δώσει οι δικοί σου;-)
Kαλό ΣΚ!

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα μου νομίζω οι περισσότεροι με άνθος αραβοσίτου το φτιάχνουν, εγω έχω βολευτεί την κρέμα ζαχαροπλαστικής γιατί δεν χρειάζεται να περιμένω πολλή ώρα να κρυώσει για να βάλω το ζελέ (η γνωστή τεμπελιά μου:P)
Φιλάκια, καλό ΣΚ!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχτιδούλα μου ξέρεις πόσο πολύ θα το ήθελα να έρθω, λίγο μακριά όμως μου πέφτει ομολογώ!
Να περάσετε υπέροχα εύχομαι από καρδιάς!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Chris φτιάξτο, φτιάξτο!!
Οτι πρέπει για το Σαββατοκύριακο!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Χαμός και χαλασμός Λιλάκι, σε όλους αρέσει!!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Χαμός και χαλασμός Λιλάκι, σε όλους αρέσει!!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Show girl, σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Ποπάκι είδες??
Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!
Πανεύκολο γλυκάκι, φτιάξτο, θα το ευχαριστηθείτε πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι, ίδιο ... σκασμένο με τον γιο μου είσαι κι εσύ, που μου λέει ότι του αρέσει πιο πολύ ανάποδο!
Μα πάτε καλά?? χα χα χαα!
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αστεράκι, κι εσένα??
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου ελπίζω να σταματήσει να μας ταλαιπωρεί έτσι ο καιρός, που θα πάει??
Πολλά φιλιά, καλό ΣΚ!

ΕΛΕΝΑ said...

Sweet cherry - Zouzouna καλώς όρισες:)
Τέλος δεκαετίας 60 δεν νομίζω να κυκλοφορούσε το γλυκάκι, αυτό με τις φρυγανιές που λες είναι λίγο διαφορετικό, διαθέτουμε και αυτή την συνταγή!
Τυχερή που δεν πολυ-συμπαθείς τα γλυκά, μακάρι να τα κατάφερνα κι εγώ να τα ... μισήσω:P
Καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Μάγια, καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι, κατά καιρούς κάνουμε και μια ... αποτοξίνωση από την σοκολάτα, έχουμε μετά από προσπάθειες πειστεί ότι υπάρχουν κι άλλα γλυκά εκτός από τα σοκολατένια ;-)
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπλήξ το μεγαλύτερο κομμάτι για σένα εννοείται;-)
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Odile thank you!!!
Have a nice weekend too:)

ΕΛΕΝΑ said...

Dark Chef με γιαούρτι δεν το χω δοκιμάσει, θα στέκεται το ζελέ πάνω στο γιαούρτι άραγε?
Φιλιά, καλό ΣΚ!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφάκι διπλό κομμάτι για ... ψυχική οδύνη χα χα χαα!
Πολλά φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Mαριώ μου αγαπημένο γλυκάκι δεν λες τίποτα!
Φιλάκια φιλεναδίτσα!

ΕΛΕΝΑ said...

Αντιγόνη μου εμένα δεν κάνουν καν τον κόπο να ...αναφωνήσουν, ορμάνε κατ' ευθείαν;-)
Φιλιά, καλό ΣΚ!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αφροδιτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλιά, καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα μου πως και πως θυμάμαι περιμέναμε να καλοκαιριάσει για να μας το φτιάξει η μανούλα!
Και για μένα, γλυκό με αναμνήσεις είναι!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου κάνω ένα άλλο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, δες στις συνταγές με τα γλυκά, πολύ νόστιμο κι αυτό είναι!
Αυτό δεν το έχω δκιμάσει με φρυγανιές, γιατί όχι όμως??
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου μην μου στεναχωριέσαι, θα φτιάξουμε άλλο!!!
Δεν σε έχω ξεχάσει, θα σου στείλω μέιλ για το βιβλίο, έχω κάτι τρεχάματα αυτές τις μέρες!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Δημιουργία μου εγώ αυτό το πρόβλημα να πηγαίνει το ζελέ από κάτω, το λυσα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, αντί για το άνθος αραβοσίτου.
Η κρέμα κρυώνει αμέσως και "στέκεται" καλύτερα.
Βέβαια θέλει πάντα προσοχή όταν βάζουμε το ζελέ, δεν θέλει να το ρίξουμε απότομα.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ανώνυμη/ε
Θα πάρεις από το σούπερ μάρκερ 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια, θα τα φτιάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, και θα χρησιμοποιήσεις αυτά πάνω από τα μπισκότα αντί για την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Θα περιμένεις όμως να κρυώσει πολύ καλά προτού προσθέσεις το ζελέ.
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεωργία μου, δροσερό και νόστιμο!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ιριδα, σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρένα μου, τα δικά μου να δεις χα χα χαα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Πόπη μου σε ευχαριστώ!
Φιλάκια, καλό ΣΚ!

ΕΛΕΝΑ said...

Παναγιώτη μου, σε όλους θυμίζει μανούλα!!!
Κερνάω εγώ όποτε θέλεις!
Φιλιά!

mia xara said...

Namai ki egw,ohi gia na parw myrwdia,alla gia na parw olo to glyko!Opws eipe i Maria pio panw aftou tou eidous ta glyka ypagontai ston tomea mou!Mmmmmm Filakia, kali sou mera!

Sweet Dreams said...

Αγαπημένο γλυκάκι που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις!!!

Συγχαρητήρια Έλενα!!!

------ said...

Ξαπλα στη σκεπαστή βεράντα,δροσερο αεράκι, απεναντι η θαλασσα, το πυρεξ στη μεση συνοδεία καφεδιάς μετριας με ολίγη.... Το όγδοο θαυμα!!!!!
Να μη σηκώνεσαι ουτε για να πας να ψηφίσεις που λενε!!!!!
Δροσερη Καλημερα!

ΕΛΕΝΑ said...

Χαρούλα μου εννοείται όλο το γλυκό θα πάρεις, τι μόνο ένα κομμάτακι??
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Sweet dreams συμφωνώ μαζί σου, γλυκάκι με παιδικές αναμνήσεις είναι!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Νανά μου τι υπέροχη περιγραφή!!
Φέρνω το πυρέξ, φέρε τα καφεδάκια!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

Μανώλης said...

Τέλειο καλοκαιρινό γλυκό, δροσερό και με πλούσια γεύση. Αν και αρχάριος το έφτιαξα εύκολα.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!!!

Πολλά "Like"

ΕΛΕΝΑ said...

Μανώλη πολύ χαίρομαι που το έφτιαξες και το ευχαριστήθηκες!!
Είναι ένα πολύ καλοκαιρινό γλυκάκι πιστεύω, και όπως είδες καθόλου δύσκολο!
Καλό σου Σαββατοκύριακο!!

Unknown said...

Mono h dikh mou h mama den to xerei! Den to exw faei pote!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...