Thursday, 25 October 2012

Τιραμισού ..... ίσως το αυθεντικό!!

Σήμερα με πολλή μεγάλη χαρά, σας σερβίρουμε το υπέροχο γλυκάκι που μας ετοίμασε η Μαργαρίτα από το όμορφο blog Συνταγές από Σπίτι.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα guest posts συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι θα εξακολουθήσουν να συνεχίζονται ανάμεσα σε όσο το δυνατόν περισσότερα food blogs.
Για το όμορφο blog της Μαργαρίτας σας έχουμε ξαναμιλήσει, αξίζει να το επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε τις νοστιμιές που ετοιμάζει με τα χεράκια της με πολλή αγάπη, φροντίδα και μεράκι!
Η Μαργαρίτα, ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, θα σας τρατάρει τις γλυκές και αλμυρές λιχουδιές της, καλαίσθητα σερβιρισμένες!
Πάμε να δοκιμάσουμε το γλυκάκι που μας ετοίμασε, το οποίο δείχνει και σίγουρα είναι πεντανόστιμο!!!

Υλικά
1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500 γρ.μασκαρπόνε
3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. νερό
Για να βρέξουμε τα μπισκότα
6 φλιτζανάκια εσπρέσο (τα μικρά του εσπρέσο) ή 1 ποτήρι νερό με 2 κουταλάκια νες καφέ
Για το πασπάλισμα
σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει, μέχρι να φτάσει στους 128 βαθμούς.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, βάζουμε νερό σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε με το κουταλάκι λίγο σιρόπι.
Όταν η σταγόνα του σιροπιού δε θα διαλύεται και θα μένει σταγόνα μέσα στο νερό, είναι έτοιμο.
Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και ρίχνουμε μέσα το ζεστό σιρόπι. Αυτό το κάνουμε για να "ψήσουμε" τα αυγά και να μην υπάρχει πρόβλημα με σαλμονέλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει.
Ρίχνουμε μέσα το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Μόλις πετύχουμε σφικτή μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην φύγει ο αέρας.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 20χ20 τετράγωνο, βουτάμε τα σαβουαγιαρ μέσα στο καφέ
και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.
Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα και την πασπαλίζουμε με κακάο,
ξανά μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ, την υπόλοιπη κρέμα και πάλι κακάο.
Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.
Καλή επιτυχία!!

26 comments:

gwgoyla said...

Αν κι εμενα προσωπικα σαν γλυκο δεν μου αρεσει της Μαργαριτας δειχνει πολυ δελεαστικο που με παρακινει να το δοκιμασω...Μπραβο στην Μαργαριτα!!!
Πολλες καλημερες και φιλια σε ολες!!!

Ειρήνη Ε. said...

Από τα πολύ αγαπημένα γλυκά το τιραμισού, ίσως το καλύτερο γλυκό αυτού του τύπου, των Ιταλών. Το παρουσίασε ωραιότατα η Μαργαρίτα!! Είναι μια πρόκληση αυτές οι φωτογραφίες!! Ίσως το αυθεντικό τυρμισού!!
Καλή ημέρα να έχουμε.

mm_skg said...

Αγαπημενο γλυκακι, επιτελους σε αυθεντικη εκτελεση και με παστεριωση των κροκων... Αψογη οπως παντα η παρουσιαση της Μαργαριτας!
Μπραβο κοριτσια, πολυ ωραια ιδεα η συνεργασια των blog!

Ερμιόνη said...

Καλημέρα κορίτσια!
Όντως είναι πολύ όμορφο να υπάρχουν guest posts ανάμεσα στα blogs και μακάρι να συμμετάσχουν όλο και περισσότεροι food bloggers, μιας που είναι μια ένδειξη φιλίας και εκτίμησης!
Εξαιρετικό το τιραμισού της Μαργαρίτας, είναι πραγματικά μια πολύ καλή απόδοση της αυθεντικής συνταγής!
Φιλιά πολλά!

Conna said...

Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει το τιραμισού αλλα νομίζω ότι είναι καιρός να το φτιάξω !!

Φιλιά

Pela said...

Kαλεεεεεεεεεε τι μου κάνετε τώρα!! τί λαχταριστό πράγμα ειν' τούτο!!!!πρέπει να το φτιάξω οπωσδήποτε! σλουρπ!!!
φιλάκιααααααα πολλάαααααααα

Γιώτα said...

Η συνταγή φαίνεται εύκολη .
Θα το δοκιμάσω γιατί και μόνο που βλέπω τις φωτογραφίες το λιγουρεύομαι.
Φιλιά πολλά

Selcouth said...

Τί θα γίνει αν αντί για καφέ, βάλω κακάο;;; Χα,χα,χα! Δεν τρελαίνομαι για τιραμισού να σας πω την αλήθεια, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι οι φωτογραφίες που βλέπω με κάνουν να θέλω, να δοκιμάσω να το φτιάξω!

Ξανθή said...

Πολύ καλή η ιδέα της αυτοπαρουσίασης σε άλλη σελίδα food blogger.
Ο τίτλος του γλυκού για μένα έχει συνδυαστεί με προσωπικές οικογενειακές στιγμές και κάθε φορά που το ακούω με χαροποιεί.
Μπράβο σε σας και στη Μαργαρίτα.

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Θα κεραστώ οπωσδήποτε!

Foteini Thes said...

Οφείλω να πώ ότι το τιραμισού δεν είναι από τα γλυκά που προτιμώ..όμως πρέπει να επισημάνω την εξαιρετική παρουσίαση της Μαργαρίτας για ένα ταλαιπωρημένο από παρεμβάσεις γλύκισμα,την ορθή προετοιμασία των αυγών-απαραίτητη για την ακίνδυνη κατανάλωση του γλυκού και τέλος την φιλόξενη γωνιά του blog σας,για την αλτρουιστική διάθεση που χαρακτηρίζει τα κορίτσια που γράφουν σ΄αυτό.Θερμα συγχαρητήρια!Σασ φιλώ όλες!!

Helen Gr said...

Μπράβο, πολύ μου άρεσε η ιδέα της φιλοξενίας ενός άλλου blog! Έχει πολύ ενδιαφέρον.
Πολύ ωραία η συνταγή και κατατοπιστική. Σωστή και η αποστείρωση των αυγών. Παίρνω και κέρασμα ή δεν πρέπει;
Φιλάκια πολλά.

Vasia b. said...

Εξαιρετική παρουσίαση,συγχαρητήρια στην Μαργαρίτα!!!!!!!
Το τιραμισού είναι από τα γλυκά, που ή τα λατρεύει κανείς ή δεν τα συμπαθεί καθόλου!!!!!
Σε ένα τέτοιο καλοφτιαγμένο τιραμισού όμως, πως μπορεί κάποιος να αντισταθεί;;;!!!!
Ευχαριστούμε Μαργαρίτα που το μοιράστηκες μαζί μας!!!
Φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Μαργαριτούλα για το υπέροχο γλυκό που μας κέρασε!

Ελενάκι (Helen.gr) γιατί δεν πρέπει??
Ολο μόνες μας θα το φάμε?? χα χα χαα!
Εφτιαξε μπόλικο η Μαργαρίτα!

Λοιπόν, επειδή εμείς το τιραμισού το λατρεύουμε και εννοείται το τσακίζουμε (δεύτερη μέρα δεν μένει στο σπίτι μας) νόμιζα ότι ολος ο κόσμος τρελαίνεται για τιραμισού.
Δεν πίστευα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν το πολυσυμπαθούν.
Στην περίπτωση αυτή, ότι κομμάτι περισσέψει, να μου το δώσετε παρακαλώ;-)

Φιλιά σε όλους, καλό απόγευμα!

Eri said...

Κ εγώ δεν το τρώω το τιραμισού αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι αυτο που βλέπω είναι φανταστικό!
φιλάκια πολλά σε όλες κορίτσια!

Neli said...

Πολύ ωραίο φαίνεται ,μόνο μια φορά έχω δοκιμάσει ,δεν μου πολυάρεσε η γεύση του αλλα αυτό είναι πολύ εμφανίσιμο,τέλειο θα έλεγα οπτικά,καλο βράδυ και φιλιά πολλά.

Tante Kiki said...

Εξαιρετικό το τυραμισού!!! Μπράβο και για τα γκεστ ποστ!!
Φιλιά

Maria B. said...

Αψογη Μαργαριτούλα !!!! πολύ ωραίο το κέρασμα που μας είχες για το ... ''to know as better '' !!!!!!! ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!


γεια στα χεράκια σου και καλό βραδυ !!

DIMI said...

Εγώ τό τρώω τό τιραμισσού!Πολύ ωραία συνταγή!Μού αρέση η ιδέα γιά τά γκέστ μπλόγκ!Μπράβο κορίτσια!Καλό βράδυ!Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ said...

Μπράβο κορίτσια για το guest post, πάρα πολύ ωραίο και με ένα γλυκάκι....σούπερ!Μου αρέσει πάρα πολύ, θα κεραστώ ένα κομμάτι οπωσδήποτε!
Φιλιά πολλά σε όλες!

Μαμά Κουκουβάγια Βέρα said...

Το guest blogging είναι πολύ ωραία ιδέα! Βέβαια και το τιραμισού αυτό φαίνεται τέλειο! Και λατρεύω το τιραμισού!

mia said...

MMMMM τέλειο!!!! Μα τέλειο.!!!

margarita said...

Καλησπερα
Συγνωμμη που δε μπορεσα να σχολιασω νωριτερα...
Χαιρομαι παρα πολυ γιατα πολυ ομορφα σχολια!!! και το λεω μεσα απο την καρδια μου!!! Ευχαριστω παρα πολυ τα κοριτσια που με φιλιξενησαν και ελπιζω να τις γνωρισω ολς ειτε διαδικτυακα ειτα πο κοντα (ακομη καλυτερα)
Οντως το τιραμισου ειναι γλυκο που ειτε σου αρεσει πολυ ειτε οχι, μια φορα ειχα δοκιμασει απο ζαχαροπλαστειο και το πεταξα, νομιζω τα σπιτικα αν γινουν με τα σωστα υλικα δε παιζονται...
Για την κοπελα που ρωτησε για το κακαο, νομιζω θελει να εχει πικρη γευση και σκετο κακαο δεν ειναι τοσο εντονη και πικρη η γευση του οσο ο καφες θα ελεγα ομω ςγια μια ποιο ελαφρια εκδοση του γλυκου θα μπορουσες να το δοκιμασεις.
Ευχαριστω και παλι πολυ !!!
Φιλακια πολλα

Magia da Inês said...

°º✿♫ Hummmmmmmmm!
°º✿ Hummmmmmmmmmmmm!
º° ✿♥ ♫° ·. Tudo de muito bom mesmo!

Chris said...

το λατρεύω!!
ειδίκα αν είναι παγωτό!!
καλό βράδυ!

Marί said...

Τέλειο!!! και πολύ λαχταριστό!! μπράβο!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...