Saturday 27 October 2012

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν
σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά.
Με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν,
μας ανάψαν φωτιές στα χωριά.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά.
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει
και ξανά προς τη δόξα τραβά.

Ποιός από μας στο σχολείο δεν έχει τραγουδήσει αυτό το εμβατήριο με συγκίνηση??
Ποιός δεν έχει φουσκώσει από περηφάνια για τους προγόνους μας και τις θυσίες τους??
Μακάρι να καταφέρει και η δική μας η γενιά να πετάξει από την πατρίδα μας και από τα νοικοκυριά μας τους καινούργιους δυνάστες, που - με δική μας ανοχή – έφεραν στην πατρίδα μας μερικοί δοσίλογοι πολιτικάντηδες .!!!
Ας προσπαθήσουμε όπως λέει και το εθνικό εμβατήριο, να φτιάξουμε ... τα όσα γκρεμίσαν κι ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά !!!!
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για να τιμήσουμε εκείνους, που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση για μια ελεύθερη πατρίδα !!
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξανάρθει σε μας η λευτεριά.
Μικρότητες και μικροψυχίες δεν χωρούν αυτήν την ώρα, ας ενωθούμε όλοι μαζί για μια ελεύθερη Ελλάδα, που να ανήκει στους Έλληνες και μόνο σ’ αυτούς !!!!!!
Για μια φορά ακόμη –όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα – σας παραπέμπω στην ανάρτηση μας, που βρίσκεται εδώ.
Είμαι σίγουρη ότι όσες φορές και να τη διαβάσετε πάντα θα σας προκαλεί δάκρυα στα μάτια !!!
Μην ξεχνάμε ποτέ, ότι για να μπορεί να κυματίζει η σημαία μας ελεύθερη, είναι απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά.

16 comments:

Selcouth said...

Δεν ξέρεις πόσο περιμένω την ώρα και τη στιγμή που θα ενωθούμε όλοι, ενάντια στην νέα κατοχή. Δεν δάκρυσα με την προηγούμενη ανάρτησή σου, καμάρωσα. Μ' αυτά που γίνονται τώρα δακρύζω...
Αυτό το κομμάτι είναι για την ημέρα, αλλά και για το όμορφο κείμενό σου. http://www.youtube.com/watch?v=GSiVOxbhkS4
Επίτηδες επέλεξα ξένο τραγούδι, μπας και σταματήσει το ενοχικό παραμυθάκι, ότι όλοι οι ξένοι μας βλέπουν σαν τα "μιάσματα" της Ευρώπης.
Εύχομαι άλλο ένα βροντερό ΟΧΙ να ακουστεί ξανά.
Καλή σου μέρα Μαρία.

Unknown said...

Θυμάμαι με νοσταλγία τα χρόνια που φοιτούσα στο δημοτικό..τέτοιες μέρες τα εμβατήρια που κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων αλλά κυρίως στις σχολικές εορτές της 28ης Οκτωβρίου παιάνιζαν,φούσκωναν τα παιδικά μας στήθη από περηφάνεια και συγκίνηση,μόνο και μόνο που γεννηθήκαμε Έλληνες και κουβαλούσαμε την πολύτιμη αυτή κληρονομιά στις παλλόμενες καρδιές μας!!!
Πέρασαν αρκετά χρόνια για να κατανοήσω προς μεγάλη μου απογοήτευση,ότι χρόνο με το χρόνο ,τα παιδιά μας εισέπρατταν όλο και λιγότερη πατριωτική παιδεία και περισσότερη ιστορία-πολλές φορές και παραποιημένη-με αποτέλεσμα η γιορτή αυτή να αποτελεί για αυτά μία ακόμα απλή αργία!
Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο...γνωρίζω ότι ο χαρακτήρας του Έλληνα είναι να ΄μένει΄΄ πολλές φορές επίμονα στο παρελθόν του και να μη μπορεί να οραματιστεί το μέλλον του.Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι επιβάλλεται να διατηρείται η εθνική μνήμη,η αιώνια τιμή στο όνομα των ένδοξων προγόνων μας και η διαρκής επαγρύπνηση των πατριωτικών μας αξιών,αν επιθυμούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις νέες γενιές τα ελληνικά,αθάνατα ιδεώδη.
Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε άξιοι να τιμήσουμε τη μέρα αυτή!!!

Helen Gr said...

Μπράβο, Μαρία μου, για την ανάρτησή σου.
Ας διατηρήσουμε τη μνήμη τής Ιστορίας μας, γιατί, χωρίς αυτή, δεν μπορούμε να πορευτούμε σαν λαός. Και οι γείτονές μας, μια και εμείς ξεχνούμε, οικειοποιούνται κομμάτια της δικής μας Ιστορίας!!!
Αιώνια τιμή σε όλους όσους ήθελαν μια Ελλάδα ελεύθερη και με αξιοπρέπεια κι το επισφράγισαν με την ίδια τους τη ζωή!
Εύχομαι και του χρόνου να έχουμε υγεία και να τιμήσουμε πάλιη μέρα αυτή, όπως της ταιριάζει!
Φιλάκια

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

καλημέρα
όμορφη ανάρτηση
χρόνια πολλά στην αγαπημένη Ελλάδα
και η Κύπρος γιορτάζει αυτή την επέτειο

Ειρήνη Ε. said...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!
Ας το καταλάβουν επιτέλους!! Ας το καταλάβουν αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε οι ουραγοί, οι τελευταίοι της Ευρώπης!! Αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν να ξεχάσουμε την ιστορία μας. Όμως αυτή η ιστορία, είναι γραμμένη στο DNA μας. Είναι ριζωμένη μέσα μας. Πρέπει να την ξαναβρούμε!! Το οφείλουμε σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία αυτού του τόπου. Το οφείλουμε κυρίως όμως στα παιδιά μας, στην επόμενη γενιά των Ελλήνων. Αυτούς που θα συνεχίσουν μετά από εμάς. Να τους μάθουμε από που προέρχονται και να είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, για τις ρίζες τους!! Να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Με παράδειγμα τους ίδιους τους, τους προγόνους. Να κρατήσουν τα ιδανικά τους υψηλά, όπως και εκείνοι. Να κρατήσουν το ελεύθερο πνεύμα τους ζωντανό και να το διδάξουν και οι ίδοι, στα δικά τους παιδιά στο μέλλον.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!
Μαρία, το κείμενό σου μου άρεσε. Σε αυτήν τη δύσκολη εποχή που περνά η χώρα μας, θα πρέπει να σταθούμε δυνατοί, για εμάς και τα παιδιά μας. Για ένα καλύτερο αύριο, φτιαγμένο από εμάς, όπως εμείς το θέλουμε. Όχι όπως το θέλουν κάποιοι υποτιθέμενοι "φίλοι", που δήθεν προσφέρουν χείρα βοηθείας, ζητώντας για αντάλλαγμα τα πάντα!! Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί είμαι άνθρωπος και όχι ψυχρή λογιστική μονάδα, στα κιτάπια κάποιων. Ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο, γιατί αγαπώ την χώρα μου και θέλω τα παιδιά μας, να ζουν και να ευημερούν σε αυτήν και όχι εξ ανάγκης, μακριά της.
Καλό Σαββατοκύριακο.

ΕΛΕΝΑ said...

Ολες οι παραπάνω φίλες εξέφρασαν με πολύ όμορφα και σωστά λόγια και τις δικές μου απόψεις!
Μαράκι μου οι αναρτήσεις σου αυτού του είδους, πάντα με συγκλονίζουν!
Εύχομαι τα παιδιά μας να συνειδητοποιήσουν κάποια πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούσαν δεδομένα, αλλά κι εμείς να αφυπνηστούμε κάποια στιγμή, και να σκεφτούμε ότι πριν μερικά χρόνια (όχι και τόσο πολλά) κάποιοι ήρωες έδωσαν το αίμα τους για μιαν ελεύθερη Πατρίδα, κι αυτήν την πατρίδα κανένας μας δεν έχει δικαίωμα, όχι μόνο να προδώσει, αλλά ούτε να επιτρέπει σε άλλους να την προδίδουν!
Καλό Σαββατοκύριακο!

SpIrToKoYto said...

Μαράκι...ένα μεγάλο φιλί...
γιατί ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Ελληνες που κρατάνε τη σημαία μας ψηλά...!!!!!!!!!!!

Rena said...

Δεν έχω τίποτα να προσθέσω τα είπατε όλα μάλλον άργησα!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!

DIMI said...

Καί πρέπει νά κρατάμε τήν σημαία μας ψηλά στούς δύσκολους καιρούς πού ζούμε!Πολύ όμορφη ανάρτηση!Νάστε καλά!Καλό Σ/Κ!Φιλιά!

ElenaG said...

μπράβο για την ανάρτηση Μαρία μου από το πρωί την έχω διαβάσει αλλα δεν είχα χρόνο να σχολιάσω...ευτυχώς μου θύμισες να βγάλω τη σημαία...

για την περσινή ανάρτηση δεν έχω λόγια...ανατρίχιασα...μου θύμισε τον πατέρα του Αυξεντίου!!!!(αν έχεις χρόνο και θέλεις διάβασε εδώ
http://oneirouodos.blogspot.com/2012/04/1.html#comment-form )

Chrisi said...

Ευτυχώς που ο Έλληνας έχει κρδια και λεβεντιά και πάντα κρατάει και τιμάει τις παραδόσεις και τις γιορτές του,μπράβο Μαρία,κανονικα η σημαία πρέπει να κυματίζει κάθε μέρα έξω απο κάθε Ελληνικό σπίτι,φιλια και χρονια πολλά για την 28η Οκτωμβριου.

Tante Kiki said...

Μαρία μου η ανάρτησή σου με συγκίνησαν όπως με ρίγη συγκίνησης αντιμετωπίζω πάντα τη σημερινή σελίδα της ιστορίας μας. Εκείνο που με κάνει να λυπάμαι είναι που τώρα πια δεν είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τους νέους κατακτηκτές σ' αυτόν τον νέου είδους πόλεμο!!! Περιμένω πάντως, να φτάσει η στιγμή να τιμήσουμε τους προγόνους μας και όσα έκαναν για μας!!!
Και του χρόνου!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

Paraskevi Lamprini M. said...

Μαρία μου.. ναι .. η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.. και πρέπει να το μάθουμε και εμείς οι νεώτεροι!!

Ειρηνη Σ said...

και του χρονου ελευθεροι απο καθε ειδους κατακτητη
και ας μαθουμε στα παιδια μας να τιμουν την σημαια που δεν ειναι ενα απλο κοματι υφασμα αλλα ολη η ιστορια μας

Stella's Κουζινομπερδέματα said...

Ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει είναι το μόνο σίγουρο Μαρία μου!!
Ειλικρινά, στη φετινή σχολική γιορτή των παιδιών μου αισθάνθηκα για πρώτη φορά τόση συγκίνηση και πάθος να μάθουν αυτά τα παιδάκια τι σημαίνει αυτή η επέτειος και προπάντων να μάθουν τον Εθνικό μας Ύμνο!!
Καθώς τους έλεγα διάφορα, το έκανα με τόση ζέση που με κοιτούσαν αποβλακωμένα τα καημένα, σου λέει 'τι έπαθε η μάνα μας;;'.
Ελπίζω πάντως σε καλύτερες μέρες!!
Φιλιά θερμά.

Anonymous said...

Μπραβο !!! Μαρια μου !!!
Ολοι μαζι για μια Ελευθερη Πατριδα
!!!
Κλειω !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...