Saturday, 12 January 2013

Κέικ με γλυκό περγαμόντο

Το σημερινό μας κέικ είναι πλούσιο και με ωραία υλικά.
Το σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, του δίνει το μεγαλύτερο μέρος της γλυκαντικής ουσίας που χρειάζεται.
Είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε το σιρόπι από τα ανοιχτόχρωμα κατά προτίμηση γλυκά του κουταλιού, που τις περισσότερες φορές ξεμένει στο βάζο.
Μια άλλη ιδιαιτερότητα αυτού του κέικ, είναι ότι έχω αντικαταστήσει ένα μέρος του αλεύρου με νισεστέ (άμυλο καλαμποκιού).  Έχω πειραματιστεί με αυτό και έχω διαπιστώσει ότι δίνει στιλπνή υφή στο κέικ.
Γιαουρτάκι μου αρέσει να προσθέτω που και που στα κέικς μου. Αυτή την φορά πρόσθεσα το αγαπημένο μου γιαούρτι με γεύση λεμόνι και χαμηλά λιπαρά.
Το γλάσο σοκολάτας το προστατεύει από το γρήγορο στέγνωμα, κάτι που συμβαίνει στα κέικς και φυσικά προσθέτει την αγαπημένη γεύση της σοκολάτας.
Αυτή την φορά δεν κατέφυγα στην συνηθισμένη μου συνταγή για γλάσο σοκολάτας. Έφτιαξα ένα καινούργιο γλάσο, συνδυασμό λευκής κουβερτούρας και σοκολάτας με άρωμα μαστίχας. ΦΟΒΕΡΟ!!!
Λατρεύω το άρωμα της μαστίχας και αυτό το γλάσο είναι το κάτι άλλο.
Την σοκολάτα με μαστίχα την είχα προμηθευτεί από κατάστημα που πουλούν καφέ και έψαχνα ένα τρόπο να την αξιοποιήσω όπως πιστεύω ότι της αξίζει!! Έγινε το ιδανικό γλάσο για αυτό το κέικ.
Τώρα βέβαια αν δεν σας αρέσει το άρωμα της μαστίχας, αντικαταστήστε την με κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος. Η μαστίχα όμως δίνει αυτό το κάτι άλλο!!!
Χρησιμοποίησα σιρόπι και γλυκό περγαμόντο στο κέικ, και η μαστίχα κατά την γνώμη μου, ταιριάζει άψογα με τα αρώματα των εσπεριδοειδών.
Προτιμήστε σιρόπι από ανοιχτόχρωμα γλυκά του κουταλιού. Το σκούρο σιρόπι, ενδεχομένως να σκουρύνει το χρώμα του γλυκού μας.
Ας περάσουμε στην πράξη.
Τα υλικά μας:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. νισεστέ
20 γρ. μπαίκιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
250 γρ. σιρόπι γλυκού του κουταλιού, ανοιχτόχρωμο
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. γλυκό περγαμόντο σε φέτες
190 γρ. βούτυρο αγελάδας
65 γρ. μαργαρίνη
3 μεγάλα αυγά
200 γρ. γιαούρτι με γεύση λεμόνι 1% λιπαρά
25 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για το γλάσο σοκολάτας με μαστίχα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
60 γρ. σοκολάτα με άρωμα μαστίχας ή 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά σιρόπι περγαμόντο
1 κουταλιά μαργαρίνη
6-7 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Επιπλέον
γλυκό περγαμόντο σε φέτες
Πάμε να το φτιάξουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τον νισεστέ, το μπαίκιν, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το αλάτι και τα ψιλοτριμμένα αμύγδαλα, από τα οποία δεν έχουμε αφαιρέσει την μαλακή τους φλούδα.
Προσθέτουμε επίσης και τις φέτες του γλυκού περγαμόντο, φροντίζοντας να αλευρωθούν καλά.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια.
Σε μπολ ή στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο αγελάδας και την μαργαρίνη. Και τα δύο θα πρέπει να τα έχουμε βγάλει τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα, για να πάρουν την θερμοκρασία του δωματίου και να μαλακώσουν.
Τα χτυπάμε για πέντε λεπτά στην δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το σιρόπι και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας μέχρι να ενοποιηθούν με το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στην μεσαία σκάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Αφού ενοποιηθούν και αυτά, σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε στα ασπράδια μισό κουταλάκι ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου-αυγών, εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και την μαρέγκα.
Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, το μείγμα, ώσπου να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στην μέση, εσωτερικής διαμέτρου 26 εκ.
Βάζουμε την ζύμη του κέικ στην φόρμα.
Βάζουμε την φόρμα σε προθερμασμένο στους 170 βαθ. φούρνο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά ως μία ώρα, ανάλογα με τον φούρνο μας. Αν βάλουμε την λάμα ενός μαχαιριού μέσα στο ψημένο κέικ, θα πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ όπως είναι για πέντε λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Αν δεν πρόκειται να καλύψουμε το κέικ την ίδια μέρα με το γλάσο, το βάζουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Πρέπει όμως να έχει κρυώσει τελείως.
Φτιάχνουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ όλα τα υλικά του γλάσου.
Σε κατσαρολίτσα, βάζουμε νερό, το βάζουμε να σιγοβράσει και τοποθετούμε επάνω το μπολ. Ο εξωτερικός πυθμένας του μπολ δεν πρέπει να αγγίζει το ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου με ξύλινη κουτάλα ως να λιώσουν, να ενοποιηθούν και να γυαλίσει το γλάσο μας.
Αν επιθυμούμε πιο ρευστό γλάσο, προσθέτουμε επιπλέον κρέμα γάλακτος.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας- μαστίχας, αφήνοντάς το να τρέξει στα πλάγια.
Αφού κρυώσει το γλάσο, στολίζουμε το κέικ με φέτες γλυκού περγαμόντο ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Αν δεν βρίσκουμε σοκολάτα με μαστίχα, μπορούμε να κοπανίσουμε δύο κόκκους μαστίχας με λίγη ζάχαρη ως να γίνουν σκόνη και την προσθέτουμε στο γλάσο.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.

65 comments:

Anonymous said...

Καλημέρα.Πρέπει να είναι τέλειο αυτό γλυκό.
Ταιριάζει πολύ η σοκολάτα με το περγαμόντο.
Καλό Σαββατοκύριακο απο το
http://radiopoint.gr/newplayers/wmp/

simonmad said...

Εντελώς "γιορτινό" το κέικ σήμερα, Ειρήνη! ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ του Σ/Κ!
Ο συνδυασμός σοκολάτας-περγαμόντου είναι μοναδικός, όπως μοναδική είναι κι η ιδέα σου να χρησιμοποιήσεις στη συνταγή το σιρόπι του γλυκού.
Την καλημέρα και τα φιλιά μου :-)

manousina said...

Καλημέρα ωραίο κέικ, πλούσιο σε γευση και αρώματα

loulou said...

Καλημέρα! Ζηλέυω το κέηκ σου αλλά περισσότερο νομίζω το γλάσο! Τί τέλειο και γυαλιστερό που είναι!
Κερνιέμαι αυθαιρέτως ένα κομμάτι για τον πρωινό μου καφέ!

purpleleath said...

Πω, πω, πω!!! Τί λιχουδιά είναι αυτή;; Είμαι σίγουρη ότι η μυρωδιά της μαστίχας θα ταιριάζει πολύ!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

DIMI said...

Μέχρι εδώ έφτασε η υπέροχη μυρωδιά του!!Πολύ όμορφο καί νόστιμο τό κείκ σου!!Σκέτη κόλαση!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

Summertime Blues said...

αυτό είναι ένα κι ένα για το ερλ γκρέυ, το τσάι που έχει περγαμόντο, χι χι. φιλιά, καλό ΣΚ.

eleni said...

Ειρήνη,πάντα πλούσιες οι συνταγές σου και πλούσιες!
Ζήλεψα το κεικάκι σου,είναι τέλειο σε εμφάνιση,αλλά στη γεύση θα είναι ξεχωριστό με το συνδυασμό σοκολάτας-περγαμόντου.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ said...

Πωπω Ειρήνη μου τι γλυκό είναι αυτό, μας ξεσήκωσες!!!Άπαιχτο!!!!!!
Φιλιά πολλά!!!!

syros2js said...

Θα συμφωνήσω με το Μαράκι, πιο πάνω: Τί ΛΙΧΟΥΔΙΑ, είν' αυτή???!!!
Φιλάκια!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Ειρήνη said...

πολυ ομορφη εμφανισγη πολυ περιποιημενο το κεικ σου!λατρευω το περγαμοντο εχει πολυ ωραια μυρωδια!

Foteini Thes said...

Για μια ακόμα φορά Ειρήνη μου με κερδίζουν οι πρωτότυπες συνταγές σου και οι εύστοχοι πειραματισμοί σου!!Πολύ έξυπνος ο τρόπος χρήσης του σιροπιού άλλά εκείνο που πραγματικά με εξέπληξε ήταν το μοναδικό γλάσσο σοκολάτας!!
Θα το κάνω κάποια στιγμή όμως μάλλον θα χρησιμοποιήσω το γλυκό λεμόνι που έχω στο βάζο μου καθώς μου αρέσει πιο πολύ και θα δέσει υπέροχα με το γιαούρτι λεμόνι που μεταχειρίστηκες!!!
Ευρηματική επίσης η χρήση του νισεστέ αντί μέρους του αλευριού..είμαι πολύ περίεργη να δω το αποτέλεσμα!
Κλό Σαββατοκύριακο,φιλιά πολλά,πολλά.

Paraskevi Malouxou said...

τέλειο!!!! μπράβο!!!

Neli said...

Πανέμορφο και πολύ νόστιμο μάλλον άν κρίνω απο αυτά που έχει μέσα,υπερπαραγωγή το γλυκό σας μπράβο Ειρήνη,καλό Σαββατο κύριακο.

ΕΛΕΝΑ said...

Eιρήνη μου τι να πω γι αυτό το κέικ??
Αληθινή υπερπαραγωγή!
Φαντάζομαι τα αρώματα που θα ξεχύνονται σε κάθε μπουκιά!!!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

Ξανθή said...

Καλησπέρα Ειρήνη, πολύ καλή αξιοποίηση σιροπιού και γλυκού.
Εγώ έχω αρχίσει να βάζω τα σιρόπια στο τσάι μας μάλιστα αυτή τη στιγμή πίνω κάποιο με σιρόπι από κεράσι.

Ερμιόνη said...

Πραγματικά πολύ ξεχωριστό κέικ Ειρήνη μου! Έχει ωραία υλικά και αποπνέει έναν αέρα κομψότητας!
Το γλάσο μαστίχας μου αρέσει πολύ!
Φιλιά!

Martha said...

Τι συνδυασμοί είναι αυτοί φοβεροί;;; Πάρα πολύ ωραίο το γλυκό, και πολύ πολύ ιδιαίτερο! Την καλημέρα μου!

Μαριλένα said...

Eιρήνη ..μεγαλοπρεπέστατο θα 'λεγα :D
και όπως πάντα, όχι μονο η συνταγή εξαιρετική, αλλά και η παρουσίαση! :)

καλό Σαββατοκύριακο!!

Φανή Παπ., Ζωγράφος said...

Ειρήνη μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!! Απίθανο θα είναι, αν κρίνω από τα υλικά!!Θα το κάνω οπωσδήποτε!!Καλή χρονιά σε όλες σας!!! φιλάκια.

Rosita Vargas said...

Realmente exquisito me encanta luce muy bonito,abrazos y abrazos.

Helen Gr said...

Όλα τα αρώματα έχει αυτό το κέικ, Ειρήνη μου, φαντάζομαι τη νοστιμιά του, όταν το φάμε! Πολύ ωραία συνταγή, μπράβο, ευπαρουσίαστη και λαχταριστή!
Έμεινε κομματάκι;
Καλή Κυριακή, φιλάκια.

Tante Kiki said...

Ειρήνη μου έχω μείνει έκθαμβη να θαυμάζω και να λιγουρεύομαι το κέικ σου... σοκολάτα, περγαμόντο... τα λατρεύω!!!!!!!!!!!!
Δεν το στέλνεις προς τα δω;;;;
ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟ!!!!
Φιλιά και καλή Κυριακή!

homemade said...

πολύ καλό.....και με το καφεδάκι μου ακόμα καλύτερο..να σαι καλά

lila georgiou said...

τα λόγια είναι περιττά!η εμφάνιση αλλά και τα αρώματα των υλικών δεν γίνεται παρά να το κάνουν απίστευτα γευστικό!μπράβο σου!

sundayspoon said...

Η μαστίχα σούπερ αρωματική, το περγαμόντο συμπληρώνει μοναδικά τη γλύκα του κέικ και το γυαλιστερό σοκολατογλάσο κλέβει την παράσταση... Όπως καταλαβαίνεις, με κέρδισε με την πρώτη ματιά!!!

elen said...

Καιρό τώρα ήθελα να πειραματιστώ να χρησιμοποιήσω αρκετό σιρόπι από γλυκό νεράτζι που μου έχει μείνει. Μου έδωσες τη λύση έτοιμη!! Φαντάζομαι τα αρώματα αυτού του κέικ!! λατρεύω το περγαμόντο και τη μαστίχα επίσης!!! Μια γλυκιά εβδομάδα εύχομαι!!

Δημιουργία said...

Εξαιρετικό το σημερινό σου κέικ Ειρήνη γεμάτο ομορφα αρώματα.Το περγαμόντο έχει υπέροχο άρωμα και το χρησιμοποιώ και εγώ στα γλυκά.

Roula T. said...

Κόλαση το κεικ σου βρε Ειρήνη μου!!!!
Θέλω πολύ κάποια στιγμή να το δοκιμάσω, δείχνει τέλειο.
Φιλάκια πολλά

Pepi said...

Το περγαμόντο (όπως και όλα τα ξινά φρούτα) ειναι από αυτά που λατρεύω!! Αρα και το υπέροχο κέικ σου, θα είναι χάρμα ...οισοφάγου!!
Εκτυπώθηκε η συνταγή, και αρχειοθετήθηκε στο προσωπικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής!!
Καλή και γλυκειά εβδομάδα να'χεις!

Ειρήνη Ε. said...

radio point, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Πράγματι η σοκολάτα, ταιριάζει άψογα με το περγαμόντο!
Καλή εβδομάδα.

Ειρήνη Ε. said...

Simonmad, η σημερινή συνταγή είναι ένας καλός τρόπος να αξιοποιήσουμε τα γλυκά του κουταλιού που ξεμένουν.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Μανουσίνα, μοσχοβολάει το κέικ από υπέροχο άρωμα του περγαμόντου και της μαστίχας!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Loulou, να κεραστείς όσα κομμάτια από το κέικ μας θέλεις! Θα έχεις την καλύτερη συνοδεία για το καφεδάκι σου!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

purpleleath, η μαστίχα αρωματίζει καταπληκτικά το γλάσο σοκολάτας! Ταίριαξε πολύ όμορφα!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Dimi, σε ευχαριστούμε πολύ. Σας κερνάμε το μοσχοβολιστό μας κεκάκι, να σας γλυκάνουμε!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Summertime blus, όπως το λες! Ταιριαστό το κέικ, όχι μόνο για το καφεδάκι μας, αλλά και για το γευστικό και αρωματικό τσάι earl grey. Φυσικά και για όποιο άλλο ρόφημα της προτίμησής μας.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, είμαι σίγουρη ότι, όταν δοκιμάσεις τον συνδυασμό των γεύσεων σοκολάτας-περγαμόντου-μαστίχας, θα ενθουσιαστείς! Άρωμα και γεύση, σε εξαιρετικό συνδυασμό!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, σε ευχαριστούμε πολύ! Έλα να σε κεράσουμε καφεδάκι μαζί με το αρωματικό μας κέικ!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Syros, σε ευχαριστούμε πολύ. Τις πιο ωραίες λιχουδιές ετοιμάζουμε με όλη μας την αγάπη, για εσάς!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ειρήνη, το περγαμόντο το ξεχωρίζω πάντα από τα άλλα γλυκά του κουταλιού. Θεωρώ το άρωμα και η γεύση του από τα ωραιότερα. Και βέβαια το χρησιμοποιώ σε όσες παρασκευές μπορώ, όπως αυτό το κέικ, που το κάνει εξαιρετικό.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Φωτεινή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλυκό λεμόνι, εφ' όσον σου αρέσει περισσότερο. Άλλωστε και αυτό διαθέτει επίσης, εξαιρετικό άρωμα. Με την μαστίχα και την σοκολάτα, θα δέσουν υπέροχα. Όσον αφορά τον νισεστέ, έχω διαπιστώσει ότι δίνει βελούδινη υφή στο κέικ. Κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Παρασκευή, σε ευχαριστούμε πολύ.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Σε ευχαριστούμε, Νέλη. Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα.
Καλό βραδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ελενάκι, υπέροχο το άρωμα αυτού του κέικ, όπως και η γεύση του! Την αγάπη μου για την μαστίχα και το περγαμόντο, την ξέρεις. Γι' αυτό τα συνδύασα σε αυτό το ωραίο κέικ. Η δε σοκολάτα, ήρθε και έδεσε, όπως λέμε. Ο όλος συνδυασμός, μας έδωσε ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό γλύκισμα!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ξανθή, αξιοποιώ τα σιρόπια που περισσεύουν από τα γλυκά του κουταλιού, με διάφορους τρόπους. Πολύ ωραία η πρότασή σου, να τα προσθέτουμε στο τσάι μας, δίνοντάς του το ωραίο τους άρωμα και έξτρα γεύση! Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και σε άλλα ροφήματα. Στο κέικ μας πάντως, το περγαμόντο, σε συνδυσμό με τα υπόλοιπα υλικά, δίνει ένα γλύκισμα εξαιρετικό!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ερμιόνη, σε ευχαριστούμε πολύ. Το γλάσο σοκολάτας-μαστίχας, είναι εκείνο που δίνει την έξτρα πινελιά στην όλη εμφάνιση και την γεύση του κέικ.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Μάρθα, όλα τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά, δίνοντάς μας ένα γλυκάκι, που θα αγαπήσουμε.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Μαριλένα, σε ευχαριστούμε! Χαίρομαι που σου αρέσει! Εννοείται ότι στο σπίτι το εξαφάνισαν στα γρήγορα!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Φανή, δοκίμασέ το με την πρώτη ευκαιρία! Θα σας αρέσει και θα συνοδεύσει ωραιότατα το καφεδάκι σας!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Thank you, Rosita.
Have a nice week.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, εννοείται ότι σου έχουμε κρατήσει το κομμάτι σου! Εδώ είμαστε να σε κεράσουμε καφεδάκι και κεκάκι, όποτε το επιθυμείς!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Κική, σοκολάτα, περγαμόντο, μαστίχα, είναι γεύσεις υπέροχες και αγαπημένες! Κεκάκι σου στέλνουμε όσο επιθυμεί η καρδιά σου, να γλυκαθείς και να συνοδεύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Παναγιώτη, το πόσο θα ευχαριστηθείς αυτό το κέικ με τον καφέ σου, δεν το φαντάζεσαι! Από τα πιο ωραία!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Λίλα, σε ευχαριστούμε πολύ. Να έχεις μια καλή εβδομάδα.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Sandayspoon, θα συμφωνήσω μαζί σου. Η μαστίχα είναι υπέροχη! Όπου και αν προστεθεί, ξεχωρίζει! Ταιριάζει με τα εσπεριδοειδή, όπως εδώ με το περγαμόντο. Το γλάσο, άρεσε πολύ σε όσους το δοκίμασαν. Έδωσε επίσης ωραία εμφάνιση στο συγκεκριμένο κέικ.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Elen, το σιρόπι από το γλυκό νεράντζι, θα αξιοποιηθεί ιδανικά με την συνταγή αυτή. Θα έχεις την γεύση και τα αρώματα που σου αρέσουν, σε ένα γευστικό κέικ!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Κατερίνα, τα γλυκά του κουταλιού που μας μένουν, μπορούν να προστεθούν σε άλλες συνταγές γλυκών, βελτιώνοντας την τελική γεύση αυτών. Είναι κρίμα να παραμένουν στα ντουλάπια μας αχρησιμοποίητα και στο τέλος να πετιούνται. Η συνταγή αυτού του κέικ, μια ωραία πρόταση για την αξιοποίησή τους.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ρούλα, να το δοκιμάσεις! Αφράτο, αρωματικό και εμφανίσιμο, αυτό το κέικ, θα ενθουσιάσει όσους το γευτούν!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Χάρμα....οισοφάγου και οφθαλμών, Πέπη! Να το δοκιμάσεις!! Το περγαμόντο με την μαστίχα και την σοκολάτα, είναι απαιχτο τρίδυμο!
Καλό βράδυ.

Maria B. said...

υπερπαραγωγή Ειρηνακι μου το κεικάκι σου και βεβαιως πεντανόστιμο! φανταζομαι τα αρώματα που θα ξεχύνονται σε κάθε μπουκιά !!!!! γεια στα χεράκια σου !!!!!!!

καλό βραδυ

Ειρήνη Ε. said...

Μαράκι, το κέικ έγινε νοστιμότατο και αρωματικό. Η κάθε του μπουκιά, μοσχοβολάει περγαμόντο και μαστίχα! Απίθανο!!
Καλό σου βράδυ.

maya:) said...

φιλενάδα πάλι έγραψες!!!!!!!!χίλια μπράβο!!μπας και έχεις καμιά εύκολη συνταγή να φτιάξω στον καλό μου γλυκό περγαμόντο;πάρα πολλά φιλιά!!καλή χρονιά με υγεία και πολύ αγάπη!!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Σε ευχαριστούμε, Μάγια! Πήγαινε στις κατηγορίες, στα γλυκά, θα βρεις πολύ ωραία συνταγή για γλυκό περγαμόντο, της Έλενας. Καλή επιτυχία.
Καλό μεσημέρι.

Mairi Grasia said...

Τι γλυκο ειναι αυτο Ειρηνη !! τελειο φαινεται , αυτο το περγαμοντο πρεπει να ειναι τελειο για το κεικ ...και γλασο ....θα το φτιαξω σιγιυρα, φιλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...