Thursday, 31 January 2013

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα και πολύ εμφανίσιμα.
Φτιάξτε τα για να τα απολαύσετε, για κέρασμα ή για να τα προσφέρετε σε μια επίσκεψη που θα πάτε!

Τα υλικά μας για περίπου 10 σοκολατάκια μετρίου μεγέθους :
(αν θέλετε περισσότερα κανονίστε ανάλογα τις δόσεις)
μια πλάκα κουβερτούρα γάλακτος 100 γρ.
100 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς, ανάλατους και ωμούς.
(συνήθως αγοράζω μια ανάμικτη συσκευασία των 200 γρ. που έχει κάσιους, αμύγδαλα, σταφίδες, κράνμπερις κλπ.)
Πάμε να κάνουμε την πολύ ...... δύσκολη εκτέλεση:
Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει, χαμηλώνουμε κι άλλο την θερμοκρασία και ανακατεύουμε καλά την σοκολάτα ώστε να ενωθούν πάλι τα υλικά της.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν όλοι με σοκολάτα.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε όσο υλικό χωράει και βοηθώντας/σπρώχνοντας με ένα άλλο κουταλάκι, το τοποθετούμε πάνω σε ένα δίσκο που τον έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
Εάν έχει περισσέψει κι άλλη σοκολάτα στο σκεύος ρίχνουμε μερικούς ξηρούς καρπούς ακόμη.
Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξουν, και μετά τα τοποθετούμε σε μικρά μαφινοχαρτάκια και στολίζουμε την φοντανιέρα μας !!!!!
Τip: Αντί για ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε σκέτες σταφίδες ή ψιλοκομμένο και στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού που θέλουμε να ανακυκλώσουμε.
Εάν δεν έχουμε τίποτα από όλα αυτά, κόβουμε φλούδες πορτοκαλιού σε μέγεθος σπίρτου τις βράζουμε σε σιρόπι και μετά τις σουρώνουμε. Τέλος τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα και έχουμε έτσι υπέροχα σοκολατάκια με γεύση πορτοκαλιού!!!
Καλή επιτυχία!!

18 comments:

Selcouth said...

Χααα,χα,χα! Γέλασα με το "πάμε να κάνουμε την πολύ... δύσκολη εκτέλεση"!!!
Πραγματικά πανεύκολα και εννοείται γευστικότατα! Όλες οι εκδοχές που αναφέρεις, είναι φανταστικές!
Να έχεις μια όμορφη μέρα Μαρία!

Foteini Thes said...

Πράγματι πανεύκολη διαδικασία με άριστο αποτέλεσμα.Και το κυριώτερο,γιατί πρέπει να τα προσέχουμε αυτά,τα εν λόγω σοκολατοδημιουργήματα,στα ζαχαροπλαστεία είναι πανάκριβα!
Φιλιά πολλά.πολλά.

Lila Xagorari said...

Εμένα μου αρέσει πολύ η φοντανιέρα......μπορώ να έχω μια...γεμάτη εννοείται μαζί με το φουστάνι της τσαγιέρας μου??????

Ερμιόνη said...

Απλά και πάρα πολύ νόστιμα! Ότι καλύτερο!
Καλημέρα Μαράκι!

Ειρήνη Ε. said...

Μαράκι, μπορεί να είναι απλά τα σοκολατάκια, αλλά ο συνδυασμός ξηρών καρπών και σοκολάτας, είναι αυτός που κάνει την διαφορά. Βέβαια δεν θα έλεγα όχι και για τους άλλους συνδυασμούς που μας προτείνεις. Ακόμα και ένας συνδυασμός όλων αυτών μαζί στην κατάλληλη αναλογία, θα ήταν σούπερ! Για του λάτρεις της σοκολάτας, είναι ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΆΚΙΑ!!!!
Καλή σου ημέρα.

Taste Advisor said...

Στον ουρανό σε έψαχνα και στη γη σε βρήκα, τα έκανε ο καλός μου... και πλήρης αποτυχία διότι για κάποιο λόγο τα έκανα σαν ψωμί και μετά προσπαθούσε να τα κόψει.. τα δικά σου είναι πανεύκολα και τέλεια!

Tante Kiki said...

Λατρεύω τις απλές και πεντανόστιμες συνταγές και η δική σου Μαρία τα έχει όλα...υπέροχο συνδυασμό υλικών, ευκολία παρασκευής και σοκολάτα!!!
Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

ΜΕΤΗ said...

Μαράκι μου εξαιρετικά τα σοκολατάκια σου ….απ’ότι μου είπε η κόρη μου που τα έφαγε όλα και δεν άφησε κανέναν άλλο να δοκιμάσει……ελπίζω στην επομένη παρτίδα………!!!!!!!!!!

Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!!!

Μαριλένα said...

Μαράκι πραγματικά υπέροχα τα σοκολατάκια σου! και ευκολα και γρήγορα κι απ' όλα!! μπράβο!!
σε φιλώ,
καλό μας μεσημέρι :)

Roula T. said...

Γρήγορη συνταγούλα και πάρα πολύ νόστιμη!!!!
Τι καλύτερο...
Φιλάκια.

ΕΛΕΝΗ said...

Μαράκι απλά αλλά πολύ νόστιμα, ο συνδυασμός σοκολάτας, ξηρών καρπών και κράμπερις ή σταφίδες είναι εξαιρετικός για μένα!!Διπλασιάζω τις ποσότητες των υλικών και πηγαίνω να τα φτιάξω!
Φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Φιλεναδίτσα τι πανεύκολα και πεντανόστιμα σοκολατάκια είναι αυτά!!!!!
Εμένα πιο πολύ με ενθουσίασε η δέα με τα καραμελωμένα πορτοκάλια, γιάμι γιάμι!!!!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά πολλά πολλά!

gwgoyla said...

Μαρακι και εγω φτιαχνω(εφτιαχνα τωρα δεν τρωω)τα βραχακια-ανωμαλα με ξηρους καρπους και ειναι πεντανοστιμα..αχ αχ τα πεθυμησα τωρα..
Φιλακια πολλα!!!

DIMI said...

Κυρίως σέ γιορτές φτιάχνω σοκολατάκια,αλλά καί τά δικά σου Μαρία,τά ζήλεψα!!Καλό βράδυ!!

Eri said...

Τέλεια, πανεύκολα και αρέσουν σε όλους!

Στέλλας Κουζινομπερδέματα said...

Μαράκι, έχω καταλήξει πως όλη η 'νοστιμιά' βρίσκεται στα απλά!!
Φιλιά πολλά!

eleni said...

Μαρία,εύκολη,γρήγορη μεν η συνταγή σου-άλλωστε είναι για τα μέτρα μου-νοστιμότατη δε!
Τα προτιμώ με αμυγδαλάκια.
Φιλιά!

SpIrToKoYto said...

Καλημέρα καλό μήνα σε όλους...!!!
Μια που μπήκα με το μάτι γυρισμένο ανάποδα,ας πάρω από τα υπέροχα σοκολατάκια της Μαριώς μας...
Αφήσατε ε...???...Δεν τα τσακίσατε όλα...
( μα τί σερβίρισμα...τί αρχοντιά...!!! )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...