Tuesday, 5 March 2013
Ψαρονέφρι σε σάλτσα δεντρολίβανου
Βρισκόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα των Αποκριών, την Κρεατινή.
Παραδοσιακά αυτήν την εβδομάδα καταναλώνουμε κρεατικά.
Κρέας περιλαμβάνει και η σημερινή μας πρόταση, και μάλιστα ψαρονέφρι, ένα από τα πιο μαλακά κρέατα, όχι τόσο λιπαρό και πολύ γρήγορο στη παρασκευή του.
Μαγειρεμένο σε μια νόστιμη σαλτσούλα, που μοσχοβολάει δεντρολίβανο!
Τα υλικά μας:
600γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φετάκια λεπτά (πάχους 1εκ. περίπου)
350ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1-2 κλαράκια δεντρολίβανου
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να το μαγειρέψουμε:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
Αφαιρούμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, δε θέλουμε να καούν . Μας ενδιαφέρει να αρωματίσουμε το λάδι μόνο.
Αμέσως τοποθετούμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό περίπου, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά.
Αφού μαλακώσουν τα φιλετάκια, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει ελαφρά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι, πατατούλες, ζυμαρικά ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
48 comments:
φαντασου οτι εμεις ειμαστε στην σαρακοστη απο τις 13 φεβρουαριου. εφετος το ορθοδοξο πασχα πεφτει πολυ αργα, το καθολικο πολυ νωρις!!!
καλη σου ημερα
Φανταστικό, το δεντρολίβανο δίνει άλλη διάσταση στα φαγητά!!!!
Τί μου κάνεις πρωί πρωί Ελένη μου! Όντως γρήγορα μαγειρεύεται... Και απ΄ό,τι καταλαβαίνω, τρώγεται ακόμα γρηγορότερα! Νόστιμη κι εύκολη συνταγή!
Πολλά φιλιά. Καλημέρα!
Καλημέρα,
Εύκολο, απλό αλλά γευστικό το φαγητάκι σου. Η γεύση του δεντρολίβανου είναι το κάτι άλλο.
Ευχαριστούμε
Ολο τσαχπινιές μου είσαι μικρούλι μου !!!!! τι νοστιμιές είναι πάλι αυτές που μας κερνάς ??????
γεια στα χεράκια σου !!!
φιλια πολλά πολλά
Δεν μπορώ να αντισταθώ στις λευκές σάλτσες! Και το δεντρολίβανο σίγουρα δίνει υπέροχο άρωμα! Πολύ νόστιμο φαγάκι! Ευχαριστούμε που μας βάζεις σε πειρασμό! :-)
Ευκολη και πεντανόστιμη συνταγή,με απλά υλικά και με το δεντρολίβανο να κάνει τη διαφορά και να δίνει τη γεύση...
Ελενάκι μου,γειά στα χέρια σου,μ'αρέσουν οι τσαχπινιές σου που λέει και το μέλος ΒΟΥ...
φιλιά και καλημέρες σε όλες σας...-:))
Καλημερα Ελενακι!
Κι εγω το συνηθιζω αυτο το φαγακι, ειναι γρηγορο και πεντανοστιμο! Σιγουρα προτιμαω το δεντρολιβανο, αλλα καμμια φορα βαζω και φρεσκο θυμαρι.
Φιλια!
Νόστιμο και μυρωδάτο το ψαρονέφρι που μας κερνάς σήμερα Ελένη μου!!!!!
Επίσης εύκολο και γρήγορο που το κάνει ακόμη πιο δελεαστικό!!!
Να έχεις μια όμορφη μέρα!!!
Φιλιά πολλά!!!
Μοσχομύρισε ο τόπος... Αχχχχ...
Καλημέρες!!!
;-)
το λιμπίστηκα! αν δεν έχω δεντρολίβανο φυτό να βάλω ξερό;
Μεριδούλα και για μένα παρακαλώ!
Τρυφερό ψαρονέφρι με μυρωδάτη σαλτσούλα, δεν θα το σνομπάρω καθόλου!
Γεια στα χέρια σου Ελενάκι μου!
Φιλιά πολλά!
Μ' αρέσει το ψαρονέφρι, μ' αρέσει πολύ και το άρωμα του δεντρολίβανου!
Εύκολο φαγάκι με πλούσια και πολύ νόστιμη σάλτσα!
Φιλιά πολλά Ελενάκι!
Mμμ,απλό και τόσο νόστιμο πιάτο!
Ελένη,το δεντρολίβανο πόσο δένει με τα κρεατικά,τώρα τλευταία το "ανακάλυψα".
Φιλιά!
Όπου μπει δεντρολίβανο δεν λέω όχι! Πολύ ωραία συνταγή Ελένη!
Νοστιμότατο μοιάζει να είναι το ψαρονέφρι σου έτσι όπως διαβάζω την συνταγή. Θα το δοκιμάσω αυτή την εβδομάδα γιατί κατά σύμπτωση έχω ψαρονέφρι και επίσης είναι και πανεύκολο...Φιλιά πολλά...
Πολύ ωραία πρόταση Ελένη μου!!!
Φιλάκια πολλά.
πολύ νόστιμο!!!!
Μμμμμμμ! Λευκή σάλτσα με δεντρολίβανο ...ό,τι νοστιμότερο για το ψαρονέφρι!!! Τέλειο!!!
Φιλιά!
Πολύ ωραία πρόταση,μυρωδάτο και τρυφερό ,πειρασμός σκέτος δηλαδή.Καλό βράδυ,φιλιά.
Τις λατρευω τος ασπρες σαλτσες....οπως και το δεντρολίβανο....που εχω φυτεμενο... ψαρονερι δεν εχω αλλα σημειώνετε η συνταγή για αυριο.... συντομο και νοστιμο φαγακι..Ελένη μου...φιλια πολλα
Το ψαρονέφρι είναι από τα αγαπημένα μου κρέατα και το δεντρολίβανο σίγουρα του δίνει υπέροχο άρωμα!!!!
Γεια στα χέρια σου Ελενάκι!!!!
Φιλιά πολλά!!!!
Νόστιμο φαίνεται!Καλημέρα
Πολύ όμορφη συνταγή Ελένη μου!!Καί τό δεντρολίβανο τού δίνη πολύ ιδιαίτερη γεύση!Γειά στά χέρια σου!!Φιλάκια!!
Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Λίλα μου!!!
Sel μου πράγματι τρώγεται πάρα πολύ γρήγορα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!
Σε ευχαριστώ πολύ Μαριάνθη μου!
Φιλιά πολλά!
Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε!!!
Φιλάκια πολλά!
Αναστασία μου το δεντρολίβανο ταιριάζει καταπληκτικά ιδίως με το χοιρινό!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!
Βιβίκα μου σε ευχαριστώ πολύ - πολύ!!!!!!!!Το δεντρολίβανο έχει υπέροχα άρωμα και γεύση!!!
Μάκια!!!!!
Μαρινάκι μου ωραία ιδέα, θυμάρι ε;Θα το δοκιμάσω!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!
Βάσια μου είναι πολύ εύκολο και πεντανόστιμο!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!
Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!
Blues μου να βάλεις και αποξηραμένο βγάζει απίστευτο άρωμα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Ελενάκι μου βεβαίως και θα πάρεις μεριδούλα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Ερμιόνη μου το δεντρολίβανο ταιριάζει καταπληκτικά με το χοιρινό, μου αρέσει πάρα πολύ ο συνδυασμός!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Ελενάκι μου θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, το δεντρολίβανο δένει καταπληκτικά με τα κρεατικά!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Βαγγελιώ μου έτσι ακριβώς, είναι φοβερό το δεντρολίβανο!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Ευάκι μου ελπίζω να σου άρεσε!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Ρουλάκι μου!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Neli μου να σαι καλά!
Πολλά φιλιά!
Σμαραγδένια μου ελπίζω να σου άρεσε!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Μέτη μου ταιριάζουν καταπληκτικά μεταξύ τους!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι!
Σε ευχαριστώ πολύ DIMI μου να σαι καλά!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Peps!!!
Post a Comment