Monday, 21 July 2014
Παγωτό σάντουιτς με μπανάνα
Αυτά τα λαχταριστά σαντουιτσάκια που βλέπετε, έχουν μόνο 2 υλικά!!!!!
Ναι, ναι!!! Μόνο 2 υλικά, μπανάνα και κουάκερ!
Χωρίς ζάχαρη και χωρίς λιπαρά!!!
Ιδανικά για εσάς που προσέχετε την διατροφή σας και αγαπάτε το κουάκερ!!
Έχοντας μεγάλη λατρεία στο κουάκερ, ψάχνοντας μια μέρα για συνταγές με κουάκερ, έπεσα πάνω σε αυτήν εδώ. Την δοκίμασα, μου άρεσε πολύ και την δεύτερη φορά που την έφτιαξα τη βιντεοσκόπησα κιόλας.
Υγιεινή, απλή, οικονομική και χωρίς κόπο. Ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες που διανύουμε!
Υλικά για 2 σαντουιτσάκια:
Για τα μπισκότα:
1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
1 ώριμη μπανάνα
Για τη γέμιση:
1 ώριμη μπανάνα
Τι κάνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ξεφλουδίζουμε την μπανάνα και τη κόβουμε σε φετούλες. Τοποθετούμε τις φετούλες σε ένα μπολάκι και το βάζουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες, ώστε οι μπανάνες να παγώσουν πάρα πολύ καλά.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας.
Αδειάζουμε το κουάκερ στο μούλτι και δουλεύουμε για λίγο, δε θέλουμε να γίνει σκόνη.
Ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα, την κόβουμε σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μούλτι με το κουάκερ. Δουλεύουμε λίγο και έπειτα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τις πιέζουμε ελαφρά στην επιφάνεια, να απλωθούν και να γίνουν λεπτές, προσπαθώντας όσο μπορούμε να τους δώσουμε κυκλικό σχήμα.
Η ζύμη κολλάει αρκετά στα χέρια, έτσι πρέπει να είναι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 185 βαθμούς, για 14 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα μπισκότα αυτά έχουν ιδιαίτερη υφή και γεύση, δεν έχουν καμία σχέση με τα συνηθισμένα μπισκότα.
Βγάζουμε τις μπανάνες από τη κατάψυξη, τις βάζουμε στο μούλτι και τις χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν δούμε ότι η κρέμα δεν είναι αρκετά σφιχτή, την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ακόμη.
Μοιράζουμε την παγωμένη κρέμα σε δύο μέρη και την τοποθετούμε πάνω σε 2 μπισκοτάκια.
Καλύπτουμε με τα άλλα δύο μπισκοτάκια και έτοιμα τα λαχταριστά σαντουιτσάκια μας.
Επειδή το παγωτό μπανάνα λιώνει γρήγορα, καλό θα είναι να καταναλώσουμε το σαντουιτσάκι μας μόλις το ετοιμάσουμε.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Δείτε και το σχετικό βιντεάκι που ετοίμασα, ελπίζω να σας αρέσει!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
14 comments:
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ελενάκι πολύ ωραία και με λίγες θερμίδες, μπράβο!
Φιλάκια πρωινά!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
Υπέροχα τα σαντουιτσάκια και πολύ υγιεινά!! Μπράβο Ελένη μου, πολύ ωραία πρόταση!!!
Φιλιά!
Καλημέρα Ελένη μου!!Πολύ υγιεινα καί πρωτότυπα τά σαντουιτσάκια σου!!Καί μέ λίγες θερμίδες!!Θά τά δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!
Σκέτη δύναμη τα μπισκοτάκια σου Ελενίτσα μου!Φιλιά πολλά και να έχεις καλή εβδομάδα!
Τσακ μπαμ φτιάχνουμε, τσακ μπαμ τρώμε!
Τσακ μπαμ φτιάχνουμε, τσακ μπαμ τρώμε!
Είσαι απίστευτη!!!!
Με 2 μόνο υλικά??
Και τι λαχταριστά που δείχνουν!
Καλή βδομάδα Ελενάκι, φιλιά!
Μμμμμ μπανάνα και κουάκερ τα αγαπημένα μου!!! Μπράβο!
Πάρα πολύ υγιεινή πρόταση και πάρα πολύ εύκολη!
Και λόγω της μπανάνας θα μου αρέσει σίγουρα!
Μπράβο Ελενάκι, πραγματικά φοβερή συνταγή!
Πολύ όμορφα όλα.
Φιλάκια ...
º♪♬°。 Ótima sugestão...muito interessante e bastante deliciosa.
Boa semana!
Beijinhos.
.•°♪♬♫º°
Μπράβο Ελένη! Υπέροχος συνδυασμός! Και το βίντεο, συγχαρητήρια! Φιλιά πολλά!
Ελένη μου τι υπέροχο γλυκό!!!!
Εγώ που είμαι της φανατική της υγιεινής διατροφής πραγματικά χάρηκα πολύ με αυτή τη συνταγή.
Το βίντεο πολύ καλό. Σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ!!
Φιλιά πολλά!!!
Ωραίο το βιντεάκι σου Ελένη! Και ακόμη πιό ωραία η καταπληκτική συνταγή σου με τα δυο υλικά!
φιλιά
Post a Comment