Friday 19 September 2014

Κανελόνια ή κρέπες με σπανάκι


Μια πεντανόστιμη συνταγή από την φίλη μου την Ντόρα για κανελόνια ή κρέπες με σπανάκι και τυριά.
Ιδανική πρόταση για μπουφέ αλλά και με μια ωραία σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε και πως τα φτιάχνουμε!

Τα υλικά μας:
1 πακέτο κανελόνια ή κρέπες
750 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3-4 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ. μυζήθρα τριμμένη
170 γρ. φέτα σε τρίμματα
1 λίτρο γάλα φρέσκο (ίσως και λίγο παραπάνω)
50 γρ. βούτυρο
500 ml κρέμα γάλακτος
λίγη παρμεζάνα για το πασπάλισμα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Εάν το σπανάκι μας είναι φρέσκο, το καθαρίζουμε και το πλένουμε καλά. Εάν είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε ως έχει.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα φέρνουμε όλα βόλτα για 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σουρωτό και το πατάμε απαλά ώστε να φύγουν τυχόν υγρά. Το αφήνουμε στο σουρωτό να κρυώσει.
Αυτήν την δουλειά μπορούμε να την κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα και να φυλάξουμε το σπανάκι στο ψυγείο.
Χτυπάμε το αυγό με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτουμε στο σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά.
Από πάνω προσθέτουμε την παρμεζάνα, την μυζήθρα και την φέτα και τα ανακατεύουμε μαλακά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί.
Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια ή τις κρέπες και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα περιχύνουμε με γάλα, ώστε να σκεπαστούν καλά.
Στην επιφάνεια προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς.
Στα τρία τέταρτα της ώρας βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια ή τις κρέπες την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
Κουνάμε το ταψί ώστε να ανακατευτεί το γάλα με την κρέμα γάλακτος και συγχρόνως βρέχουμε τα κανελόνια ή τις κρέπες από πάνω, με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί.
Βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο, μέχρι να ροδοψηθούν τα κανελόνια ή οι κρέπες και να μείνουν χωρίς υγρά.
Σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 10 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Είναι πεντανόστιμα!!!!!!
Καλή επιτυχία!!

13 comments:

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα!!!! Και σήμερα η πρόταση είναι συγκλονιστική! Ε, μα βρε κορίτσια, πώς να αντισταθούμε σε τέτοιο πιάτο;;; Φιλάκια πολλά!

ΜΕΤΗ said...

Και οι κρέπες αλλά και τα κανελόνια , μιας και τα δοκίμασα , μπορώ να πω πως είναι εξαιρετικά και στις δυο εκδοχές !!!!!
Γεια στα χεράκια σου Ντόρα μου!!!!
Καλημερούδια!!!!

Elenis Cooking said...

Μου αρέσουν πάρα πολύ και οι δυο εκδοχές!!!Υπέροχη πρόταση και με όλα αυτά τα τυράκια είναι ακόμη σούπερ, ευχαριστούμε πολύ Ντόρα!!!
Καλημέρες και φιλιά σε όλες!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Και που ήμουν εγώ όταν τσακίζατε τα κανελόνια της Ντόρας?? Εεεεε???
Να μην επαναληφθεί αυτό!
Η μάλλον να επαναληφθεί με εμένα παρούσα!
Φιλιά πολλά πολλά σε όλες!

Ειρήνη Ε. said...

Κορίτσια φροντίστε να φωνάξετε και εμένα την επόμενη φορά!! Να μην τις χάνω τέτοιες νοστιμιές!
Φιλιά! Καλή μας ημέρα!

DIMI said...

Τί υπέροχη καί πεντανόστιμη συνταγή Μαρία μου!Πρτοτιμώ νά τήν κάνω μέ σπιτικές κρέπες!!Θά τήν δοκιμάσω!Καλό Σ/Κ!Φιλιά!

- spoonstories- said...

Και με κανελόνια και με κρέπες θεϊκό φαγητό είναι!Saved^^

Tante Kiki said...

Πολύ ωραίο φαγητό!!! Νοστιμότατο!

Kate'sCakeBox said...

Απίστευτη συνταγούλα!!!δεν μπορείς να αντισταθείς σε τέτοια σούπερ πρόταση!!!ευχαριστούμε κορίτσια!!!

Ariadni St. said...

Λατρευω τα ζυμαρικα!
Καλη εβδομάδα
Φιλιά :)

Ερμιόνη said...

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα πραγματικά πεντανόστιμο πιάτο Μαρία μου.
Από τη μια ο συνδυασμός σπανάκι-κρεμμυδάκι-άνηθος, από την άλλη τα ωραία τυράκια που χρησιμοποίησες, σίγουρα θα έγινε εξαιρετικό!
Φιλιά

Mary said...

Μαράκι μου, να δώσεις συγχαρητήρια στη Ντόρα για την τόσο ωραία συνταγή της!
Θα δοκιμαστεί άμεσα!

Φιλάκια και στις δυο!!!

Anonymous said...

Το εφτιαξα και περιμενω το αποτελεσμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...