Thursday, 16 October 2014
Μανιταρόπιτα ρολό
Μια διαφορετική συνταγή για μανιταρόπιτα, με κρεμώδη γέμιση, πλούσια σε γεύση και άρωμα!
Δεν περιέχει κρέμα γάλακτος αλλά κορν φλάουρ με γάλα.
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, θα την λατρέψετε.
Όπως καταλαβαίνετε …. δεν μένει ψίχουλο για την επόμενη μέρα!!!
Είναι πεντανόστιμη, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια.
Πάμε να την φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
1 φύλλο σφολιάτας ή φύλλο κουρού
Για την γέμιση:
300γρ. μανιτάρια champion (τα λευκά) φρέσκα ή σε κονσέρβα κομμένα σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6-7 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φυλλαράκια)
2,5 φλιτζάνια τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1 γεμάτη κουταλιά κορν φλάουρ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για την επάλειψη:
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Στην πράξη:
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατεύουμε μερικά λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τέλος το γάλα με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε γρήγορα γιατί το μείγμα πήζει πολύ εύκολα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πήξει τελείως και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει λίγο.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε μία καθαρή επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τα μισά τυριά, αφήνοντας μισό πόντο κενό περιμετρικά.
Πάνω από τα τυριά απλώνουμε την γέμιση και πάνω από αυτήν τα υπόλοιπα τυριά.
Γυρίζουμε προς τα μέσα τα 4 πλαϊνά της σφολιάτας, αφού τα βρέξουμε με λίγο νεράκι, και αρχίζουμε να τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό.
Τοποθετούμε το ρολό σε ταψάκι, αλείφουμε την επιφάνειά του με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
17 comments:
Καλημέρα σας,
τέλεια φαίνεται. Και υπέροχη μυρωδιά!
Κρατήστε μου ένα κομματάκι
Μμμμμ,φαίνεται πολύ νόστιμη η πιτούλα σου Ελένη μου!!Εύκολη συνταγή!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλημέρα!Φιλάκια!!
ΑΧ!!!!!
Αυτές οι πίτες!!!!
Καλημέρα και φιλάκια!!!
ναι ναι μας αρεσουν τα μανιταρια και σχεδον την εχουμε λατρψει μονο απο τις φωτογραφιες σου χωρις καν να εχουμε δοκιμασει!!!!!
Τελεια η πιτα,τραγανη και μυρωδατη!!!!
φιλιααα!!!!!
Πρέπει να είναι φοβερό.
Πολύ λαχταριστή και νόστιμη! Είμαι φαν της πίτας,(το έχετε μάθει πλέον) και τα μανιτάρια σε ένα τέτοιο μείγμα υλικών, είναι απλά ασυναγώνιστη!!!Συγχαρητήρια Ελενίτσα μου<3
Την θέλω όλη δικιά μου, γιατί και πιτού είμαι και μανιταροπιτού είμαι!!
Ελενάκι ζωγράφισες!
Πολλά πολλά φιλάκια χρυσοχέρα μας!
ΤΟ καλό με το ρολό ειναι οτι τρως παραπάνω ζυμη... για μενα που την αγαπώ χι χι!
Όμορφη συνταγή
Φιλάκια...
Μεγάλη νοστιμιά υπόσχεται η πίτα σου! Και φυσικά με φρέσκα μανιτάρια, καμία σχέση με τη κονσέρβα!
Μοσχομύρισε η μανιταρόπιτά σου, Ελενάκι! Φοβερή νοστιμιά, τα μανιτάρια δίνουν καταπληκτική γεύση όπου και αν προστεθούν!!!
Καλό βράδυ.
Είμαι σίγουρη ότι δεν μένει τίποτα για την επόμενη μέρα Ελένη μου!
Τα φρέσκα μανιτάρια σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή και όλα τα υπόλοιπα υλικά δημιουργούν ένα πεντανόστιμο πραγματικά πιάτο!
Φιλιά
Λαχταριστή και πεντανόστιμη!!!! Γεια στα χέρια σου Ελένη μου!!!!
Καλό βράδυ!
Ελένη μου πραγματικά την ευχαριστηθηκα οπτικά!
Καλό Ξημέρωμα
Φιλιά :)
Ω ρε μάνα μου!!! ω ρε μάνα μου!!! που έλεγε και ο Γκιωνάκης σ'ενα έργο εποχής !!!!!!!!!!! πω πω τι μου κάνεις!!!! αγαπημένα υλικά και φοβερές γεύσεις!!!! παίρνω ότι περίσσεψε και ξεκινάω όμορφα το πρωϊνό μου !!! χιχιχιχι
φιλια πολλά Λενάκι μου !!!!
Μπράβο Ελενάκι με την υπέροχη πίτα σου!
Εννοείται ότι θα δοκιμαστεί!
Φιλάκια πολλά σου στέλνω!
Την έκανα και είναι πραγματικά υπέροχη, σου θυμίζει κοτοπιττα στη γευση, τόσο γεμάτη από γεύση, δεν το φανταζόμουν, απίστευτη!!!! Μπράβο Ελένη σ ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!!!!
Post a Comment