Thursday 9 October 2014

Spring rolls


Spring rolls σε μια πιο εύκολη εκδοχή, με φύλλα κρούστας.
Τραγανό αποτέλεσμα και χωρίς τηγάνισμα.
Αν έχετε κοντά σας κατάστημα με Ασιατικά προϊόντα, μπορείτε να προμηθευτείτε τα αυθεντικά φύλλα που χρησιμοποιούνται για τη παρασκευή των spring rolls.
Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, δοκιμάστε τα όπως προτείνουμε και δεν θα το μετανιώσετε!!
Ετοιμάστε και την σόγια σος που προτείνουμε, βουτήξτε σ’ αυτήν τα νόστιμα ρολάκια και απολαύστε τα!

Υλικά για 12 τεμάχια:
Για τα spring rolls:
2 φύλλα κρούστας
4-5 κούπες τσαγιού λευκό λάχανο πολύ ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού καρότα
μισή πιπεριά κόκκινη
μισό φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι ή καλαμπόκι κονσέρβας
μισό κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σόγια σος
4 κουταλιές σησαμέλαιο
Για τη sauce:
3 κουταλιές σόγια σος
8 κουταλιές νερό
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
1,5 κουταλάκι ζάχαρη καστανή
μισό κουταλάκι κορν φλάουερ
λίγη σκόνη σκόρδου
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε πολύ λεπτά στικς.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο γουόκ ρίχνουμε το σησαμέλαιο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε την σόγια σος, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια καθαρή επιφάνεια τοποθετούμε τα φύλα κρούστας ακριβώς το ένα επάνω στο άλλο.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα διπλά φύλλα σε 12 ίσα τετράγωνα.
Αφού κρυώσει η γέμιση, την μοιράζουμε στα φύλλα, κατά μήκος της μακριάς πλευράς
Γυρίζουμε το πάνω και κάτω άκρο των φύλλων προς τα μέσα και ρολάρουμε ώστε να κλείσουμε καλά την γέμιση μέσα στα φύλλα.
Βρέχουμε ελαφρά με λίγο νεράκι την ένωση στο τελείωμα του φύλλου, για να κολλήσει καλά.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα τετραγωνάκια.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα ρολάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. 
Για την sauce
Βάζουμε όλα τα υλικά της σε ένα κατσαρολάκι, και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αδειάζουμε την σάλτσα σε ένα μπολάκι.
Συνοδεύουμε τα spring rolls με την σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

19 comments:

Anastasia said...

Φαίνονται υπέροχα! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα.. Φιλιά.

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Συμφωνώ, δείχνουν υπέροχα!! Σκέτη λιχουδιά!

Beauty Follower said...

ΜΑ ειναι Φθινόπωρο χα χα!
ΑΠο τα ''μεζεδάκια'' που κανεις δεν μένει στο πρώτο.

Καλημέρα :)

http://beautyfollower.blogspot.gr

Maria B. said...

Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο !!!!! τέλεια πρόταση και απίθανη παρουσίαση!!!! μπράβο Λενάκι μας !!! ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα!!

φιλια πολλά πολλά και πολλές καλημέρες !!

DIMI said...

Φαίνονται πολύ νόστιμα καί λαχταριστά Ελένη μου!!Θά τά δοκιμάσω!!Καλό μεσημέρι!!Φιλάκια!!

sun kiriaki said...

πωπω τρελαινομαι για σπρινκ ρολς και ας ειναι και φθινοπωρο!!!!
φυλλο κρουστας ε,με εσωσεςγιατι σιγα μηνεβρισκα αυθεντικα φυλλα!!!!
μπραβο τελεια!!!!!

Ariadni St. said...

Μου αρεσει που εγιναν στο φουρνο!
Θα τα τσακιζα ολα!
Καλό μεσημερι να έχουμε :)

Pepi said...

Αγαπημένο snack τα spring rolls! Και ψημένα στο φούρνο, είναι πιο ελαφρά και διαιτητικά !! Αρα , μπορούμε να φάμε περισσότερα!!!!!χαχαχα!!!!
Φιλιά πολλά!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

ΕΛΕΝΑ said...

Μα τι κορίτσι έχουμε εμείς!
Με το πιάνο, τα γαλλικά της, τα κινέζικά της ......
Ελενάκι σούπερ το μεζεδάκι που μας σερβίρεις σήμερα, δεν θα πω όχι εννοείται!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

Rena said...

Μας ξαφνιάζεις ευχάριστα,ωραία η γευστική αλλαγή που μας προτείνεις!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!

- spoonstories- said...

Μου αρέσουν τα Ασιατικά φαγητά αλλά συνήθως θέλουν συγκεκριμένα υλικά που βρίσκω μόνο στα δικά τους καταστήματα και αυτό με νευριάζει! Εσύ μας τα δίνεις έτσι που μου λύνεις τα χέρια.Είσαι Θεά!

Σμαραγδάκι- Ρούλα said...

οχι πες μου Ελενη μου ποιος θα αντιστεκόταν σε αυτά τα τραγανά ρολακια.. αντε και μας άνοιξες την όρεξη να είχα μερικα μμμμμμ !!! φιλακιααααα !!!

Ειρήνη Ε. said...

Ελενάκι, τι όμορφα ρολάκια είναι αυτά;;!! Καλοφτιαγμένα και σίγουρα γευστικότατα! Παίρνω το πιάτο μου, τα chopsticks μου (πως το μιλάω το αγγλικό ε;;!!), και έρχομαιιιιιιι!!!!
Καλό βράδυ.

evonita said...

γιάμιιι!!! καιρό έχω να φάω!!! :)

Ερμιόνη said...

Τα λατρεύω τα spring rolls Ελενάκι!
Ο συνδυασμός του τραγανού φύλλου με τα λαχανικά και τη σπιρτόζικη σάλτσα είναι ανεπανάληπτος!
Μπορώ να τα τρώω ασταμάτητα!
Και με το φύλλο κρούστας γίνονται εξαιρετικά!
Φιλιά πολλά!

mookies said...

Λατρεύω τα Spring rolls και το φύλλο κρούστας που προτείνεις είναι εύκολη και νόστιμη λύση, που να ψάχνεις τα αυθεντικά φύλλα! Η πικάντικη σάλτσα σου γίνεται το ιδανικό συνοδευτικό.

mia xara said...

Καλημέρα κορίτσια, πολύ λαχταριστά και καλοψημένα τα ρολάκια σου Ειρήνη,η δε σάλτσα απόλυτα ταιριαστή!! :) XOXO

Mary said...

Γιααααααμμμμμμ!!!!!
Τραγανά, με υπέροχη γεύση και στο φούρνο, τίποτα καλύτερο!
Μπράβο Ελενάκι, γεια στα χεράκια σου!

Φιλάκια λιχούδικα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...