Thursday 14 January 2010

Κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια

Ένα ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό ακόμη και γι’ αυτούς που δεν τρώνε με ευχαρίστηση το μαγειρεμένο κοτόπουλο, όπως εγώ.

Χρειαζόμαστε:
ένα μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
10 μέτρια κόκκινα κρεμμυδια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κιτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 σκελίδα σκόρδο
2 τομάτες τριμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ τομάτας
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνη
αλάτι, πιπέρι
Ας το φτιάξουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το πλένουμε πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες (σε 8 κομμάτια το καθένα). Επίσης, καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στα 8 και αυτές.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο μαζί. Τσιγαρίζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι οι πιπεριές και να γίνουν τα κρεμμύδια διάφανα.
Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι και βάζουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί καλά απ’ όλες τις μεριές.
Το σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λιγάκι να εξατμιστεί και ρίχνουμε τις τομάτες, τον πελτέ, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ½ ποτήρι νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μισοβράσει το κοτόπουλο (εγώ όταν βιάζομαι το κλείνω στη χύτρα για 10 λεπτά περίπου ή περισσότερο αν το κοτόπουλο είναι χωριάτικο).
Μόλις μισοβράσει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι απλά κουνάμε την κατσαρόλα.
Χρειάζεται προσοχή για να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια γι’ αυτό πρέπει να βράζει σε χαμηλή φωτιά. (στο 4 από το 9).
Έχουμε από δίπλα και μία φετούλα ζεστό σπιτικό ψωμάκι στη γάστρα για να βουτάμε στη σαλτσούλα.
Καλή επιτυχία
Κάλλια

25 comments:

Εφη said...

περασα να πω μια βροχερη καλημερα στα κοριτσια της καρδιας μας, πρωτου αρχισω την δουλεια.
καλημερααααα....

Lila Xagorari said...

Καλημέρα! Ότι πρέπει το φαγάκι για τη σημερινή μέρα!

Asteri (Maria) said...

Έτσι περίπου το φτιάχνω :) και κατά σύμπτωση σήμερα το μενού αυτό έχει στο σπίτι μου :)
Φιλιά
Καλημέρα

elena porcupine said...

Πρωί, πρωί μαζεύω τα σάλια μου από το γραφείο!Και το πιατάκι μούρλια είναι!!!Φιλάκια!

ΙΟΥΛΙΑ said...

Κάλλια μου θύμισες αγαπημένο φαγάκι που έχω καιρό να το κάνω!
Το βάζω στο πρόγραμμα, μακάρι να είχα και λίγο από το ψωμάκι σου να το συνοδεύσω!

"ζαχαρούλα.." said...

καλή σας ημέρα και από την Πάτρα!!!!

απίθανη ιδέα!!!! μιας και είμαι φαν του κοτόπουλου!!!!!!!!!!!!

φιλάκια πολλά... ευχαριστώ πολυ΄πολύ!!!

δεν σας ξεχνάω.........

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

νόστιμο!!!!!!!

Anonymous said...

Δεν το έχω φτιάξει ποτέ έτσι.
Ή κλασσικό κοκκινιστό το κάνω ή αν βάλω παρδαλές πιπεριές βάζω και μανιτάρια και τεριγιάκι σως.
Μου αρέσει πάρα πολύ αυτός ο τρόπος. Mπαίνει στο πρόγραμμα.
sgr

Vasia b. said...

Πολύ ωραίο φαγητό Κάλια μου!!!
Έχω να το φτιάξω πάρα πολύ καιρό!
Η διαφορά είναι ότι δεν το έσβηνα με κρασί και έβαζα μόνο πράσινες πιπεριές (πολλές) κομμένες λωρίδες.
Θα το δοκιμάσω με την δική σου εκδοχή και φυσικά με το φοβερό ψωμάκι σου!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Θα ήθελα να πω στους φίλους μας ότι η Κάλλια δεν θα είναι για λίγες μέρες μαζί μας.
Της ήρθε ο διορισμός της (πράγμα πολύ ευχάριστο βέβαια), αλλά θα πρέπει να μετακομίσει σε άλλη πόλη, και μέχρι να τακτοποιηθεί και να συνδεθεί και πάλι με το ιντερνετ, δύσκολα θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας!
Την περιμένουμε και πάλι κοντά μας, μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις νοστιμιές της!

Amali said...

Μπορεί σήμερα να έφτιαξα τα τέλεια αφράτα μπιφτεκάκια της Μαρίας μας, αλλά άνετα έπαιρνα και ένα πιατάκι από το σημερινό φαγάκι έτσι για μεζε....

Μπράβο Κάλλια ωραίο φαγάκι,
άντε και του χρόνου σπίτι σου..

eleni said...

Κάλια,κάθε συνταγή με κοτόπουλο ευπρόσδεκτη!Να έχουμε ποικιλία γεύσεων.
Πολύ μ΄αρέσει ο συνδυασμός με τις πιπεριές!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Aμαλία μάλλον σήμερα ανταλάσσουμε συνταγές:))
Εγώ έχω ήδη στον φούρνο και ψήνεται η τυρόπιτά σου!!
Της έβαλα και κότατζ, της έβαλα και ανθότυρο, και γιαούρτι, απ' όλα της έβαλα!!
Φαίνεται γιαμ γιαμ!!

Επίσης να πω στο Λιζάκι και σε όσες άλλες φίλες δοκιμάσουν να φτιάξουν το φαγάκι για πρώτη φορά, ότι η επιτυχία του είναι στα πολλά κρεμμύδια και πιπεριές!
Μην σας φανούν πολλά τα 10 κρεμμύδια που λέει η Κάλλια, χρειάζονται όλα!
Είναι από τίς πιο νόστιμες συνταγές για κοτόπουλο κατσαρόλας, δοκιμάστε το και πιστεύω θα σας αρέσει πολύ!

Z. said...

Συνταγή ίντριγκας.
Μπαίνει στα υπόψη μιας και έχω ένα χωριάτικο στην κατάψυξη.
Καλή καριέρα Κάλια.
(Ωχ! δεν γλίτωσα τη συνήχηση)
:)

Anonymous said...

Πράγματι μου φάνηκαν πολλά τα κρεμμύδια και θα τα μείωνα ! Ευτυχώς με πρόλαβες.... διάβασες τη σκέψη μου...
Ευχαριστώ.
sgr

marian said...

Ακούω τόσο καιρό για κοτόπουλο μαγειρεμένο με πιπεριές και κρεμμύδια και αναρρωτιόμουν πως να γίνεται!!!!
Μου το είπε μια συνάδελφος και ακόμη περιμένω την συνταγή!!!!!!
Να είσαι καλά Κάλλια μου, που μας άνοιξες τα μάτια, γιατί ακόμη θα περίμενα!!!!
Θα δοκιμάστεί σύντομα, να μην σου πω και την Κυριακή!!!!
Οι πιπεριές πρεπει να του δίνουν ιδιαίτερη γεύση!!!!

Αλλά και από φωτο σκίζεις!
Μπράβο Κάλλια!!Εύγε!!!!

Καλό απόγευμα!
φιλιά σε όλες!!!

Υ.Γ Ζαμπίτσα μου γλυκιά εκείνο το "συνήχηση", μ΄έστειλε... αδιάβαστη!!!!
φιλάκια!:))

Pansofix said...

μετα απο ενα τοσο τελειο φαγητο ενα καλο γλυκακι ειναι οτι πρεπει... παντως αυτο το κοτοπουλακι θα το δοκιμασω το σάββατο!!!

Μαριλένα said...

μ' αρέσουν και οι πολλές πιπεριες και τα πολλά κρεμμύδια :))

οποτε, βουρ για το κοτοπουλάκι!

cook said...

απο τα πρωτα που εφτιαξα οταν πρωτομπηκα στη κουζινα :)

Betty's Cuisine said...

Αυτές οι χρωματιστές πιπεριές όπου και να μπουν με ξετρελαίνουν!
Φιλιά, καλό βράδυ...

Phivos Nicolaides said...

Το κοτόπουλο ως άσπρο κρέας εγκρίνεται!!

Amali said...

Ααααααααααααααα τι ωραία Λενιώ μου, μένει η Μαρία μας να μας πει τι έφτιαξέ σήμερα για να δούμε αν έκανε κύκλο η ανταλλαγή των συνταγών...
Τώρα θα την έχετε τσακίσει φαντάζομαι.... σας άρεσε;;Φύλλο βρήκες αυτό που έλεγα ή έβαλες άλλο, για να ξέρω αν υπάρχει κιόλας....Πάντως μ'αρέσει που είσαι και εσύ large ή βάζουμε ή δεν βάζουμε....

πολλά φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλία έγινε τέλεια μιλάμε!!!
Πάααρα πολύ νόστιμη, από τις ωραιότερες τυρόπιτες που έχω δοκιμάσει!
Το μόνο που άλλαξα, ήταν ότι αντί για λάδι έβαλα φρέσκο βούτυρο (μην χάσουμε και καμιά θερμίδα:P)
Φύλλο εννοείται ότι δεν βρήκα αυτό που λες, αν και κοίταξα και στον "μεγάλο" Σκλαβενίτη, που συνήθως έχει τα πάντα!
Εβαλα ένα χωριάτικο φύλλο για πίτες, μάρκας Χ, το οποίο μια χαρά μου βγήκε!
Για να μην τα πολυλογώ, σας συνιστώ να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την τυρόπιτα της Αμαλίας, είναι τέλεια!!!

Σταλαγματιά said...

Και πέφτω κάτω από την πείνα.
Η ώρα είναι περασμένη και πεινάω γιατί με βασανίζεις ;
:))))

Γλυκό ξημέρωμα

Betty Manousos said...

Τρελλαινομαι για τα φαγητα σου, τοχω πει κ σε φιλες κ σε διαβαζουν
φιλια πολλα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...