Thursday, 4 October 2012

Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και πράσα

Μιας και προχθές σας έδωσα την συνταγή μου για χωριάτικη σφολιάτα, ας φτιάξουμε μ’ αυτήν μια από τις πιο αγαπημένες μου αλμυρές πίτες, με κίτρινη κολοκύθα, πράσα και φέτα.
Επειδή την πίτα αυτή την φτιάχνω σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου, όταν βγαίνουν στην αγορά οι κολοκύθες αγοράζω αρκετά κιλά και τα βράζω.
Αφαιρώ όσο πιο πολλά νερά γίνεται σφίγγοντας ανάμεσα στις παλάμες μου δυνατά την σάρκα της κολοκύθας, αφού έχω ήδη αφαιρέσει την φλούδα.
Χωρίζω την βρασμένη και στυμμένη κολοκύθα σε σακουλάκια και τα βάζω στον καταψύκτη.
Αν έχω αγοράσει λ.χ. μια φρέσκια κολοκύθα των οκτώ κιλών, όπως είναι αρχικά με την φλούδα, θα χωρίσω την βρασμένη κολοκύθα σε τέσσερα σακουλάκια.
Και αυτό γιατί έχω υπολογίσει ότι στην δόση που δίνουμε σήμερα, χρειαζόμαστε δύο κιλά περίπου φρέσκιας κολοκύθας, την οποία θα βράσουμε και θα στύψουμε.
Με το κόλπο αυτό έχω έτοιμη κολοκύθα στην κατάψυξη για τις πίτες μου και όχι μόνο.
Σχεδόν πάντα ψήνω αυτήν την πίτα με το χειροποίητο χωριάτικο φύλλο σφολιάτας, που όπως είπαμε θα βρείτε εδώ. Γίνεται τραγανή και πεντανόστιμη!
Η προτεινόμενη δόση της συνταγής είναι για ένα στρογγυλό ταψί 34-36 εκ.
Ας δούμε τι χρειαζόμαστε.
Τα υλικά μας:
1 δόση χωριάτικο φύλλο σφολιάτας
800 γρ. βρασμένη κίτρινη κολοκύθα
4 μεγάλα πράσα
4 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
250 γρ. φέτα
3 αυγά
μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
7-8 κουταλιές ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Πάμε να την φτιάξουμε:
Φτιάχνουμε το χωριάτικο φύλλο σφολιάτας όπως περιγράφουμε εδώ.
Καθαρίζουμε και βράζουμε την κολοκύθα που έχουμε αγοράσει. Πρέπει να μαλακώσει καλά. Την βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά και να μισοκρυώσει.
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να πλύνουμε καλά την κολοκύθα να την κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια και να την βράσουμε όπως είναι με την φλούδα. Αφαιρούμε την φλούδα από την βρασμένη πλέον κολοκύθα.
Αφού μισοκρυώσει, στύβουμε καλά την σάρκα της να φύγουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται. Την βάζουμε στην άκρη, μέσα σε μπολ.
Αν έχουμε έτοιμη κατεψυγμένη κολοκύθα, θα την βάλουμε να ξεπαγώσει σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετούλες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τρίβουμε την φέτα σε χονδρά κομμάτια και την βάζουμε στο μπολ με την κολοκύθα.
Χτυπάμε λίγο τα αυγά με το σιμιγδάλι. Τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαραθούν λίγο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε όλα μαζί, να σοταριστούν και να ροδίσουν.
Μόλις ετοιμασθούν, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά.
Ρίχνουμε στο μείγμα τον άνηθο, το πιπέρι, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε και αλάτι, υπολογίζοντας όμως και το αλάτι που περιέχει η φέτα.
Αφήνουμε την γέμιση της πίτας στην άκρη, να μισοκρυώσει.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθ. Κελσίου.
Ανοίγουμε το κάτω φύλλο της πίτας, όπως αναφέρεται στις οδηγίες. Πρέπει να καλύπτει τα πλάγια τουλάχιστον δύο εκ.
Ρίχνουμε την γέμιση επάνω στο φύλλο και την απλώνουμε να έχει παντού το ίδιο ύψος.
Ανοίγουμε και το επάνω φύλλο της πίτας.
Γυρίζουμε τα πλαϊνά του κάτω φύλλου επάνω στην γέμιση.
Καλύπτουμε την πίτα με το άλλο φύλλο.
Παίρνουμε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο κέντρο της πίτας.
Χαράζουμε το περίγραμμά του με μαχαίρι, επάνω στο φύλλο.
Κάνουμε έναν σταυρό εντός του περιγράμματος.
Χαράζουμε την πίτα σε μερίδες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Λιώνουμε την μαργαρίνη που περίσσεψε από το άνοιγμα του φύλλου και περιχύνουμε με αυτήν την πίτα. Μπορεί να μας φανεί αρκετή, όμως θα απορροφηθεί όλη κατά το ψήσιμο και θα κάνει το φύλλο μας νόστιμο και τραγανό.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε την πίτα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της, αλλά να έχει ψηθεί και από κάτω. Γι' αυτό αν δείτε ότι παίρνει γρήγορα χρώμα, σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο.
Αν το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε είναι ανοξείδωτο, ψήστε την πίτα στο κάτω ράφι του φούρνου σας.
Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Κόβουμε σε μερίδες, σύμφωνα με το πως έχουμε χαράξει την πίτα και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

60 comments:

Ροδανθη said...

Ειρήνη μου καλημέρα,η πίτα σου φαίνεται τέλεια και σίγουρα θα είναι γλύκισμα με την κολοκύθα και το πράσο θα μπει στα υπ΄όψην.Να είσαι καλά φιλιά!!!

Tante Kiki said...

Ειρήνη μου, μου αρέσει, τρελλαίνομαι για την πίτα σου... Πολύ θα ήθελα ένα κομμάτι τώρα...φαίνεται υπέροχη και λαχταριστή! Να είσαι καλά για τη νόστιμη συνταγή που μας έδωσες!
Καλή σου μέρα!

DreamCatcher said...

Μμμμμ....θα την φτιάξω σίγουρα καθώς τρελαίνομαι για την κίτρινη κολοκύθα!
Εγώ δεν την βράζω αλλά την ψήνω στον φούρνο και νομίζω πως έτσι αποκτά μια πιο έντονη και μεστωμένη γεύση η προς φύλαξη κολοκύθα:
Την κόβω στη μέση, την τοποθετώ σε λαμαρίνα με την φλούδα προς τα πάνω κ ψήνω μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Με ένα κουτάλι την αδειάζω και μετά την πολτοποιώ (αν θέλω)
Την βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη.
Επίσης μια ωμή κολοκύθα την κόβω σε κυβάκια τα οποία και καταψύχω ετσι κ τα χρησιμοποιώ στα χειμωνιάτικα μπριάμ.
Ο πουρές έχει πολλές χρήσεις:
Στα μπιφτέκια, σε κέικ, σε πίτες, σε σάλτσες ντομάτας δίνει ιδιαίτερη γεύση κ υφή, σε σούπες, σαν πουρές κ τελευταία και στα πρωινά smoothies. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στους...δύσκολους στην τουαλέτα :)

Helen Gr said...

Καλημέρα, Ειρήνη, με την μερακλίδικη πίτα σου!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλμυρή πίτα με κίτρινη κολοκύθα! Λες να το τολμήσω; Η δική σου φαίνεται υπέροχη και κρατώ τη συνταγή.

Φιλάκια, καλή συνέχεια.

Kamikaze said...

Ουφ!... Τι αριστούργημα είναι αυτό πάλι?
Κυριές μου σκέτο βασανιστήριο είναι τα δημιουργήματα σας!

Νίκη said...

Καλά δεν υπάρχει περίπτωση, θα την φτιάξω σίγουρα! Τώρα που έχουμε και κολοκυθες και πρασα στον κήπο!
Εξάλλου σε ποιόν δεν αρέσουν οι πιτούλες;
Καλημέρα!

SPYRIDOULA said...

Φαίνετε θεσπέσια!!!Κρατώ τη συνταγή και θα τη δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!!

peps said...

εξαιρετική!! πρέπει να τη φτιάξω!!

Anonymous said...

Να χα ένα-μονάχα ένα κομματάκι για πρωινό!!!

Unknown said...

Ειρήνη μου,σήμερα μας προσφέρεις μία ιδιαίτερη πιτούλα!Μεχρι τώρα οι κολοκυθόπιτες που έφτιαχνα στο σπίτι περιορίζονταν σ΄αυτές με γλυκειά γεύση.Γίνονται όπως σίγουρα γνωρίζεις καταπληκτικές!Αυτή η εκδοχή με τα πράσα μου φαίνεται ενδιαφέρουσα,μιας που και τα πράσα αλλά και η κολοκύθα είναι αγαπημένες γεύσεις.Την κολοκύθα και εγώ την ψήνω στον φούρνο,όπως προανάφερε η DreamCatcher,διότι κατά τη διάρκεια του βρασμού απορροφά πολύ νερό,ενώ αντίθετα στο ψήσιμο πιστεύω ότι γίνεται πιο νόστιμη.Εν πάση περιπτώσει,πρόκειται για μία πεντανόστιμη πίτα,όπως και να έχει προπαρασκευαστεί η κολοκύθα!!!Φιλιά,πολλά,πολλά.

Katerina V • Pause blog said...

Καλημέρα!Φαίνεται τέλεια!καλή συνέχεια!

Μαριλένα said...

εξαιρετική!
συνέχισε να μας δίνεις συνταγές Ειρήνη.. η προσωπική σου θαυμάστρια, περιμενει.. :D

mm_skg said...

Και ημουν περιεργη να δω τι κρυβεται κατω απο το τραγανο φυλλο της σφολιατας.... Απλα υπεροχη, ειναι συνδυασμος πολλων αγαπημενων γευσεων! Δεν υποσχομαι οτι θα την φτιαξω, στο σπιτι ειμαστε 2-1 κατα του τυριου και συμβιβαζομαι....

Eleni said...

Ειρηνη μου, μοσχομύρισε η πίτα σου και έφτασα!Ελπίζω να μην άργησα και εξαφανίστηκε!
Πάρα πολύ ωραίοι συνδυασμοί!
Φιλιά πολλά!

Lila Xagorari said...

Μπουκιά και συγχώριο η πίτα σου Ειρήνη μου....θα δοκιμαστεί το συντομότερο!!!

Ερμιόνη said...

Πιτούλα με άφθονα λαχανικά, φέτα την αγαπημένη, ωραία μυρωδικά και απίθανο χειροποίητο φύλλο δεν μπορεί παρά να είναι πεντανόστιμη!
Φιλιά Ειρήνη μου!

Ξανθή said...

Υπέροχη η πίτα σου Ειρήνη, φτιάχνω κι εγώ μια περίπου ίδια με προσθήκη πολλών άλλων χόρτων εκτός του πράσου.
Καλό απόγευμα.

Amali said...

προχτές που είδα τη χωριάτικη σφολιάτα, σκέφτηκα πολύ ωραία και λιμπιστή φαίνεται η πίτα αυτή, σαν τι να περιέχει άραγε;;;; Και τελικά σήμερα που έμαθα άνετα την έτρωγα όλη!!!! Και εμείς έτσι την κάνουμε χωρίς το πράσο, από εδώ και στο εξής θα παίζει και αυτό μέσα!!!

πολλά πολλά φιλιά και καλό απόγευμα

ΕΛΕΝΑ said...

Μα τι λιμπιστική πιτούλα είναι αυτή Ειρήνη μου, γεμισμένη με ένα σωρό νοστιμιές!
Και με την χωριάτικη σφολιάτα σου να την αγκαλιάζει, θα είναι σκέτο ποιήμα!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

margarita said...

Η πιτα ειναι καταπληκτικη κολοκυθι με τυρι τα λεει ολα!!!

Vasia b. said...

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την υπέροχη πίτα Ειρήνη μου!!!
Τέλειο το φύλλο σφολιάτας τέλεια και η γέμιση!!!!!Αχ και να είχα τώρα ένα και δύο και τρία κομμάτια!!!
Καλό σου απόγευμα!!!

Rena said...

Εχω να φάω πολλά χρόνια τέτοια πίτα!!!
Καταπληκτική!!!!!!!!
Φιλιά!!!!!!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ said...

ΩΣ ΕΔΩ ΜΥΡΙΣΕ Η ΠΙΤΤΑ ΣΟΥ ΕΙΡΗΝΑΚΙ ΜΟΥ.......ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ....

Anonymous said...

Καλησπέρα Ειρήνη! Πρώτον η πίτα σου φαίνεται καταπληκτική κι απλά ΛΑΤΡΕΥΩ τις κολοκυθόπιτες, αλμυρές και γλυκές, οπότε θα τη φτιάξω! Αλλά το καλύτερο είναι το κόλπο σου με την κατεψυγμένη κολοκύθα, γιατί για να πω την αμαρτία μου, είναι λίγο μπελάς η όλη διαδικασία, οπότε άμα το έχουμε φυλαγμένο το ψαχνό της κολοκύθας τέρμα οι δικαιολογίες, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σωρό πράγματα! Πανέξυπνο "κόλπο" κι ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. Φιλιά!

Eri said...

Πολύ ωραία κ αυτη η γέμιση Ειρήνη μου!

Ειρήνη said...

αχ και να ειχα ενα κομματι μεγαλο μεγαλο...θα το εξαφανιζα στην στιγμη!

Effie's Sweet Home Designs said...

Ειρήνη μου πάλι έφτιαξες κάτι τόσο νόστιμο!!!!!!!Κρατώ την συνταγή σου!!!!!!
Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!

Leviathan said...

Αχ και είμαι σε "σχετική" δίαιτα :)))) φοβερή η συνταγή!!! :)) καλό βράδυ σας εύχομαι!!! :)

Βίκυ said...

Τι ωραία πιτούλα μ'αρεσει πολύ η κίτρινη κολοκύθα!!!!!!!

Chrisi said...

Τι ωραία πιτα ειναι αυτή δεν εχω δοκιμασει αλμυρη με κολοκύθα αλλά μου φαίνεται πολυ ωραία θάναι ,φιλάκια πολλά

Ειρήνη Ε. said...

Ροδάνθη, το πράσσο δίνει μια ελαφριά γλυκύτητα στην πίτα που της ταιριάζει πολύ και την κάνει νοστιμότατη.
Καλή σου ημέρα.

Ειρήνη Ε. said...

Κική, έχουμε αδυναμία στις πίτες οικογενειακώς. Η πίτα με την κίτρινη κολοκύθα και το πράσσο είναι μια από αυτές. Και δικαίως, γιατί έχει πλούσια γεύση και νοστιμιά!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

DreamCatcher, ωραιότατος και ο δικός σου τρόπος προετοιμασίας για την συντήρηση της κολοκύθας. Έχω καταλήξει στο βράσιμο της κολοκύθας, καθώς έχω διαπιστώσει ότι μαλακώνει πιο γρήγορα και δεν καταναλώνεται τόσο ηλεκτρικό ρεύμα, όσο ίσως να χρειάζεται ο φούρνος μας. Παρ' όλα αυτά, ο καθένας μας, προτιμά αυτό που τον βολεύει σαν διαδικασία και σαν αποτέλεσμα. Ο πουρές της κολοκύθας πράγματι, μπορεί να χρησιμοποιηθει, σε ένα σωρό συνταγές.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, δεν είμαι και πολύ της γλυκιάς κολοκυθόπιτας. Μου αρέσει καλύτερα η αλμυρή. Δοκίμασε την, πιστεύω ότι θα σου αρέσει και σε αυτήν την εκδοχή.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Kamikaze, πίστεψέ με, δεν έχουμε σκοπό να βασανίσουμε κανέναν. Ωραία και νόστιμα φαγάκια, φτιαχνουμε και προτείνουμε μόνο, που χορταίνουν πεινασμένα στομαχάκια!!! Χαχαχά!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Νίκη, αφού έχεις δικές σου κολοκύθες και πράσα, θα φτιάξεις την καλύτερη πίτα. Αν βρεις και λίγα χορταράκια άγρια από την περιοχή, τα τσιγαρίσεις και τα βάλεις και αυτά, θα γίνει ακόμα πιο ωραία. Σε όλους μας αρέσουν οι πίτες!!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Σπυριδούλα, νόστιμη η αλμυρή κολοκυθόπιτα!! Δοκίμασέ την.
Καλή σου ημέρα.

Ειρήνη Ε. said...

peps, φτιάξε την!! Θα γίνει η αγαπημένη σου.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Χρυσούλα, ένα μόνο κομματάκι θα είναι αρκετό;; Πάρε κάτι παραπάνω για σιγουριά!!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Φωτεινή, συναντάμε συχνότερα γλυκές κολοκυθόπιτες από αλμυρές. Όμως, προτιμώ την αλμυρή εκδοχή και η μεγαλύτερη ποσότητα κολοκύθας που αγοράζω, προορίζεται για την νόστιμη αυτή πίτα. Όσον αφορά το βράσιμο της κολοκύθας πριν μπει στην κατάψυξη, δεν έχω αντιμετωπίσει τόσα χρόνια κάποιο πρόβλημα. Όταν κρυώσει η βρασμένη κολοκύθα, την στίβω πολύ καλά και μετά την καταψύχω. Θέλω η κολοκύθα να διατηρεί την "δροσιά" της, κρατώντας κάποια από τα υγρά της. Όπως είπαμε, ο καθένας ακολουθεί την διαδικασία που τον βολεύει. Πάντως σαν υλικό η κίτρινη κολοκύθα, είναι φανταστική. Μπορεί κανείς να φτιάξει ένα σωρό συνταγές.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Katerina Verigka, να είσαι καλά. Όταν δοκιμάσεις την πιτούλα μας, θα ξετρελαθείς από την γεύση της.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Μαριλένα μας, θαυμάστρια του μπλογκ των Συνταγών της καρδιάς μας, έλα να κεραστείς ζεστή ζεστή κολοκυθόπιτα με νόστιμο πράσσο!! Σε περιμένουμε!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Μαρίνα, τελικά σου λύθηκε η απορία για το περιεχόμενο της πίτας. Με το ίδιο φύλλο φτιάχνεις ότι σου αρέσει σε πίτα. Στην συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα με πράσσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα τυριά που αρέσουν σε όλους σας στην κατάλληλη αναλογία. Να μην μείνει κανείς παραπονεμένος!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, πολλοί είναι οι "μνηστήρες" που θέλουν ένα κομμάτι από την πιτούλα μας. Παρ΄ όλα αυτά μην ανησυχείς. Το δικό σου κομμάτι το έχεις κατοχυρώσει και σε περιμένει!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Λίλα, το γοργόν και χάριν έχει!! Δοκίμασέ την. Η κολοκύθα είναι στην εποχή της.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Ερμιόνη, πράγματι έτσι είναι. Πλούσια σε συστατικά που δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δίνουν απίθανη γεύση στην πίτα.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Ξανθή και τα άγρια χόρτα, νομίζω ότι πηγαίνουν ωραία με την πίτα αυτή. Της δίνουν εξαιρετική νοστιμιά.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Αμαλία, το μυστήριο του τι να περιέχει από κάτω αυτό το χωριάτικο φύλλο σφολιάτας, λύθηκε τελικά με αυτήν την ανάρτηση. Είναι να μην θέλεις να την φας όλη, αυτή την πίτα;; Μόνο και μόνο τα συστατικά της σε προκαλούν να το κάνεις!!! Το δε πράσσο, της δίνει φοβερή νοστιμιά. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις παρόμοια πίτα, πρόσθεσέ το μέσα και θα με θυμηθείς.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, σε όλους μας αρέσουν οι πίτες. Η συγκεκριμένη φτιάχνεται με ωραία λαχανικά, μυριστικά, φετούλα, πως να μην μας βγει νόστιμη;; Χορταστική και λαχταριστή!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Μαργαρίτα, ο συνδυασμός τυριού, κολοκύθας, πράσσου είναι κατά την γνώμη μου, από τους πιο ταιριαστούς. Γι' αυτό φτιάχνω και ξαναφτιάχνω χρόνια τωρα αυτήν την πιτούλα. Μου φαίνεται πάντα το ίδιο νόστιμη.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Βάσια, φύλλο και γέμιση, συνδυάζονται ακριβώς όπως πρέπει, για να μας δώσουν αυτήν την νόστιμη, τραγανή, χορταστική πίτα!! Θέλουμε να φάμε και ένα και δύο και τρία κομμάτια και πάλι δεν μας φτάνουν. Ψάχνουμε να βρούμε γωνίτσα στο στομάχι μας, να χωρέσουμε ακόμα λίγη!! Χαχαχαχά!!!
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Ρένα, πρέπει να την ξαναφτιάξεις σύντομα. Τέτοια πίτα την αφήνουμε;
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Κατερίνα, είναι από τις μοσχοβολιστές και νόστιμες πίτες, η πίτα με κίτρινη κολοκύθα και πράσσο. Με τόσα ωραία υλικά που έχει μέσα!!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ελεάνα, το "κόλπο", της κατεψυγμένης ψύχας κολοκύθας, το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Έχω την κολοκύθα έτοιμη στην κατάψυξη και φτιάχνω ότι θέλω, όποτε το θέλω. Όπως και την συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα με πράσσο.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Έρη, είναι από αυτές που μας αρέσουν περισσότερο.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ειρήνη, δεν σε αδικώ. Είναι τόσο νόστιμη!!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Έφη, όχι μόνο να κρατήσεις την συνταγή, να την φτιάξεις κιόλας. Να δεις την νοστιμιά της.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Leviathan, είτε είσαι σε "σχετική " δίαιτα, είτε σε κανονική δίαιτα, ένα κομμάτι από την ωραία μας πίτα, δεν πρόκειται να σε παχύνει. Μαζί με μια ωραία σαλάτα, είναι ένα καλό, θρεπτικό γεύμα. Δοκίμασέ την.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Βίκυ, με την κίτρινη κολοκύθα, φτιάχνομε ωραίες πίτες αλμυρές και γλυκές. Αλλά βέβαια και τόσα φαγάκια και γλυκάκια!!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Νέλη, να την δοκιμάσεις και αυτή την συνταγή. Θα σου αρέσει.
Καλό βράδυ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...