Wednesday, 20 February 2013

Μπριζόλες μαριναρισμένες σε κόκκινο κρασί


Σε μια νόστιμη, τρυφερή και καλομαγειρεμένη μπριζολίτσα, δύσκολα κάποιος θα πει όχι.
Αν μάλιστα έχει μαριναριστεί σε μια αρωματική μαρινάδα, θα μας δώσει φαγάκι γεμάτο αρώματα και γεύσεις!!
Ένα τέτοιο εύκολο και νόστιμο φαγάκι σας μαγειρέψαμε σήμερα!
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε??

Θα χρειαστούμε:
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Για τη μαρινάδα:
2 κρασοπότηρα κόκκινο κρασί
μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα θυμάρι και ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Πάμε να τις φτιάξουμε:
Bάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα πυρέξ ή ταψάκι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο σκεύος, σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Στη μέση του χρόνου αναμονής, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να μαριναριστούν και από τις δυο πλευρές.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο φούρνο.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 3-4 λεπτά ακόμη για να πάρουν ελαφρώς χρώμα οι μπριζολίτσες μας.
Τις συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανιτές ή φούρνου, πατατοσαλάτα, ρύζι, ζυμαρικά ή ακόμη και με μια σαλάτα μόνο
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.

64 comments:

Helen Gr said...

Ήρθα πρώτη και έπαθα! Πού να βρω εδώ χοιρινό που απαγορεύεται;
Τι ωραία αρώματα είναι αυτά που χρησιμοποίησες και πόσο καλοψημένες και μαλακές φαόνονται αυτές οι μπιζόλες! Λουκούμι! Αφού ψήθηκαν μέσα στη μαρινάδα τους, φαντάζομαι νοστιμιά! Αχχχχ!
Φιλάκια.

grEAT said...

δεν ειναι να σας διαβαζει κανεις πρωι πρωι!!! στον καφε ειμαι ακομη!!!

gwgoyla said...

Ωραιοτατες.....
Καλημερες πολλες!!!

niki nikoula said...

κάπως έτσι τις κάνω κ εγώ, είναι πολύ νόστημες!!

Maria B. said...

Καλημέρα όμορφο Λενιώ μου με τις όμορφές σου συνταγές !!! πως καταφερνεις και τα παρουσιάζεις τόσο ωραία??? είσαι παιδί μου αστέρι !!! Μαλλον δεν θα προλαβε η Ελενά μας να στο πει γιαυτό και σε ενημερώνω ότι εσύ και η Αμαλία κερδίσατε το φλουρί στη πιτα μας !!!!!!!!!! Καλότυχο λοιπόν το 2013 !!!!!!!! τα δωρακια σου θα τα παραλάβεις όταν βρεθούμε !!!!!!!!!!!!


σε φιλώ πολύ πολύ πολύ

Tante Kiki said...

Ωραιότατες οι μπριζόλες σου Ελένη μου κι ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο οικογενειακό φαγάκι! Αγαπημένη συνταγή το μαρινάρισμα με κρασί...
Φιλιά!

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, οι μπριζολίτσες σου είναι τέλειες!! Προτιμώ τις μπριζόλες λαιμού, είναι πιο μαλακές και πιο νόστιμες. Παρόμοια συνταγή φτιάχνω στο τηγάνι, αρέσει στον καλό μου. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και την πάπρικα. Θα ξετρελαθεί!!
Καλή σου ημέρα.

cinemarion said...

Εξαιρετική ιδέα και πολύ δελεαστική! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε! Πολύ ωραία και η εμφάνιση!:)

sundayspoon said...

Πολύ καλοψημένες οι μπριζολίτσες! Πρέπει να είναι πολύ μαλακές και πεντανόστιμες!

ΕΛΕΝΗ said...

Ελενάκι μου είναι πολύ νόστιμες και μαλακές!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!
Καλή συνέχεια!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Γωγούλα μου να σαι καλά!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη μου!
Καλή συνέχεια!

ΕΛΕΝΗ said...

Μαράκι μου μόλις ενημερώθηκα και δε μπορείς να φανταστείς πόσο χάρηκα που κερδίσαμε το φλουρί με την Αμαλία!!!Πάντα τυχερές να είμαστε!Τα δωράκια κράτα τα κοντεύει ο καιρός που θα συναντηθούμε!!!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ και για τα όμορφα λόγια!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου να σαι καλά!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΗ said...

Ειρήνη μου να τις δοκιμάσεις και με πάπρικα είναι πολύ νόστιμες!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Cinemarion να σαι καλά!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΗ said...

Αναστασία μου είναι πολύ μαλακές πράγματι, δοκίμασέ τες έτσι!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

Ωραίο φαγητάκι..Ευχαριστώ

Notoula said...

Θα είναι πολύ νόστιμες!
Δεν έχω δοκιμάσει να μαρινάρω έτσι ποτέ.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω.
Φιλιά πολλά!!!

syros2js said...

Πωπω, νοστιμιές!!!
Μπράβο, κορίτσι μου!!!
Φιλάκια πολλά-πολλά!!!

Pela said...

το μπάνισα στο fb το φαγάκι και ήρθα να κεραστώ!! αχ μου έσπασε τη μύτη λέμεεεεεεεεε!!!
μάκια :)

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι, καλή συνέχεια!

ΕΛΕΝΗ said...

Νοτούλα μου να τις δοκιμάσεις και έτσι γίνονται πολύ νόστιμες και πολύ μαλακές!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννα μου να σαι καλά!
Πολλά φιλιά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Πέλα μου χαίρομαι που σου άρεσε!
Πολλά φιλιά!!!

Lila Xagorari said...

Αύριο τρώμε μπριζόλες, θα τις μαρινάρω από το βράδυ σε κρασάκι!!

Vasia b. said...

Εξαιρετική η μαρινάδα σου Ελένη μου!!!!
Πρέπει να δίνει στις μπριζόλες ιδιαίτερη νοστιμιά!!!!
Την επόμενη φορά θα τις μεθύσω με κρασάκι τις μπριζολίτσες μας!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

Neli said...

Τέλειες οι μπριζόλες σου,λαχταριστές και πεντανόστιμες σίγουρα,καλό μεσημέρι ,φιλιά.

Ερμιόνη said...

Μπριζόλες οι αγαπημένες! Εύκολες και αρέσουν σε όλους!
Ωραίο το κόκκινο κρασάκι για μαρινάδα αλλά και το θυμάρι τους πάει πάρα πολύ!
Φιλιά πολλά Ελενάκι!

Εύα Ζαρίφη said...

Πρέπει να τις κάνει νοστιμότατες και πολύ τρυφερές αυτή η μαρινάδα που κάνεις...Εξαιρετική είναι και νομίζω την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω..
Και πάντα να είσαι καλότυχη και να είσαι καλά...Φιλιά

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Λίλα, καλή επιτυχία!

ΕΛΕΝΗ said...

Βάσια μου να τις μεθύσεις γίνονται πολύ μαλακές!!!καλή επιτυχία!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια πολλά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Νέλη μου να σαι καλά!!
Καλό μεσημέρι!

ΕΛΕΝΗ said...

Ερμιόνη μου εχουν πολύ ωραίο άρωμα αλλά και γεύση δοκίμασέ τες!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Εύα μου να τις κάνεις έτσι την επόμενη φορά γίνονται φοβερές, καλή επιτυχία!Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!!!
Φιλάκια πολλά!

SpIrToKoYto said...

Μέλος,
τα σχαρίκια για το φλουρί στα πρόλαβε το μέλος ΒΟΥ...
Δέξου και τα δικά μου για το τυχερό και λάβε και τα δεύτερα για τις μπριζολίτσες...
Το μαρινάρισμα με τα αρωματικά,θα τις κάνει λουκούμι...


μάτσα μούτσα ματς και πάντα τυχερή στα μεγάλα και τα σπουδαία της ζωής...-:)))

ΕΛΕΝΗ said...

Σπιρτοκουτάκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά εύχομαι ότι καλύτερο και για σένα!!!Χαίρομαι που σου αρέσουν οι μπριζολίτσες!!!
Μάτσα μουτσα ματς και απο εμένα μαζί με μια μεγάλη αγκαλιά!!!

cook said...

Στη μαρινάτα πάνε πολύ και σπασμένοι κόκκοι από κόλιανδρο....

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ για την ιδέα!

Charalampidou Elpida said...

Ζωγράφισες πάλι Ελενάκι μου!!!!!
Τέλειες πεντανόστιμες μπριζολίτσες!!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!

Eleanna said...

Καλησπέρα Ελένη! Οι μπριζόλες θέλουν πολλή τέχνη για να βγουν πετυχημένες κι οι δικές σου φαίνονται τέλειες! Μπράβο!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Ελπιδάκι μου για τα καλά σου λόγια!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Ελεάννα μου χαίρομαι που σου αρέσουν να σαι καλά!!!
Καλή συνέχεια!

Roula T. said...

Φαίνονται τόσο ζουμερές!!!!
Εξαιρετική συνταγή Ελένη μου.
Φιλάκια πολλά

DIMI said...

Ελένη μου,καί αυτή η συνταγή σου είναι φανταστική!!Οι μπριζόλες σου,φαίνονται νόστιμες καί λαχταριστές!!Θά δοκιμαστούν πολύ σύντομα!!Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΗ said...

Είναι πολύ ζουμερές Ρούλα μου!!!Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά πολλά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Να τις δοκιμάσεις DIMI μου, καλή επιτυχία!!!
Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!
Φιλιά πολλά!!!

Katrina said...

Πω πω φαινεται πεντανοστιμο!!!!!

Foteini Thes said...

Μυστικό επιτυχίας το μαρινάρισμα στο κόκκινο κρασί.Το πασπάλισμα με το θυμάρι ,αλλά πιο πολύ η αγάπη για αυτό που κάνεις!
Καλό βράδυ με πολλά πολλά φιλιά.

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Katrina μου να σαι κάλά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Φωτεινή μου σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου να σαι καλά!
Καλό βράδυ, πολλά φιλιά!!!

Ξανθή said...

Ελένη φαντάζομαι ότι μπορούν να ψηθούν στο BBQ μετά το μαρινάρισμα.

Ritsa Crochet said...

μη σοθ πω οτι αν ειχα μπριζολες στο ψυγειο θα τις εκανα τωρα!!!! φαινονται πεντανοστιμες και ζουμερες!!! σρλουπ σρλουπ :)

ΕΛΕΝΗ said...

Ξανθή μου ισχύει το ίδιο όπως με τις άλλες μαρινάδες !
Σε ευχαριστώ πολύ!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Ritsa μου για τα καλά σου λόγια να σαι καλά!!!

Sweet Dreams said...

Αγαπημένο φαγητό!! Τέλειο!!

ΜΕΤΗ said...

Eλένη μου μόλις εβγαλα τις μπιζολιτσες σου απο τον φούρνο και εγιναν εξαιρετικες!!!!!
Φιλάκια!!!

Panagiwta K said...

Θα απογορευσω στον εαυτό μου να ερχεται σε αυτό το site!!!!!!!!Το ένα φαγητό καλύτερο από το άλλο!!!!!Σε πειρασμό μας βάζετε!!!!!!!Γιαμ, γιαμ βιβλίο να φτιάξετε!!!!!!!Πολλά φιλιά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Sweet Dreams!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Μέτη μου χαίρομαι πάρα πολύ, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Παναγιώτα μου σε ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφα λόγια σου, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σου αρέσουν αυτά που μαγειρεύουμε!!!
Φιλιά!

Anonymous said...

Στη Κύπρο, ή τουλάχιστον η μητέρα μου, τις εβαζε αποβραδύς στη μαρινάδα, αλλά πρόσθετε και ξηρό κόλλιανδρο κοπανισμένο. Προσθέτει μια διαφορετική εξαιρετκή γεύση.

Anonymous said...

na rwthsw 8a mporousa na valw kai tis patates mesa sto idio purex gia na ginoun sto fourno? h; 8a aloiwne th geush tous

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...