Saturday, 23 February 2013

Αρνάκι τσιγαριαστό κατσαρόλας


Ελαφρύ, νόστιμο και πολύ πολύ εύκολο φαγάκι.
Το πρωτοδοκιμάσαμε στην μητέρα της συννυφάδας μου της Ελένης και από τότε έγινε ένα από τα αγαπημένα μας κυριακάτικα φαγάκια!
Είναι και μια πολύ καλή λύση, χωρίς να μας κουράσει καθόλου, όταν έχουμε να ταΐσουμε αρκετά άτομα.

Υλικά:
1,5 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
(διαλέγουμε το μπούτι και προς τα πάνω τα παϊδάκια που έχει στη νεφραμιά και ζητάμε να μας το κόψουν για κατσαρόλα)
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο και ψιλοκομμένο
τον χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
προαιρετικά λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το καλύπτουμε με νερό και το βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το πλένουμε καλά.
Βάζουμε το κρεμμύδι στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι.
Το τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρέας.
Το ανακατεύουμε ώσπου να λαδωθεί καλά απ’ όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αν θέλουμε τη ρίγανη.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι (ένα ποτηράκι του κρασιού) και το αφήνουμε να βράσει.
Στην πορεία ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό. Το ζητούμενο είναι να μείνει μόνο με το λάδι του χωρίς σχεδόν καθόλου νερό.
Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, δηλαδή δέκα λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών.
Πριν σβήσουμε το φαγητό, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται στο αλατοπίπερο και στο λεμόνι.
Το σερβίρουμε ζεστό με το λαδάκι που έχει μείνει και με φρέσκιες τηγανιτές πατατούλες ή ότι άλλο αγαπάμε!!
Καλή επιτυχία, να περάσετε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!!!

31 comments:

κορδονέτο said...

Ωραιότατη συνταγή!Τρελαίνομαι για αρνάκι ή κατσικάκι.Φιλάκια!

gwgoyla said...

Ειναι φανταστικο φαγητο το φτιαχνω καιεγω,οσο για την ριγανη επιβαλεται γιατι του πηγαινει τελεια...
Καλημερα Μαρακι καλο Σ/Κ φιλακια!!!!

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Δεν μου λες Μαράκι θέλεις να μου κάνεις την χοληστερίνη να χτυπήσει κόκκινο;
Κρατάω δυνάμεις για το πάρτι!!!

Φιλιά σε ΟΛΑ τα κορίτσια μου!

homemade said...

δεν έχω λόγια υπέροχο...να σαι καλά

Lila Xagorari said...

Με το που το είδα στον blogger είπα, αυτή είναι συνταγή της Μαρίας.......μερακλίδικη και παραδοσιακή όπως μου αρέσει κι εμένα!!

DIMI said...

Πολύ νόστιμη συνταγή!!Ενα φαγητό πού αρέση καί τρώγετε ευχάριστα!!Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!!

SPYRIDOULA said...

Υπέροχο φαγάκι!!!Πολύ πολύ νόστιμο!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλάκια!!!

Betty's Cuisine said...

Ωραιότατη η συνταγή, νόμιζα αρχικά πως είναι το κρητικό τσιγαριαστό που δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από λάδι και αλατοπίπερο...
Νοστιμότατο όμως κι έτσι, με το λεμονάκι, την ριγανούλα του... θαύμα για κυριακάτικο φαγάκι!!!

Neli said...

Αγαπημένο φαγητό και απο ότι βλεπω πολύ ωραία μαγειρεμένο,άλλη μια φορά μπράβο κορίτσια της καρδιάς μας,καλό Σαββατοκύριακο ,φιλάκια.

Ritsa Crochet said...

α καλα!!!! με σας κοριτσια δεν υπαρχει περιπτωση να κρατησει ανθρωπος διαιτα!!!!! Εξαιρετικη συνταγη!!! και πολυ καλη ιδεα για το κυριακατικο τραπεζι!!!! Ευχαριστουμε :)

ΕΛΕΝΑ said...

Φιλενάδα ΤΟ τέλειο κυριακάτικο φαγάκι!
Και τι νόστιμα που το καλομαγείρεψες!
Ασε τα μεγαλύτερά του ατού: εύκολο, γρήγορο και ταϊζει μπόλικα άτομα!
Καταγράφεται!
Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!

Foteini Thes said...

Εξαιρετικά νόστιμο γίνεται έτσι το αρνάκι!!!Με μπόλικο λεμόνι και φρέσκο ή αν δεν έχω, ξερό δεντρολίβανο,το κρέας γίνεται λουκούμι και δεν υπάρχει ίχνος από τη γνωστή βαριά μυρωδιά που πολλές φορές συνοδεύει το αρνάκι.
Υπέροχη πρόταση Μαρία μου!Μου το θύμισες..έχω καιρό να το κάνω!
Φιλάκια πολλά,πολλά.

SpIrToKoYto said...

Κατσικάκι ή αρνάκι,η συνταγή είναι σούπες...Καθαρά Κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγητό...
Μετρημένα υλικά,αμέτρητη γεύση...!!!

Φιλιά σε όλες σας,καλό ΣΚ...-:))

SpIrToKoYto said...

τί σούπες παιδί μου...???
ΣΟΥΠΕΡ ήθελα να γράψω η ξανθιά...
( ξέρω...ξέρω...θα το προσέξω...)

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβή κλαίωωωωωωω!
Δεν παίζεσαι λέμε χα χα χα χαααα!
Κίσις πολλά ξανθουλα μου!

sundayspoon said...

Μερακλίδικο φαγάκι! Και πολύ νόστιμο! Γεια στα χέρια σου, Μαρία!!!

lila georgiou said...

ότι πρέπει για κυριακάτικογεύμα!φιλιά πολλά!

SpIrToKoYto said...

Μικρή Ελενα δεν σε καταλαβαίνω...pppp

Μarion, said...

Τέλειο φαγάκι.
Δεν το έχω φάει έτσι το αρνάκι αλλά πολύ μου άρεσε. Θα το έχω υπόψη για την επομενη φορά Μαρία.

Φιλιά

Effie's Sweet Home Designs said...

Απίθανο!!!!!!!!
Μαρία μου ωραίο για Κυριακάτικο γεύμα!!!!Φιλάκια!!!!!!!!

Pepi said...

Για όμορφα οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια, και όχι μόνον!! Καλό ξημέρωμα, κορίτσια!

Tante Kiki said...

Υπέροχο φαγητό και ο συνδυασμός των υλικών καταπληκτικός... αν και το προτιμώ με κατσικάκι γιατί οι σχέσεις μου με το αρνάκι είναι κάπως ...προβληματικές!! χαχαχα
Γεια στα χέρια σου!

Magia da Inês said...

✿✿彡
Receita delicada e saborosa.
Bom domingo!
Boa semana!
Beijinhos do Brasil
¸.•°✿✿彡

rena said...

Το λατρεύω αυτό το φαγάκι!!!!
Καλή βδομάδα!!!!
Φιλιά!!!

Vita said...

Ωραίο το φαγάκι σου Μαρία! Εποχή για αμνοερίφια η εποχή του Τριωδίου και μας θύμησες ένα ταιριαστό πιάτο.

Pela said...

φάγαμε τόσο αρνάκι το προηγούμενο σ/κ στη Λιβαδειά που μάλλον θα αργήσουμε να το ξαναδούμε, αλλά μόλις το πεθυμήσω θα δοκιμάσω τη συνταγή ΣΙΓΟΥΡΑ!
φιλιά, καλή βδομάδα :)

KANTHAR0S said...

Άριστο!

ΕΛΕΝΗ said...

Μαράκι μου απίθανο φαγάκι!Πολύ νόστιμο και καλομαγειρεμένο!Γεια στα χέρια σου!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Ειρήνη Ε. said...

Μαράκι μου, αυτό το αρνάκι είναι ποίημα της....μαγειρικής. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο και την νοστιμιά!!! Μας άνοιξες την όρεξη, από την φωτογραφία και μόνο!!
Καλό απόγευμα.

Vasia b. said...

Κα τα πλη κτι κό!!!!!!
Μαράκι μου φαντάζομαι την γεύση του!!!
Γεια στα χεριά σου φιλεναδίτσα μου!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Maria B. said...

καλησπέρα σ'ολη την μπλοκοπαρέα !! πολύ καθυστερημένη φάνηκα λόγω πολλών υποχρεώσεων. Ξεχασα να γράψω ότι αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος τον βρίσκουμε στην Πελοπόννησο. Στην Κρήτη το φτιάχνουν όπως λέει και η Μπέττυ μόνο με λάδι. Οπως και να είναι όμως είναι περίφημο. Μη διστάσετε να το φτιάξετε, σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε !!!

φιλια πολλά πολλά και καλό βραδυ, ευχαριστώ για την παρεούλα σας !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...