Saturday, 8 February 2014

Παστάκια καρδούλες


Μια πολύ όμορφη πρόταση για να γλυκάνετε το ταίρι σας φέτος, στην γιορτή του αγίου Βαλεντίνου!
Χαρούμενα, αγαπησιάρικα και πολύ γευστικά παστάκια, που θα ετοιμάσετε πανεύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Φυσικά τα παστάκια μπορείτε να τα ετοιμάσετε και να τα απολαύσετε οποιαδήποτε μέρα, είναι πολύ όμορφα σερβιρισμένα σε γιορτές, γενέθλια κλπ
Με τα υλικά που σας δίνω, γίνονται 4 παστάκια, προσαρμόστε τα ανάλογα με το πόσα κομμάτια θέλετε να φτιάξετε.
Επίσης αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και διακοσμείστε τα και χρωματίστε τα όπως σας αρέσει! Εγώ όπως θα δείτε τα έκανα σε αποχρώσεις του μωβ, ακόμα και το παντεσπάνι μου μωβ το χρωμάτισα!

Τα υλικά μας :
Για το παντεσπάνι:
2 αυγά
μισό φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή πικραμύγδαλου
Για τη γέμιση (βουτυρόκρεμα):
2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
¼ κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Για την επικάλυψη:
180-200γρ. λευκή σοκολάτα
Για την διακόσμηση (επιλέξτε):
ζαχαρόπαστα, χρώματα ζαχαροπλαστικής, sprinkles κ.α
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και την εσάνς μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να πήξει. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 1 λεπτό με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα μας να έχει ομοιόμορφο χρώμα.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα μικρό πυρίμαχος σκεύος 22X14 ( τέτοιο χρησιμοποίησα εγώ) και αδειάζουμε εκεί το μείγμα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 13-15 λεπτά περίπου.
Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, για να μη στεγνώσει.
Μόλις κρυώσει λιγάκι, κόβουμε με κουπατ το παντεσπάνι σε 8 καρδούλες.
Το κουπάτ που χρησιμοποίησα ήταν λίγο μεγαλύτερο από αυτό των μπισκότων, αν διαθέτετε μόνο μικρό για μπισκότα ίσως σας βγουν 1 με 2 παστάκια παραπάνω
Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα για το γέμισμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά, μέχρι να το μίγμα μας αποκτήσει μια ωραία βελούδινη υφή.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
Συναρμολόγηση.
Τοποθετούμε σαν βάση ένα παντεσπάνι καρδούλα.
Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το ¼ της βουτυρόκρεμας.
Καλύπτουμε με ένα δεύτερο παντεσπάνι καρδούλα.
Τοποθετούμε την γεμισμένη καρδούλα πάνω σε ένα μεγάλο πιρούνι ή σχαρίτσα και την περιχύνουμε με την λιωμένη λευκή σοκολάτα σιγά σιγά. Μετά από λίγη ώρα, η επικάλυψη θα σκληρύνει.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα παστάκια.
Διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας!
Καλή επιτυχία!!!

Με την συνταγή μου αυτή συμμετέχω στον διαγωνισμό The SWEET LOVE Project 2014,που οργάνωσε το Spirto Web Radio
Αν σας αρέσουν τα παστάκια μου, θα εκτιμούσα πολύ να με ψηφίσετε στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ και πατώντας like στην φωτογραφία της συνταγής μου.
Και μιας και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και με μιαν αλμυρή αγαπησιάρικη συνταγή, την Δευτέρα θα αναρτήσει και η Ειρήνη μας την συνταγή της για πεντανόστιμα αλμυρά κεκάκια καρδούλες.
Την συμμετοχή της Ειρήνης μπορείτε να δείτε εδώ, και να της χαρίσετε αν θέλετε το like σας.
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

27 comments:

Ειρήνη Ε. said...

Κουκλίστικα τα παστάκια καρδούλες, Ελένη! Απίθανα! Το μωβ παντεσπάνι, τα κάνει εντελώς ξεχωριστά! Μπράβο σου για την ιδέα! Του Αγ. Βαλεντινου, θα κάψουν καρδιές!
Καλή επιτυχία στον διαγωνισμο "Sweet Love project 2014".
Καλό Σαββατοκύριακο.

SpIrToKoYto said...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ....!!!
Και σαν ιδέα και σαν παρασκευή και σαν παρουσίαση....
Φαίνεται απόλυτα πόσο πραγματικά σχεδίασες το όλο θέμα με προσοχή...
Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εσένα και την Ειρήνη μας που επίσης έκανε καταπληκτική πρόταση,για την παρουσία και τη συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό...
Εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο σας...!!!

( α...ξέχασα...Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας,πρέπει να τις στείλετε ζωντανά στον σταθμό για να τις δοκιμάσει και να κρίνει...Η διεύθυνση γνωστή...:p :p :p )

καλημέρες,πολλά φιλιά σε όλες σας και καλό ΣΚ...-:)))))

Anonymous said...

Καλά, εξαιρετικά, καλλιτεχνικά, και μπορώ να φανταστώ τη νοστιμιά τους. Αν το ταίρι σας αξίζει όλη αυτή την ωραία εκτέλεση, καλά κάνετε.
Όμως κάντε το έκπληξη άσχετη μέρα. Μην περιμένετε τ Αγ. Βαλεντίνου. Τότε όλο κάτι περιμένει. Τις άσχετες μέρες έρχονται τα καλύτερα.
Ακούστε την πείρα!!!
Σας φιλώ καλές τεχνίτρες.
Νένα

Ερμιόνη said...

Πανέμορφα!
Και ο συνδυασμός του κίτρινου με το μοβ είναι από τους πολύ αγαπημένους μου!
Καλή επιτυχία Ελενάκι, σε ψήφισα και στο fb εννοείται!

Νεφέλη said...

Πολύ όμορφα τα παστάκια σου!!
Νομίζω ότι ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση!!
Καλό σ/κ!!
Φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου μια ακόμα "ζωγραφιά" από τα χεράκια σου!!
Ενα γλυκάκι πρωτότυπο, πανέμορφο, με τόσο όμορφο χρώμα και υπέροχα στολισμένο!
Πολλά μπράβο σου και γεια στα χρυσά σου τα χεράκια που φτιάχνουν τέτοιες ομορφιές!!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

censurasigloXXI said...

Δεν είναι και δύσκολο, και οι σοκολατένιες καρδούλες με κερασάκι, μμμμμμμ.... Α, έκανα η τάρτα με σέσκουλα, πεντανόστιμη!!!

Ευχαριστώ και φιλιά.

DIMI said...

Πραγματικά,έργα τέχνης,τά λιλά παστάκια σου Ελένη μου!!!Φοβερή συνταγή!!Εκανα λάικ καί σέ εσένα καί στήν Ειρήνη μας!!Καλή επιτυχία στον διαγωνισμο "Sweet Love project 2014"!!Φιλάκια!!!

Μarion, said...

Καλή επιτυχία Ελένη.
Φυσικά και τα ψήφισα αυτά τα παστάκια.
Είναι πανεμορφα. Και το χρώμα πολύ ωραίο.

Φιλιά

- spoonstories- said...

Μύρισε αγάπη Ελένη μου...πανέμορφα τα παστάκια σου!!

Ροδούλα said...

Καλησπέρα Έλενά μου!!!
Καλά τα παστάκια τέλεια!!!!
Πρέπει να είναι και πεντανόστιμα!!!
Σου εύχομαι έναν πολύ όμορφο μήνα!!!
φιλάκια πολλά!!

Thalassenia said...

Αυτές οι καρδούλες έχουν κλέψει καρδιές :))

Καλή επιτυχία !!!!!

φιλιά θαλασσένια

mm_skg said...

Υπεροχα ειναι Ελενακι! Και τα χρωματα ασυνηθιστα μεν αλλα τοσο ταιριαστα! Ειχα δει την φωτο και στο Spirto και την θαυμασα!
Γεια στα χερια σου!

Χρύσα said...

Πανέμορφα και πολύ...ρομαντικα!Μου άρεσε πολύ το χρώμα τους, είναι σαν να φέρνουν την άνοιξη, σα να μύρισε λεβάντα! Καλή επιτυχία!

Maria Naka said...

Τελεια ιδεα για του Αγ. Βαλεντινου!!!

Beauty Follower said...

Τι όμορφα που είναι,
δεν σου κάνει... καρδιά να τα δαγκώσεις!

http://beautyfollower.blogspot.gr

rena said...

Αχ τι μας δείχνεις πάλι!!!!!!!!!!


Ελενα έλά από το μπλογκ μου να παραλάβεις 2 βραβεία!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Silena said...

Πολύ αγαπησιάρικα τα παστάκια καρδούλες Ελένη μου!!!!
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!! Φιλιά!

Selcouth said...

Από χιλιόμετρα "φωνάζουν" αυτές οι υπέροχες καρδούλες ότι είναι της Ελένης! Πολύ όμορφες Ελένη μου! Κι επειδή αποκλείεται να τις καταφέρω, κάθομαι και... τις χαζεύω!
Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

Maria B. said...

Κουκλίστικα που λέει και η Ειρήνη Λενάκι μου !!!!!! πανέμορφα !!!!

γεια στα χεράκια σου!!!

καλή επιτυχία !


καλή εβδομάδα!

Kate'sCakeBox said...

Ένα θεικό γλυκό αριστούργημα σε άψογη παρουσίαση και εκπληκτική συνταγή και φωτογράφηση που μας δελεάζει απίστευτα!!απλά μαγικά τα παστάκια σου Ελενάκι μου!χίλια Thanks!!!!χίλια φιλιά!!!

Tante Kiki said...

Ααααααα! Πώς μου ξέφυγαν αυτές οι νοστιμιές και οι ομορφιές;;;;;;;;; Υπέροχα τα παστάκια σου Ελένη μου!!!
Καλή σου επιτυχία!!
Φιλάκια!

Μαίρη (Ginger) said...

Εχω τετοιο πεισμα με τα τεκτενομενα που θα μετατρέψω τα υλικά σε αυτά που μπορώ να φαω (όπως ειδικό αλεύρι και ειδική ζάχαρι) και θα τα φτιάξω τα καρδουλάκια γιατί τις αδικίες δεν τις αντέχω. Ευχαριστούμε Ελενάκι <3

Elenis Cooking said...

@@@Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους απο καρδιάς για τα όμορφα σχόλιά σας αλλά και για τη ψήφο σας!!!!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε η πρότασή μου!
Πολλά φιλιά σε όλους!!!!!!!

Elenis Cooking said...
This comment has been removed by the author.
Mary said...

Μπράβο Ελενάκι μου!
Ζωγραφιστές είναι οι καρδούλες!
Τη γλύκα τους να έχεις!

Φιλάκια πολλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...