Monday, 24 March 2014

Φιλέτο ψαριού με μαραθόριζα


Ξέρω ότι αύριο στα περισσότερα τραπέζια, ο μπακαλιάρος θα είναι ο πρωταγωνιστής.
Στην προηγούμενη ανάρτησή μας σας δώσαμε συγκεντρωμένες τις προτάσεις μας για το τραπέζι του Ευαγγελισμού, ελπίζουμε να σας βοηθήσουν και να απολαύσετε ότι επιλέξετε να μαγειρέψετε.
Αν πάλι δεν είστε φαν του μπακαλιάρου, αλλά θέλετε οπωσδήποτε να μαγειρέψετε ψαρικό, η σημερινή μου πρόταση δίνει ένα πιάτο πολύ νόστιμο αλλά και ελαφρύ, μιας και το ψαράκι μας μαγειρεύεται στον ατμό.
Για το πολύ αρωματικό ψαράκι μας, επιλέγουμε όποιο φιλέτο ψαριού προτιμάμε, πέρκα, γλώσσα, σαργό ή οποιοδήποτε άλλο λευκό φιλέτο της αρεσκείας μας.
Πάμε να το μαγειρέψουμε!

Υλικά για 2 άτομα :
2 φιλέτα ψαριού περίπου 250-300 γρ. το καθένα (ζυγισμένα ξεπαγωμένα)
1 βολβό μαραθόριζας (φινόκιο) κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σφηνάκι ούζο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
Ψήνουμε τα φιλέτα στον ατμό για περίπου 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις φέτες της μαραθόριζας και τις σοτάρουμε ελαφρώς.
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον άνηθο και λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι). 
Σιγομαγειρεύουμε και μόλις μαλακώσει η μαραθόριζα η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Προσοχή όμως, η σάλτσα μας δεν θέλουμε να είναι στεγνή, θέλουμε να έχει κρατήσει κάποια υγρά.
Τοποθετούμε τα φιλέτα στα πιάτα και περιχύνουμε με την νόστιμη και μυρωδάτη σαλτσούλα.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!!!
Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά για την αυριανή μεγάλη εθνική και θρησκευτική μας γιορτή.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας την Τετάρτη.
Ελένη Κ. (eleniscooking)

14 comments:

Ειρήνη Ε. said...

Καταπληκτικό το φιλέτο ψαριού με μαραθόριζα, Ελένη!! Τόσο αρωματικό και τόσο νόστιμο! Διαφορετική πρόταση για το τραπέζι του Ευαγγελισμού, για εκείνους που δεν αγαπούν τον μπακαλιάρο!
Καλή μας εβδομάδα.

- spoonstories- said...

Ούζο και μαραθόριζα νομίζω πως ταιριάζει πολύ!Όποιος θέλει να ξεφύγει από τα κλασσικά μπορεί να το δοκιμάσει!Καλή αργία Ελένη μου και καλή ξεκούραση!

paraxeno pirouni said...

Τι απλό που είναι και πόσο ωραίο άρωμα θα έχει! Μου κάνει εντελώς ανοιξιάτικο, εξάλλου ο μάραθος (ρίζα και φύλλα) είναι στα καλύτερά του την άνοιξη.
Την καλημέρα μου!

SpIrToKoYto said...

Για αύριο το μπακαλιαράκι θα είναι επίσημος καλεσμένος στο τραπέζι μας Ελενάκι μου,αλλά η ιδέα σου θα εφαρμοστεί στο επόμενο ψαράκι...

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...-:)))

syros2js said...

Μεθυστικό άρωμα!!! Μπράβο, Ελενάκι!
Καλή εβδομάδα, κορίτσια!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Ξανθή said...

Εγώ είμαι των ψαριών Ελένη και θα το δοκιμάσω κάποια φορά!
Καλή εβδομάδα σε όλη την παρέα.

Tante Kiki said...

Καταπληκτικό το φιλέτο ψαριού με το μάραθο ...πρέπει να έγινε πολύ αρωματικό Ελενάκι μου!!! Γεια στα χέρια σου και αύριο με υγεία!
Φιλιά!

Maria B. said...

Καλέ δεν σε προλαβαίνω !!! τι ωραία συνταγούλα είναι αυτή ???? μπραβο Ελενάκι μου, με τις ωραίες σου συνταγές !!!!

φιλια πολλά πολλά και καλή βδομάδα σε όλους !!!

DIMI said...

Ελένη μου,τί τέλεια καί πεντονόστιμη συνταγή!!Αλλά καί η παρουσίασή σου,καταπληκτική!!Θά τήν δοκιμάσω γιατί μού αρέση πολύ ο μάραθος!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αρωματικό ψαράκι, με την μαραθόριζα να απογειώνει την γεύση του!!
Υπέροχο Ελενάκι!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

Ερμιόνη said...

Διαφορετική πρόταση και ελαφριά!
Καλά να περάσετε αύριο Ελενάκι!

Anonymous said...

ωραίο πιάτο εξαιρετική ιδέα..να σαι καλά

Unknown said...

Μου αρέσει τόσο πολύ η μαραθόριζα, και ταιριάζει τέλεια με το ψάρι!
Μπράβο Ελένη!

Mary said...

Πολύ ωραίο Ελενάκι, οι συνδυασμοί ταιριάζουν τέλεια!

Φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...