Saturday, 1 November 2014

Cheesecake ανανά


Ε ναι, πάλι cheesecake έφτιαξα, αδυναμίες είναι αυτές, τι να κάνουμε??
Ούτε που θυμάμαι πόσα διαφορετικά cheesecakes έχω φτιάξει μέχρι τώρα, μόλις πιάσω στα χέρια μου μασκαρπόνε αρχίζω αμέσως να σκέφτομαι ποια διαφορετική γεύση δεν έχω φτιάξει.
Εσείς πάντως μπορείτε να απολαύσετε εδώ όλα τα cheesecakes που σας έχουμε κεράσει μέχρι σήμερα, και που πιστέψτε με …… είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!!
Εννοείται ότι η ανάρτηση αυτή συνέχεια θα ανανεώνεται, το cheesecake είναι λατρεία ;-)
Αυτή τη φορά προέκυψε ένα απίστευτα δροσερό και νόστιμο cheesecake με την γεύση του ανανά να κυριαρχεί.
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα digestives
110 γρ. βιτάμ
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
1 φάκελο φρουί ζελέ ανανά
200 ml νερό
2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για την διακόσμηση
φέτες ανανά σε σιρόπι
κερασάκια γλασέ
Τι κάνουμε:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα.
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την σκόνη ζελέ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά, να διαλυθεί τελείως η σκόνη.
Προσθέτουμε στο μπολ το μασκαρπόνε, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσεκτικά χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός, ώστε να γίνει λείο.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, πάνω από τα μπισκότα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, όχι όμως να πήξει.
Στολίζουμε την επιφάνεια με τις φέτες του ανανά και τα κερασάκια γλασέ.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, να κρυώσει και να πήξει καλά το cheesecake μας.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε προσεκτικά σύροντας την λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας.
Ανανο-απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλό Σαββατοκύριακο, καλό μήνα σας εύχομαι!

24 comments:

The Dark Chef said...

Καλό μήνα! Έτσι, σε πείσμα του κρύου Νοέμβρη εμείς θα φτιάχνουμε εξωτικά, καλοκαιρινά τσιζκέικ! Φοβερό πρέπει να γίνεται, το έχεις στολίσει και πολύ όμορφα.
Φιλιά και καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

ΕΛΕΝΑ said...

Σκοτεινούλα μου, τα cheesecakes για μένα είναι παντός καιρού και κάθε εποχής, αλλά όπως πολύ σωστά λες εκδικούμαστε τον κρύο Νοέμβρη με εξωτικό γλυκάκι!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

Beauty Follower said...

Καλο μηνα!
Τσιζκέικ ανανα δεν εχω δοκιμάσει... το καλοκαιρι θα ειναι τελιο ενα τόσο δροσερο γλυκό :)

ΕΛΕΝΑ said...

Καλό μήνα και σε σένα Beauty:)
Φιλιά!

Magia da Inês said...

。°°✿⊱。
Adoro tudo que é feito de abacaxi.
Esse visual, essa textura, tudo de bom!
Seu blog é um paraíso gastronômico.

Bom fim de semana!
Beijinhos.°✿⊱
°。.✿✿⊱

DIMI said...

Λατρεύω cheesecakes Ελενά μου!!Καί τό δικό σου θυμίζει τόσο έντονα τό γλυκό καλοκαιράκι!!Μέ γεύση εξωτική λόγω τού ανανά πού τόσο μού αρέσει νά τρώω καί τόν χειμώνα!!Θά τό δοκιμάσω!!Καλό μήνα μέ πολλές μαγειρικές δημιουργίες!!Φιλάκια!!

Tante Kiki said...

Νοστιμότατο πρέπει να έγινε Έλενά μου... το λάτρεψα!! Γεια στα χέρια σου!!
Φιλιά!

Vasia b. said...

Ηταν δυνατόν να είναι cheesecake και να μην είναι δική σου δημιουργία Ελενακι μου!!!
Υπεροχο όπως και όλα τα cheesecake που μας έχεις φτιάξει!!!
Φιλάκια πολλά και καλό μήνα να έχουμε!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Magia thanks!!
Have a very nice weekend :)

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Dimi μου!
Καλό μήνα και σε σένα, πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα μου ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου που σ' έχω πεθυμήσει!
Πολλά πολλά φιλάκια, καλό μήνα να έχουμε!

Ειρήνη Ε. said...

Άλλο ένα από τα ωραία σου cheesecake, Ελενάκι!! Ο ανανάς δίνει υπέροχη και δροσερή γεύση στο γλυκό! Το τσακίζω ευχαρίστως ανεξαρτήτου εποχής! Ιδανική πρόταση για να κλείσει ένα γεύμα!
Καλό μήνα σε όλους!

Δημιουργία said...

Δεν κρύβονται οι αδυναμίες Έλενα δεν κρύβονται, χαχαχα. Καλό μήνα να έχεις και καλή εβδομάδα.

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Ερμιόνη said...

Το cheesecake το αγαπάμε σε όλες του τις παραλλαγές Ελενάκι!
Είναι δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι και η πρόταση σου μοιάζει να (ξανα)φέρνει το καλοκαιράκι στα σπίτια μας!
Ωραία η κρέμα με αυτά τα υλικά!
Και σούπερ εμφανίσιμο!
Φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι σωστή!!
Τα cheesevakes δεν έχουν εποχή, είπαμε, είναι λατρεία!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου, καλό μήνα και σε σένα, καλή βδομάδα να έχουμε!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρία Ελενα, σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιονάκι μου μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα cheesecakes ως γνωστόν!
Πολλά φιλάκια!!

Maria B. said...

υπέροχο Ελενάκι μου όπως όλα τα cheesecakes που μας έχεις δώσει !!!

Αλλα και Ολα τα cheesecakes που παραθέτουμε ειναι το ένα καλύτερο απο το αλλο, σε χρώματα, σε αρωματα και σε υπέροχες γεύσεις!!!

γεια στα χερια σας κορίτσαρες μου !!!

mookies said...

Cheesecake με γιαούρτι και ανανά? Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός γεύσεων, για τους λάτρεις των cheesecake και μη!

Mary said...

Τι λαχταριστή και δροσερή ζουζουνιά είναι αυτή;
Μπράβο κοριτσάκι μου γλυκό!

Φιλάκια σβουριχτά!!!

- spoonstories- said...

Cheesecake...Μα τι ονειρικό γλυκό έκανες πάλι? Ένα κομμάτι?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...