Friday, 4 September 2015
Ελιοψωμάκια με λιαστή ντομάτα
Μεζεδάκι?
Κολατσιό?
Σνακ για όλες τις ώρες??
Ότι κι αν το θεωρήσετε, γεγονός είναι ότι θα απολαύσετε λαχταριστά ψωμάκια με απίστευτη γεύση και μυρωδιά!
Πάμε να δείτε πόσο εύκολα θα ετοιμάσουμε τα ελιοψωμάκια μας!
Τα υλικά μας για 14-16 ελιοψωμάκια:
1 ¼ κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
1 κούπα τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
1 ½ -2 κούπες τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ (περίπου)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
20 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισή κούπα τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
μισή κούπα τσαγιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
μισή κούπα τσαγιού τυρί φέτα (τρίμματα)
Τι κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε τις ελιές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιες ελιές μας αρέσουν, μαύρες, πράσινες, Καλαμών κλπ
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η μαγιά και η ζάχαρη.
Αναμιγνύουμε τα δυο είδη αλεύρων.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το μισό αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τις ελιές, την ρίγανη, το τυρί, τις ντομάτες και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά.
Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι από επάνω και κάτω τη ζύμη μας, μέσα στο μπολ
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε 20 -30 λεπτά σε ζεστό μέρος, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Στρώνουμε τις υποδοχές στο μαφινοταψάκι μας με χαρτάκια γκοφρέ.
Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στα γκοφρέ χαρτάκια, στο μαφινοταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.