Wednesday, 30 September 2015
Κοτόπουλο λεμονοσκορδάτο
Σήμερα δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεσή μας, γι αυτό ετοιμάζουμε φαγάκι πολύ ελαφρύ, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα.
Λεμονάτο κοτοπουλάκι, με μπόλικο σκορδάκι που το νοστιμίζει πολύ!
Το συνοδεύουμε με ρυζάκι ή με πατατούλες βραστές, και απολαμβάνουμε φαγάκι σπέσιαλ!
Εγώ συνήθως το φτιάχνω με στήθος κοτόπουλο φιλέτο, αλλά αν δεν το προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μέρος του κοτόπουλου θέλετε ή ακόμα και ολόκληρο κοτόπουλο τεμαχισμένο, προσαρμόζοντας ανάλογα τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών.
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο
3-4 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγαλούτσικα κυβάκια.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε ίσα ίσα να σκεπάζει το κοτόπουλο.
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, ανακατεύοντας ζωηρά.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο όσο θέλουμε (δεν θέλει πολλή ώρα πάντως), προσθέτοντας λίγο νεράκι αν χρειάζεται, αλλά με προσοχή.
Το φαγητό μας θα πρέπει να μείνει με περίπου μία κούπα τσαγιού υγρό στην κατσαρόλα, όταν θα είναι έτοιμο.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.