Saturday 19 September 2015

Σαβαγιάρ με καρύδα


Όταν δοκίμασα το γλυκάκι αυτό για πρώτη φορά, δεν περίμενα πως θα είναι τόσο νόστιμο!
Tην μεγαλύτερη εντύπωση μου έκαναν τα σαβαγιάρ, που ήταν απίστευτα αφράτα.
Λίγα και απλά υλικά, όπως θα διαπιστώσετε και εντυπωσιακά εύκολη η διαδικασία παρασκευής.
Και το αποτέλεσμα??? Ένα πεντανόστιμο κέρασμα, για να γλυκάνουμε τους αγαπημένους μας!
Την συνταγή μου έδωσε η φίλη μου η Τασούλα, και την ευχαριστώ πολύ!

Θα χρειαστούμε:
4 πακέτα σαβαγιάρ (διπλά)
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος (κρετόρε) - θα την βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετς
ζάχαρη άχνη (προσαρμόστε ανάλογα, εγώ δεν έβαλα καθόλου)
2 βανίλιες ή λίγη εσάνς καρύδας
Για να βρέξουμε τα μπισκότα
φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Για το τύλιγμα
τριμμένο ινδοκάρυδο
Στην πράξη:
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική κρέμα, τις βανίλιες και την άχνη (αν βάλουμε), ως να πετύχουμε μιαν αφράτη σαντιγί.
Βάζουμε την σαντιγί σε σακούλα κορνέ με μύτη στρογγυλή, όχι πολύ ανοικτή.
Βουτάμε για δευτερόλεπτα ένα ένα τα σαβαγιάρ στο φρέσκο γάλα.
Απλώνουμε με το κορνέ σαντιγί πάνω σε ένα σαβαγιάρ και από πάνω τοποθετούμε ένα δεύτερο σαβαγιάρ, σχηματίζοντας ένα «σάντουιτς» όπου μέσα του κλείνει την αφράτη σαντιγί.
Κυλάμε το σαντουιτσάκι αυτό στο τριμμένο ινδοκάρυδο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μερικά ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ στην σαντιγί, δίνοντας έτσι έξτρα χρώμα και γεύση στο γλυκάκι μας.
Τα γλυκάκια διατηρούνται στο ψυγείο.
Σερβίρουμε 2 ώρες μετά από την ώρα που τα βάλαμε στο ψυγείο.
Και μάλιστα την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμα, γιατί έχουν απορροφήσει όλο το γάλα και είναι αφράτα αφράτα!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...