Monday, 14 September 2015

Μαρμελάδα πεπόνι


Μια μαρμελάδα που κλείνει μέσα της το καλοκαιράκι!
Και που μπορούμε να την φτιάξουμε σήμερα και να την απολαύσουμε τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, και που απολαμβάνοντάς την θα μας έρχονται στο μυαλό όμορφες καλοκαιρινές θύμησες!
Αρωματισμένη με τζίντζερ και βανίλια, με βελούδινη υφή και λαχταριστή γεύση, είναι μια μαρμελάδα που σας συστήνω ανεπιφύλακτα.
Διαλέξτε ένα μυρωδάτο πεπονάκι, κατά προτίμηση αργείτικο, και πάμε να την φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό σάρκα από πεπόνι
350 γρ. ζάχαρη
μισό πράσινο μήλο
1 μικρό φλιτζανάκι νερό
2 βανίλιες άρωμα
μισό κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
χυμό από μισό λεμόνι
Τι κάνουμε:
Βάζουμε την σάρκα από το πεπόνι και το πράσινο μήλο στο μπλέντερ, και τα πολτοποιούμε.
Βάζουμε τον πολτό αυτό σε μια βαθιά και απλωτή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε για 25-30 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και κυρίως το τελευταίο πεντάλεπτο.
Όταν η μαρμελάδα αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα σας εύχομαι!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...