Wednesday, 2 September 2015
Κέικ λεμονιού με μέλι και κουάκερ
Υγιεινό και ιδιαίτερο το σημερινό μας κέικ!
Λατρεύω το κουάκερ και προσπαθώ να το εντάσσω όσο πιο συχνά γίνεται στην διατροφή μας, μιας και τα οφέλη του είναι γνωστά!
Έτσι λοιπόν προέκυψε αυτό το λεμονάτο κέικ, πολύ νόστιμο και πολύ αρωματικό!
Πάμε να σας πω πως το έφτιαξα!
Τα υλικά μας:
1 φλιτζάνι τσαγιού + 1 κουταλιά σούπας κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι ελαφρύ
2 αυγά
¼ φλιτζανιού τσαγιού νερό
μισό φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι αγελάδος με χαμηλά λιπαρά
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μισό κουταλάκι σόδα
μια τσιμπιά αλάτι
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μέλι, την ζάχαρη, τα αυγά και το γιαούρτι και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε με το σύρμα
Σε χωριστό μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε σ’ αυτήν το μείγμα του κέικ.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγες νιφάδες βρώμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 160 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το κέικ μας έχει ψηθεί.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κέικ από την φόρμα και το ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Κατόπιν το μεταφέρουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.