Thursday, 10 September 2015
Κροκέτες με τόνο
Σούπερ νόστιμο μεζεδάκι το σημερινό!
Κροκέτες με τόνο που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια μας, αλλά και εμείς θα τις απολαύσουμε συνοδεύοντάς τες με την αγαπημένη μας σαλάτα ή βουτώντας τες απολαυστικά στην αγαπημένη μας sauce.
Μερικές φορές φτιάχνω τις κροκέτες αυτές και με φιλέτο ψαριού (π.χ πέρκας) σε ποσότητα ίση με τον τόνο που χρησιμοποίησα, αφού προηγουμένως έχω βράσει το ψαράκι.
Πάμε να ετοιμάσουμε πεντανόστιμες κροκέτες τόνου!
Τα υλικά μας:
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη
1 μεγάλο καρότο βρασμένο
6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στο τρίφτη
1 κουταλιά μαγιονέζα
2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
Επιπλέον
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Τι κάνουμε:
Στραγγίζουμε καλά τον τόνο από το νερό.
Σε ένα πιάτο, λιώνουμε με ένα πιρούνι την πατάτα και το καρότο.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κατόπιν βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια πλάθουμε κροκέτες σε ορθογώνια ή στρογγυλά σχήματα και τις πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά.
Στρώνουμε το ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και προσεκτικά τοποθετούμε εκεί τις κροκέτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδοψηθούν.
Συνοδεύουμε τις κροκέτες με την σαλάτα και το dressing που προτιμάμε, με λαχανικά βραστά ή ψητά, ή τις σερβίρουμε με την αγαπημένη μας sauce.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.