Saturday, 12 September 2015
Γλυκό ψυγείου με τραγανή βάση λευκής σοκολάτας
Πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου, το οποίο γίνεται ανάρπαστο κάθε φορά που το φτιάχνω!
Στα συν του, η ιδιαίτερα τραγανή βάση του, με μπισκότα, δημητριακά και λευκή σοκολάτα!
Πάμε να δείτε πόσο γρήγορα θα το φτιάξουμε!
Υλικά για σκεύος 25Χ20:
Για την βάση:
2 φλιτζάνια τσαγιού χοντροσπασμένα μπισκότα πτι-μπερ
μισό φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά Rice Krispies
μισό φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά Corn Flakes
100 γρ. λευκή σοκολάτα
50 γρ. μαργαρίνη
2-3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
Για τη κρέμα βανίλια:
2 φακελάκια στιγμής κρέμα βανίλια
ανάλογο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
Για το γαρνίρισμα:
2-3 μπισκότα πτι-μπερ χοντροσπασμένα
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την βάση.
Σπάμε σε κομμάτια την λευκή σοκολάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την μαργαρίνη με την λευκή σοκολάτα
Θέλουμε να λιώσουν και να ενωθούν, δεν θέλουμε να βράσουν.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ανακατεύουμε το περιεχόμενό του συνεχώς, μέχρι να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα και τα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα και τα δημητριακά από την σοκολάτα και την μαργαρίνη.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι.
Αφού κρυώσει καλά, ρίχνουμε την μαρμελάδα σε ρίγες, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Την απλώνουμε προσεκτικά επάνω από την βάση.
Στην επιφάνεια του γλυκού ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες προτού σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.