Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω πίτες. Όλων των ειδών!!
Παλαιότερα, σε κάποιες από τις διακοπές μας στον Μαρμαρά Χαλκιδικής, φίλη Θεσσαλονικιά έφτιαξε μια καταπληκτική τυρόπιτα, με χωριάτικη, χειροποίητη σφολιάτα.
Εννοείται ότι αμέσως της ζήτησα την συνταγή.
Από τότε, τις περισσότερες φορές που θα φτιάξω πίτα, την κάνω με αυτό το φύλλο.
Το προτιμούν όλοι στην οικογένεια.
Είναι νόστιμο, και όταν ψήνεται σπάει σε πολλά τραγανά φυλλαράκια, λόγω του τρόπου παρασκευής του.
Είμαι σίγουρη πως όταν το δοκιμάσετε και εσείς, θα σας ξετρελάνει!!!
Ας δούμε πως το φτιάχνουμε.
Τα υλικά μας:
Για ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 36 εκ.
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
3/4 κουταλιάς αλάτι
180 γρ. μαργαρίνη μαλακή
νερό όσο σηκώσει η ζύμη
Την φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι.
Κάνουμε μια γουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι.
Προσθέτουμε σταδιακά κρύο νερό και ζυμώνουμε καλά, να επιτύχουμε μια ζύμη μέτρια και ελαστική.
Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη για μισή ώρα, σκεπασμένη.
Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, υπολογίζοντας το κομμάτι που θα γίνει το κάτω φύλλο της πίτας, να είναι λίγο μεγαλύτερο.
Ανοίγουμε με τον πλάστη μας φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη όποτε χρειάζεται, για να μην κολλάει το φύλλο μας.
Με ένα μαχαίρι ή με την ανάποδη ενός κουταλιού, απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαλακής μαργαρίνης (δεν λιώνουμε τη μαργαρίνη) πάνω στο φύλλο.
Χαράζουμε το φύλλο κάνοντας ένα κύκλο στο κέντρο.
Χαράζουμε πιο έξω άλλον έναν μεγαλύτερο κύκλο.
Κόβουμε το φύλλο σε μικρότερα κομμάτια, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Τοποθετούμε τα κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο.
Ξεκινάμε από τον μεσαίο κύκλο, παίρνοντας αντικριστά κομμάτια, βάζοντάς τα επάνω στο κεντρικό στρογγυλό κομμάτι, προσπαθώντας συγχρόνως να τα ανοίξουμε λίγο με το χέρι μας.
Συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο και με τον εξωτερικό κύκλο.
Είναι καλύτερα το τελευταίο κομματάκι φύλλο να είναι λίγο πιο μεγάλο από τα από κάτω, για να τα καλύψει πιο καλά.
Ρίχνουμε λίγο αλευράκι, και μαζεύουμε προσεκτικά τη ζύμη σε μια μπάλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
Βάζουμε τις μπάλες ζύμης στο ψυγείο για μια ώρα σκεπασμένες.
Αν βιαζόμαστε τις βάζουμε στην κατάψυξη για είκοσι λεπτά.
Με τον τρόπο αυτό κρυώνει η μαργαρίνη, και όταν ανοίγουμε τα φύλλα που θα μπουν στο ταψί μας, δεν ξεφεύγει από τα πλάγια.
Ανοίγουμε με τον πλάστη μας το κάτω φύλλο πρώτα και υπολογίζουμε ότι πρέπει να καλύψει ως ένα σημείο τα πλαϊνά του ταψιού και να χωρέσει τη γέμιση της πίτας.
Το επάνω φύλλο το ανοίγουμε στην διάμετρο του ταψιού μας.
Βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας στο κάτω φύλλο, την σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο και μαζεύουμε τις άκρες του κάτω φύλλου που περισσεύουν προς τα μέσα.
Χαράζουμε σε κομμάτια.
Λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνω συνήθως τις πίτες μου στους 175 βαθμ. Κελσίου, ώστε και η γέμιση να ψηθεί σωστά και το φύλλο να μην καεί ή το αντίθετο να μείνει άψητο.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
64 comments:
Καλημερα Ειρηνη!
Οντως ειναι πολυ ωραιο αυτο το φυλλο! Το ειχα δει σε καποιο επεισοδιο του "μπουκια και συχωριο" και παρ'ολο που δεν εχω πολυ εμπειρια με τα φυλλα, το εφτιαξα και ηταν υπεροχο! Πολυ ωραια η παρουσιαση σου!
Με παρόμοιο τρόπο το φτιάχνω και εγώ! μάλλον το έφτιαχνα... πάει καιρός από την τελευταία φορά!
Πάρα πολύ ωραίο, όντως!
Kαλημέρα Ειρήνη μου
'Οπως προανάφεραν και τα κορίτσια παραπάνω,αυτός ο τρόπος παρασκευής της σφολιάτας είναι πολύ επιτυχημένος!Και εγώ μετα την εκπομπή του Μαμαλάκη,άρχισα να την παρασκευάζω έτσι και ποτέ δεν το μετάνιωσα!Γίνεται τριφτή και χωρίζεται σε πολλά φύλλα σαν να έκανες τον κόπο να πιάσεις ξεχωριστά το καθένα από αυτά!!Και εγώ με τη σειρά μου συστήνω ανεπιφύλακτα τη μέθοδο αυτή στις νοικοκυρές που ακόμα δεν την δοκίμασαν..είναι σίγουρη επιτυχία και πάρα πολύ νόστιμη!Όταν δε, αφού πιάσουμε το επάνω φύλλο αρκετά μεγάλο, το τοποθετήσουμε με αρκετή σούρα και πτυχές γίνεται ακόμα πιο ωραίο!Ευχαριστώ Ειρήνη,φιλιά πολλά,πολλά.
Καταπληκτική σφολιάτα. Η μέθοδος λέγεται νομίζω του ήλιου λόγω του ακτινωτού! Γειά στα χέρια σου Ειρήνη
Με πείσατε κορίτσια: θα το κάνω και εγώ!!! Είναι και που λατρεύουμε τις πίτες οικογενειακώς....
Θα είναι μια σκέτη απόλαυση!!! Φιλακια
Τι καταπληκτικό πράγμα είναι αυτό!!! Και μόνο που τη βλέπω μου ανοίγει η όρεξη! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή, καλημέρα!
Τέλεια!!!!τρελαίνομαι για πίτες,και
εγώ κάπως έτσι την κάνω!!!
Θα δοκιμάσω και αυτήν!!!!
Φιλιά!!!!
Tι ωραία ζύμη,Ειρήνη!
Πιστεύω ότι κατάλαβα τη διαδικασία,ειδικά στο τελευταίο μέρος,για να μπορέσω να την φτιάξω.
Δε μου αρέσει καθόλου το φύλλο της αγοράς και θα προσπαθήσω να την φτιάξω.
Φιλιά!
εγώ δεν θα σταθώ στο φύλλο της Ειρήνης...η φωτογραφία και ο αναλυτικό τρόπος της τα λένε όλα...
Θα πω πως ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες αναρτήσεις για να μαθαίνουν οι νεώτερες πόσο εύκολο είναι να φτιάχνουμε με τα χέρια μας αυτά που μας πασάρουν ετοιματζίδικα,δήθεν για ευκολία μας...
( κομμάτι θα στείλετε...???
τόσα καλά λόγια είπα...)
φιλιά σε όλες σας...-:))
Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar..
πολύ ωραίες οι πίτες.. μπράβο στην μαγείρισσα!!!
Αναμφίβολα έχει μια διαδικασία το άνοιγμα του φύλλου, βλέποντας όμως το ψημένο αποτέλεσμα δεν μπορώ να μη σκέφτομαι πόσο νόστιμο θα είναι και πόσο πολύ θα αξίζει τον κόπο!
Φαίνεται εξαιρετικό Ειρήνη και οι οδηγίες σου σαφέστατες!
Φιλιά!
Α, εγώ δεν την ήξερα την τεχνική αυτή.....είχα σκοπό το απόγευμα να φτιάξω κουλουράκια, όμως τελικά θα φτιάξω τυρόπιτα για να τη δοκιμάσω.....Πολλά ευχαριστώ!!
Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω πίτες αλλά με πολύ πιο απλούς τρόπους! Θα δοκιμάσω και αυτόν τον τρόπο!
Μπράβο Ειρήνη γεια στα χέρια σου...
Αναλυτικότατη η ανάρτηση. Δεν το έχω με τις πίτες αλλά καταγράφω την συνταγή λόγω της πολύ ωραίας ανάλυσης που κάνεις...Φιλιά πολλά
Τέλειο, τέλειο, χρυσοχέρα Ειρήνη μου, να ρωτήσω, γίνεται στην μισή διαδικασία εκεί που κάνω τα φύλλα μπάλες να τα κρατήσω στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα και να ανοίξω το φύλλο της πίτα την επόμενη?
Φιλάκια πολλά!
Mα τι προκομμένο κορίτσι έχουμε εμείς!!!
Ειρηνάκι άψογη και αναλυτική η παρουσίασή σου, όσο για την νοστιμιά της σφολιάτας σου δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
συμφωνώ με την προλαλήσασα Ειρηνάκι !!!!! αψογο απο όλες τις απόψεις !!! παίρνω 2-3-4.... κομμάτια, ξέρεις εσύ, εμείς είμαστε φαγανά παιδιά !!!!!
γεια στα χεράκια σου, φιλάκια πολλά
Ειρήνη μου τρελαινόμαστε για πίτες,μας αρέσουν πάρα πολύ!Και θα συμφωνήσω με τις παραπάνω κυρίες όλα είναι άψογα (παρουσίαση, συνταγή, εκτέλεση, αποτέλεσμα)!
Μπράβο!
Φιλιά πολλά!
Τέλειο το φύλλο σου Ειρήνη μου! Κι εγώ κάπως έτσι το κάνω και το λέμε μέθοδο του "ήλιου" και γίνεται πράγματι υπέροχο!
Σαφέστατες και αναλυτικότατες οι οδηγίες και η παρουσίασή του ...μπράβο σου.
Γεια στα χέρια σου!
Καλό απόγευμα!
πω, πω ζημιά!
Ειρήνη μου γεια στα χέρια σου,αν και μ΄αρέσουν οι πίτες δεν τις φτιάχνω συχνά και ο λόγος είναι οτι δεν πετυχαίνω πάντα το φύλλο αλλά τώρα αυτό που είδα μου άρεσε πολύ οπότε τρέμετε πίτες χαχαχα!!!!
Φιλιά!!!
Έτσι το κάνει και η πεθερά μου και παθαίνω πλάκα με την νοστιμιά!! Πρέπει να το κάνω και εγώ!
βρε Ειρήνη μου...σχεδόν με έπεισες ότι ακόμα και γω μπορώ να την κάνω!!!!!! ;-)
Ειρήνη τέλεια η ζύμη σφολιάτας!!!
Εξαιρετική η παρουσίαση σου με κάθε λεπτομέρεια!!!
Ως λάτρης της ζύμης γενικότερα θα την φτιάξω οπωσδήποτε!!!!
Καλό σου βράδυ!!!!
Καταπληκτική και όπως τα περιγράφεις δείχνει εύκολη νομίζω ότι και γω θα την κάνω!
ΦΙλιά
Την έφτιαξα, είναι φοβερή, άρεσε πολύ σε όλους μας!!!! Από τις καλύτερες ζύμες που έχω φτιάξει!!! Και πολύ εύκολη επίσης και σχετικά γρήγορη, καθώς δε χρειάζεται να περιμένεις να ανέβει όπως στις άλλες ζύμες με μαγιά....Το μόνο που θα βελτιώσω την επόμενη φορά είναι ο χρόνος ψησίματος, έκανα το λάθος να τη βγάλω στα 40 λεπτά και μου φαίνεται ότι ήθελε λίγο ψήσιμο ακόμα στο κάτω φύλλο.....Πάντως, σ' ευχαριστώ πολύ, θα την κάνω συχνά από εδώ και πέρα!
Ειρήνη, αυτό που μ' αρέσει σε σένα, ειναι πως τα παρουσιάζεις όλα βήμα προς βήμα! έτσι, και το μπελαλίδικο φαινεται ..ένα τσιγάρο δρόμος :D
την καλησπέρα μου και το "μπράβο" μου για την πίτα, που φαίνεται τόσο ορεκτική!! :)
Το φύλλο που φτιάχνεις Ειρήνη πρέπει να γίνετε πολύ αφράτο.Εγώ έχω μια παρόμοια συνταγή που φτιάχνω από την Θεσσαλονίκη που αντί για νερό έχει σουρωτή.
Τι να πω,κάθε σου ανάρτηση και μία επιτυχία!!η πίτα αυτή ειναι η αγαπημένη της οικογένειας αλλά οχι φτιαγμένη από μένα!Θά κάνω μία προσπάθεια επειδή έχεις τα υλικά σε συγκεκριμένες ποσότητες( και οχι με το μάτι )πιστεύω να τα καταφέρω!!!Ευχαριστώ πολύ .Καλό μήνα και ευχάριστο....Φιλάκια
Μαρίνα, φαντάζομαι ότι το επεισόδιο που αναφέρεις, θα αφορούσε επίσκεψη και εδέσματα της όμορφης Θεσσαλονίκης μας ίσως; Γιατί εκεί, το φύλλο αυτό, είναι δημοφιλές, από όσο γνωρίζω. Άλλωστε και εγώ από θεσσαλονικιές το έμαθα. Είναι καταπληκτικό, από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει.
Καλή σου ημέρα.
Αναστασία, μήπως ήρθε η ώρα να το φτιάξεις ξανά; Τις νοστιμιές θέλουμε να τις γευόμαστε συχνά!!
Καλή σου ημέρα.
Φωτεινή, είναι τόσο νόστιμο αυτό το φύλλο και τραγανό, που ίσως γι' αυτό να αποφάσισε ο κ. Μαμαλάκης να το συμπεριλάβει σε κάποια από τις εκπομπές του. Και εγώ ξετρελάθηκα όταν το δοκίμασα, από την Θεσσαλονικιά φίλη μας, τόσο τραγανό και αφράτο, που μετά από τόσα χρόνια, ως επί το πλείστον, αυτό προτιμώ για τις διάφορες πίτες που φτιάχνω.
Καλή σου ημέρα.
Σοφία, δεν την γνώριζα αυτή την ονομασία. Αλλά ταιριάζει με την διαδικασία προετοιμασίας του φύλλου.
Καλή σου ημέρα.
Μαρίνα, μην το σκέπτεσαι πολύ. Αξίζει να το δοκιμάσεις! Αφού έχετε αδυναμία στις πίτες, θα το λατρέψετε!!
Καλή σου ημέρα.
Ευγενία, είναι πραγματική απόλαυση, να τρώει κανείς πίτα, με το φύλλο αυτό!!
Καλή σου ημέρα.
Ελεάννα, θα το φτιάξεις για την πίτα που σου αρέσει και θα με θυμηθείς! Νοστιμότατο.
Καλή σου ημέρα.
Ελπίδα, εμείς οι Έλληνες αγαπάμε πολύ τις πίτες, κάτι που αποδεικνύεται από την ποικιλία ειδών πίτας, που συναντάμε στην χώρα μας. Με το πιο απίθανο ή ταπεινό υλικό, οι Ελληνίδες νοικοκυρές, έφτιαχναν και φτιάχνουν τις ωραιότερες πίτες. Φαντασία και διάθεση να υπάρχει.
Καλή σου ημέρα.
Ελένη, η διαδικασία είναι εύκολη, το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Και σε μένα, δεν πολυαρέσουν τα έτοιμα φύλλα, μου φαίνονται στεγνά. Στις παραδοσιακές πίτες, προτιμώ αυτό το φύλλο και δεν το έχω μετανοιώσει ποτέ.
Καλή σου ημέρα.
Βιβή, την σημερινή εποχή, που ο χρόνος κυνηγά εμάς και εμείς τον χρόνο για να τα προλάβουμε όλα, έχοντας ευκρινείς, αναλυτικές οδηγίες, συνταγές που μπορεί να θεωρούνται δύσκολες, γίνονται πιο εύκολα και γρηγορότερα από ότι πιστεύαμε. Ειδικά για τις νεότερες νοικοκυρές, που θα διαπιστώσουν ότι, μπορούν να φτιάξουν ωραία φαγάκια, μια νόστιμη πίτα για παράδειγμα, χωρίς να καταφύγουν στην λύση του έτοιμου φύλλου.
Καλή σου ημέρα.
Fuat Gensal, I suggest you to try this dough sheet, for your pies. It's delicious!
Have a nice day.
Παρασκευή, με το αυτό το χωριάτικο φύλλο σφολιάτας, φτιάχνουμε πιτούλες νόστιμες και αγαπημένες!
Καλή σου ημέρα.
Ερμιόνη, δεν είναι τόσο δύσκολη η διαδικασία, στην πραγματικότητα. Μια δυο φορές αν το φτιάξεις, μετά θα σου φαίνεται ευκολότατο. Άλλωστε η γεύση και η εμφανισή του, θα σε αποζημιώσει, για τον χρόνο που θα διαθέσεις στην παρασκευή του. Αξίζει!
Καλή σου ημέρα.
Ανεράϊδα, από το γλυκό στο αλμυρό, δηλαδή. Πολύ καλή σκέψη. Και για κουλουράκια όμως, αν αποφασίσεις τελικά να φτιάξεις, έχουμε ωραιότατες συνταγές!!
Καλή σου ημέρα.
Βάσω, ο καθένας μας έχει και από μια αγαπημένη πιτούλα, εύκολη ή λίγο πιο δύσκολη. Όλες όμως αξίζουν δοκιμής. Δοκίμασε λοιπόν, το χωριάτικο φύλλο σφολιάτας στις πίτες σου και να είσαι σίγουρη ότι, από εδώ και εμπρός θα γίνει το αγαπημένο σου!
Καλή σου ημέρα.
Εύα, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο δεν λένε; Κάπως έτσι είναι και αυτό το ωραίο φύλλο χωριάτικης σφολιάτας. Οι οδηγίες είναι κατατοπιστικές άλλωστε, ώστε να μπορεί κανείς να φτιάξει το καλύτερο φύλλο για τις παραδοσιακές πίτες του.
Καλή σου ημέρα.
Έρη, μπορείς να βάλεις τις "μπάλες" της ζύμης για ένα βράδυ στο ψυγείο και την επόμενη ημέρα να ολοκληρώσεις το άνοιγμα του φύλλου. Θα ρίξεις επάνω τους λίγο αλεύρι και θα τις καλύψεις με πλαστική μεμβράνη, για να μην ξεραθεί το φύλλο. Δεν θα κρατήσεις την ζύμη παραπάνω από μία μέρα, γιατί μετά αρχίζει να μαυρίζει το φύλλο και θα χάσει την ελαστικότητά του. Καλή επιτυχία.
Καλή σου ημέρα.
Έλενα, στο μπλογκ μας, όλες μας αγαπάμε την μαγειρική και βάζουμε αγάπη στις συνταγές που δείχνουμε στους αναγνώστες μας.
Όσο για το φύλλο, δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή, ιδανική για νόστιμες πίτες.
Καλή ημέρα να έχουμε.
Μαράκι, ξέρω ξέρω, φαγανό μου παιδί εσύ!! Τι να κάνω που σ΄αγαπώ και δεν μπορώ να σου αρνηθώ, ολόκληρο το ταψί!
Τσάκισέ το!!
Καλή σου ημέρα.
Ελένη, πως να μην αγαπάμε τις πίτες;;!! Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα τόσα ωραία προϊόντα της πατρίδας μας, από το πιο απλό και ταπεινό ως το πιο ακριβό και δυσευρετο και κλείνοντάς το σε ένα ωραίο, τραγανό φύλλο, να έχουμε το καλύτερο φαγητό!! Νόστιμο και θρεπτικό, εμφανίσιμο.
Καλή σου ημέρα.
Κική, αυτό το φύλλο, το αγαπήσαμε όλοι στην οικογένεια, από την πρώτη φορά που το δοκιμάσαμε. Κυρίως αυτό προτιμώ για τα περισσότερα είδη πίτας που φτιάχνω. Δεν με έχει απόγοητεύσει η επιλογή του, ποτέ ως τώρα. Οι αναλυτικές οδηγίες βοηθούν στην σωστότερη και επιτυχημένη παρασκευή του, ακόμη και αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία.
Καλή σου ημέρα.
Μάρθα, "ζημιάρικη" η νοστιμιά του φύλλου χωριάτικης σφολιάτας!!
Καλή σου ημέρα.
Villy, είναι η σειρά σου τώρα να ξεκινήσεις να το φτιάχνεις. Να ξεκουραστεί η χρυσοχέρα πεθερούλα, που σίγουρα με το φύλλο αυτό, στολίζει το τραπέζι σας με απίθανες νοστιμιές!!
Καλή σου ημέρα.
Ροδάνθη, από την στιγμή που θα μάθεις να "ανοίγεις" αυτό το φύλλο, κανένα είδος παραδοσιακής πίτας δεν πρόκειται να σου ξεφύγει. Θα "τρέμουν", το "πέρασμα" του πλάστη σου και η οικογένειά σου θα απόλαμβάνει την νοστιμιά τους. Καλή επιτυχία.
Καλή σου ημέρα.
Έλενα, και γιατί να μην το φτιάξεις;; Δεν είναι δύσκολο, έχεις τις οδηγίες βήμα βήμα. Θα φτιάξεις το καλύτερο φύλλο για τις πίτες σου!!
Καλή σου ημέρα.
Βάσια, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο, σε αυτού του τύπου, σπιτικό φύλλο. Όπως και να είναι το σπιτικό, χειροποίητο, καλοφτιαγμένο φύλλο, συμμετέχει καίρια και ουσιαστικά, στην επιτυχία μια πίτας.
Καλή σου ημέρα.
Taste advisor, δοκίμασέ την. Ακολούθησε τις οδηγίες και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου.
Καλή σου ημέρα.
Ανεράϊδα, αμ΄έπος, αμ΄έργον, τελικά. Τώρα που το δοκίμασες, είμαι σίγουρη ότι θα μπει πρώτο στη λίστα προτίμησής σου, όταν θα ετοιμάζεις τις πίτες που σας αρέσουν. Όταν χρησιμοποιώ ανοξείδωτο ταψί, όπως εδώ, επειδή έχουν πιο "παχειά" βάση, το βάζω στην κάτω θέση του φούρνου. Θα ψήθεί πιο σωστά από κάτω. Αν πάλι, χρησιμοποιώ αλουμινίου, αντικολλητικό ή κάποιο άλλο λεπτής βάσης ταψί, το βάζω στην μέση του φούρνο, για να μην καεί η κάτω πλευρά της πίτας. Κάποιες φορές, μια πίτα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω χρόνο, από αυτόν που υπολογίζουμε. Γι' αυτό το λόγο, ελέγχουμε την πίτα μας, αν είναι ψημένη και από κάτω και δεν βιαζόμαστε να την βγάλουμε από τον φούρνο όσο και αν πεινάμε!!!!
Καλή σου ημέρα.
Μαριλένα, πιστεύω ότι σε μια συνταγή, όποιος και αν την παρουσιάζει, σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της, έχει και η σωστή, κατανοητή περιγραφή. Αυτή που βοηθά και τον πιο άπειρο, να τολμήσει να φτιάξει αυτό που το θεωρεί δύσκολο. Μέχρι να ανακαλύψει ότι δεν είναι καθόλου. Κάπως έτσι είναι και με το φύλλο αυτό. Θεωρητικά φαίνεται μπελαλίδικο, ίσως να απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, στην ουσία όμως πρόκειται για ένα εύκολο, νόστιμο φύλλο, εφ' όσον ακολουθήσουμε τις οδηγίες που περιγράφονται. Φύλλο που ανοίγει την όρεξη, με το που το βλέπει κανείς, πόσο μάλλον να το δοκιμάσει.
Καλή σου ημέρα.
Δημιουργία, το φύλλο χωριάτικης σφολιάτας, γίνεται τραγανό και αφράτο!! Το νερό που χρησιμοποιώ είναι βρύσης, το ανθρακούχο νερό ίσως το κάνει ακόμα πιο αφράτο. Θα δοκιμάσω και αυτήν την εκδοχή.
Καλή σου ημέρα.
Έφη, κάνε την προσπάθειά σου και μάθε να φτιάχνεις το φύλλο αυτό. Πρώτον δεν θα έχεις ανάγκη να ζητάς από κανέναν να σου φτιάχνει πίτες και δεύτερον θα φτιάχνεις μόνη σου, όποτε θέλεις αυτές που σου αρέσουν. Και το κυριότερο, θα είναι φτιαγμένες από τα χεράκια σου!!
Καλή σου ημέρα.
Αχ Ειρηνάκι μου σέυχαριστώ για την απάντηση, έχω τραπέζι το Σαββατο οπότε θα κάνω το φύλλο τις μπάλες την Παρασκευή το βράδυ και το Σαββατο το πρωί ανοίγω τα φύλλα και φτιάχνω πίτα!
Ευχαριστώ πολύ!
Τι μαργαρίνη να προτιμήσω;
Post a Comment