Thursday 10 January 2013

Λουκανικάκια με πατάτες, μήλο και πιπεριές

Στο εύκολο φαγάκι που θα σας δείξουμε σήμερα, έχω δώσει και μια άλλη, δεύτερη ονομασία από αυτήν που ήδη έχετε διαβάσει.
Το λέω "το φαγητό της ημέρας που έχω πολλές εξωτερικές δουλειές και δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω"!
Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν δυνατόν να βάλουμε έναν τόσο μεγάλο τίτλο.
Το πρωτοέφτιαξα κάποια μέρα που ήμουν απασχολημένη με διάφορες δουλειές εκτός σπιτιού και μάλιστα μετά από προτροπή του καλού μου. Για τα λουκανικάκια πετάει την σκούφια του!
Είχα λουκανικάκια τύπου Βιέννης στο ψυγείο και χρησιμοποίησα αυτά. Μπορείτε να βάλετε και μικρά χωριάτικα λουκανικάκια, που επίσης είναι πολύ νόστιμα.
Τα λαχανικά από αυτά που συνήθως έχουμε στο σπίτι και στο ψυγείο μας. Ένα μηλαράκι, ότι έχουμε, τα λίγο σκληρά αντέχουν καλύτερα στον φούρνο. Μια μεγάλη, πράσινη πιπεριά κέρατο, πατατούλες!
Θα μου πείτε, τι ανακάλυψες την Αμερική; Όχι βέβαια!!
Τα υλικά είναι απλά και τα βρίσκουμε παντού. Ένα τέτοιο, εύκολο φαγάκι, ο καθένας μας το φτιάχνει.
Ήταν όμως τόσο νόστιμο και με έχει εξυπηρετήσει τόσο αυτή η συνταγή, που ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας! Κυρίως γιατί την τρώνε όλοι στο σπίτι, δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία και δεν είναι ανάγκη να παραγγείλουμε απ΄ έξω.
Το συνοδεύουμε με μια σαλατούλα εποχής, το τυράκι που μας αρέσει και έχουμε μια χαρά γεύμα.
Δοκιμάστε το όχι μόνο κάποια μέρα που δεν θα έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα, αλλά και όποτε επιθυμείτε κάτι εύκολο και νόστιμο!
Χρειαζόμαστε:
350-400 γρ. λουκάνικάκια τύπου Βιέννης
4 μεγάλες πατάτες ή και περισσότερες
1 μεγάλο μήλο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
τον χυμό από μισό λεμόνι
λίγο μπούκοβο τριμμένο
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 κύβο λαχανικών, ψυγείου (προαιρετικά)
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Ανάβουμε τον φούρνο μας στου 200 βαθμούς Κελσίου.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε όπως για τις τηγανητές, αλλά λίγο πιο χονδρές.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε τα λαχανικά στο ταψί του φούρνου μας.
Τοποθετούμε τα λουκανικάκια ανάμεσα στα λαχανικά, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία.
Τρυπάμε τα λουκανικάκια με το πιρούνι σε μια δυο μεριές, για να μην σκάσουν στην διάρκεια του ψησίματος.
Σκορπίζουμε τις φετούλες του σκόρδου μέσα στο ταψί.
Αλατίζουμε και ρίχνουμε το τριμμένο μπούκοβο.
Αν θέλουμε βάζουμε λίγο μαύρο πιπέρι, για το άρωμά του. Προσοχή μην παραβάλουμε πιπέρι και μας βγει το φαγητό καυτερό. Ιδίως αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Μου αρέσει να προσθέτω και λίγη ξερή μαντζουράνα. Αν δεν σας αρέσει, μην την βάλετε.
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα.
Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μείγμα λεμονιού - μουστάρδας, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε επάνω στο φαγητό μας.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε ως να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες και το μήλο και να ψηθούν τα λουκανικάκια.
Σερβίρουμε αμέσως.
TIPS:
- Αν θέλετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό σας, βάλτε πιπεριά Φλωρίνης.
Μπορείτε ακόμα να βάλετε πορτοκαλί, κίτρινη, κόκκινη ή πράσινη πιπεριά, από αυτές που χρησιμοποιούμε για τα γεμιστά. Να είναι όμως μεγαλούτσικη.
- Αν προσθέσετε τον κύβο λαχανικών, προσέξετε πως θα αλατίσετε το φαγητό, γιατί ο ζωμός περιέχει αλάτι.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

23 comments:

Μαίρη (Ginger) said...

Kαλημέρα !

Με τα λουκάνικα τύπου Φρανκφουρτης έχω κόψει σχέσεις απ' την ημέρα που ανακάλυψα τι περιέχουν. Αλλά προκειμένου να δοκιμάσω αυτη τη συνταγή θα τα βάλω μιά ακόμα φορά στο πιάτο μου.

Μα που τις βρίσκετε τις ιδέες μου λέτε? ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Unknown said...

Ωραίο φαγητό και εξαιρετικά γρήγορο, όπως ακριβώς μας υποσχέθηκες Ειρήνη μου!
Με απλά υλικά που σχεδόν πάντα βρίσκονται στο ψυγείο μας ,με αρωματικά που προσθέτουν έξτρα νοστιμιά σε ελάχιστη ώρα έχουμε ένα πεντανόστιμο φαγάκι.
Ιδανικό και για φοιτητέςή εργένηδες που δεν θέλουν να αφιερώσουν πολλή ώρα για την παρασκευή του μεσημεριανού γεύματός τους!!!
Την θερμή μου καλημέρα με φιλιά πολλά,πολλά.

Summertime Blues said...

καλημέρα.
λουκανικάκια τέλεια.
για το μήλο δεν ξέρω. μου είχε αρέσει σε μια προηγούμενη συνταγή που είχε κιμά και κάρυ οπότε θα το δοκιμάσω!

Maria B. said...

καλέ τι ωραία συνταγή είναι αυτή ??? και τι ωραία χρώματα !!!!
πολύ καλή ιδεα Ειρηνάκι μου, θα την κάνω πολύ πολύ σύντομα γιατι μας αρέσουν όλα τα υλικά που βάζεις, θα βαλω και το μήλο έτσι για να μην λέτε ότι εν είμαι της δοκιμής !!χιχιχιχιχι!!!!

καλημέρα και πολλά πολλά φιλια

sundayspoon said...

Ο τίτλος της συνταγής όλα τα λεφτά... χα χα!
Όσο για τη γεύση, με τέτοια υλικά είναι σίγουρα εγγυημένη!
Καλημέρα!!!

Magia da Inês said...

¸.•°♡✿⊱╮✿✿彡

Ingredientes muito diferentes, bela combinação de sabores!!!
Tenha um lindo dia!
Beijinhos.
Brasil✿彡

.¸¸.✿✿╮✿彡 °

Unknown said...

Καλό μεσημέρι και λαχταριστό πιάτο αυτό και μου αρέσει πάρα πολύ η δεύτερη ονομασία του...πραγματικά όλα τα λεφτά...γίνεται να το φτιάχνω κάθε μέρα? χαχαχα Ωραίο το φαγάκι σου Ειρήνη μου..και εύκολο και ξεμπερδεύεις γρήγορα...φιλάκια

Selcouth said...

Εγώ θα το πω "το φαγητό που θα του αλλάξω τα φώτα μόλις χάσω κιλά" Μπαίνει στα αγαπημένα.
Εν τω μεταξύ μπορώ να κάθομαι να το χαζεύω...!!!!
Ωραία ιδέα Ειρήνη μου! Και φαίνεται πεντανόστιμο!
Καλό μεσημέρι!

eleni said...

Ειρήνη,έμεινα να κοιτάζω τα λαχανικά,γιατί-τα άλλα κορίτσια ξέρουν- δεν τρώω λουκάνικα,αλλά νομίζω ότι θα ταιριάζουν τέλεια με χοιρινό.Αυτή την εκδοχή θα δοκιμάσω.
Φιλιά!

Tante Kiki said...

Ειρήνη μου...δεν το συζητώ είναι υπέροχο φαγάκι και υπέροχα εύκολο! Πολύ ωραία ιδέα για μετά τις γιορτές και την επάνοδό μας στην καθημερινότητα!!
Καλή σου μέρα!:-))

syros2js said...

Φαίνεται εξαιρετικό!!!
Καλή συνέχεια!!!
;-)

Ερμιόνη said...

Καλή χρονιά Ειρηνάκι! Εύχομαι ότι καλύτερο, με υγεία, χαρά και πολλές όμορφες και δημιουργικές στιγμές!

Εύκολο αλλά νοστιμότατο το φαγάκι σου! Πραγματικά μια πολύ αξιόλογη λύση για στιγμές που πιεζόμαστε από το χρόνο ή που απλά δεν έχουμε όρεξη για πολύ μαγείρεμα!
Φιλιά πολλά!

DIMI said...

Καί εύκολο και πολύ νόστμο τό φαγητό σου Ειρήνη μου!!Καλό απόγευμα!Φιλιά!

Eri said...

Πάρα πολύ ωραία συνταγή ειρήνη μου και ο καθένας μπορει να αντικαταστήσει το λουκάνικο με ότι τραβάει η ψυχή του, πάρα πολύ ωραία!!

Roula Tofea said...

Τέλειο φαγάκι και πολύ εύκολο!!!!
Φιλιά

Niki said...

Νόστιμο που φαίνεται!!και οι πατατούλιες μούρλια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι στο χω πει πως με τρελαίνουν αυτά τα εύκολα και πεντανόστιμα φαγάκια!!!
Τέλειο, και το μηλαράκι που κάνει την διαφορά, δεν θα το παρέλειπα με τίποτα!
Φιλάκια!

κορδονέτο said...

Μήλο βάζω στη σαλάτα.Ευκαιρία να το δοκιμάσω και σε φαγητό.Καλό βράδυ.

Anonymous said...

Μμμ Ειρήνη, τι υπέροχο φαγάκι είναι αυτό! Λουκάνικα, πατάτες και μουστάρδα, από τις πιο ταιριαστές γεύσεις! Υποθέτω θα είναι ωραίο και για μπουφέ :)

Sweet Dreams said...

Τι λαχταριστό φαγητό είναι αυτό!!
Τέλειο!!!

Μαριλένα said...

αυτό, σίγουρα θα γινει το αγαπημένο φαγητό της Ραφαηλίας!!
:))

καλό μεσημέρι Ειρήνη!

Μarion, said...

Νοστιμίζουν και οι πατατούλες με το λουκάνικο και μη σου πω ξεγελάς τους υπολοιπους πως αυτό είναι το κυρίως φαγητό..
Πολύ ωραιο Ειρήνη :)

Φιλιά

Eleni said...

Ειρήνη μου φανταστικό και πολύ λαχταριστό!!!
Φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...